Fetele IB (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

am zis ca revin si uite ca nu mai apuc. si acum sunt pe fuga. nu stiu cum se face, dar trec zilele asa repede,nici nu apuc sa fac mare lucru ca deja a trecut ziua. sigur mai are 24 de ore??

oti, nu stiu daca la clinica aia se accepta doctori din afara, dar eu m-as gandi serios daca as mai naste intr-un spital de stat. nu vreau sa te sperii, ca nu-i totul chiar asa de sumbru, insa sistemul in sine e in cadere libera, la unele spitale am auzit ca te cheama de acasa cu branula, seringi, ata pt cusut .... eu ii inteleg pe medici, oricat de bine intentionat ai fi, nu se poate sa nu fi frustrat ca nu-ti poti face munca decent, dupa ce ai studiat de ti-au iesit ochii din cap atatia ani.

in locul tau as vedea ce medici sunt la clinica eva si m-as duce sa-mi si urmareasca sarcina. deci sa ma ia de la inceput ca pacienta.

si eu am doctor tot de vreo 10 ani, mi-e drag si am incredere in el. dar...nu nasc in fiecare zi, nici macar in fiecare an...

aurelia, sex shop zici? dar nu e cu geamuri negre/mate? ca banuiesc ca nu e "la vedere". adica eu n-am mai vazut, decat cu totul vopsit, daca nu scrie pe geam, micut, nu stii ce e acolo.

noi am inceput gradinita, david a mai plans in primele 2-3 zile, acum e ok. dar tot il streseaza ceva, mi-e mila de el, ca seara e obosit, nervos si greu de multumit, se vede ca sufera in tacere. mi-a zis si ca el crede ca nu-l mai iubesc . au reaparut tantrumurile, de care uitasem de cateva luni... incerc sa fac fata si sa-i acord cat mai multa atentie cat suntem impreuna, dar de vreo 2-3 zile si damian e un pic racit si se cere mai mult in brate si la san...
eu sper sa fie totusi vorba de reacomodare si adaptare la un alt sistem de lucru, sa fie perioada in care se cunoaste cu doamnele educatoare si cu copiii.

fug sa-l recuperez si sa ne iubim .

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

aurelia, sex shop zici? dar nu e cu geamuri negre/mate? ca banuiesc ca nu e "la vedere". adica eu n-am mai vazut, decat cu totul vopsit, daca nu scrie pe geam, micut, nu stii ce e acolo.

io eram
geamurile sunt acoperite, dar cu desene sugestive si scrie maaaaare despre ce e vorba. Sunt sigura ca ai nei copii - cei mari - ma vor intreba ce e aia Pana acum era un magazin de bijuterii, agrafe, esarfe s.cl. unde casca Sofia gura..

Daca David e o fire asa sensibila, nu scapati usor Si Nicodim tot asa face, si acum la 5 ani jumatate e nevoie uneori sa ne spunem o zi intrega cat de mult ne iubim Si toate cele: crize de plans, tipete, istericale

Mergi la inceput

hm, nu stiu de ce mi-a aparut emoticonul asta, eu am pus altul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns whiteflower spune:

ah, mi-a sarit inima cand ati zis de sex-shop, eu spusesem doar de spitale private din cta

eu am mers la privat pt ca tocmai aveam incredere in medicul meu (si alte mici probleme pe care nu le-as fi lasat in mana nimanui de la judeteanul din cta) si pe care nu-l mai gaseam la stat .

e chiar horror la maternitatea din cta: da, se cumpara toate cele necesare nasterii (in iunie a nascut sotia unui coleg de serviciu).

apoi, tot din maternitatea din cta: o cunostinta a nascut cu cateva zile inaintea mea (desi isi permitea lejer la privat). fetita a luat klebsiella. se chinuie si acum, caci bacteria e rezistenta la multe antibiotice.

cei de pe aici, au gasit alternative: maternitatile din mangalia, medgidia, cernavoda, cat de cat decente.

, mamica Flaviei si a Ilincai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

aoleu, scuze de confuzie .
Irina, la tine m-am gandit, dar nu stiu de ce am scris Aurelia... va pup .
tre' sa iau niste vitamine, lecitina ceva, ca tare prost stau cu materia cenusie in ultima vreme. eu stiu ca sarcina si nasterea te lasa intr-un neuron o vreme, dar prea de tot mi se intampla.

David il invata pe Damian sa numere: "unu, doi, trei, patru...hai, repeta" .
tare mult il mai iubeste in ultima vreme .

Irinuca, l-am admirat si eu pe Luca in poze, atunci cand ai pus linkul, e foarte frumos. si faci niste fotografii extraordinare . asa mi-as dori sa fac si eu un curs de fotografie...dar poate intr-o viata viitoare, ca momentan nu vad o solutie, ca tare-s dezorganizata.

pt luni trebuie sa duc la gradinita o poza cu toata familia. pt ca tema saptamanii este "familia" . si, printre miile de poze pe care le-am tot facut, nu am gasit niciuna in care suntem toti , asta pt ca in mai toate cazurile eu eram in spatele aparatului. iar prietenii care ne-au mai facut poze cu aparatul lor sunt cam greu de convins sa caute in propriile mii de poze una cu clanul nostru..
cred ca pana la urma fac un colaj si gata. sau am putea iesi la parc toti si sa rugam pe cineva sa ne faca una-doua...
dar trebuie sa iau masuri, cum adica sa n-avem si noi macar poza cu totii???

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns triosdm spune:

Irinuca iti doresc un nou an de viata plin de bucurii,liniste in suflet si zile minunate alaturi de cei dragi.Sa ti se implineasca cat mai multe dorinte,sa ai copil sanatos si vesnic zambitor si pace in casa.

Noi suntem sanatosi,Sarah este la o alta gradinitza si este foarte multumita,merge cu drag,are mai mult spatiu de joaca si un program mai bine coordonat,plius ca a fost acceptata la grupa mare,chiar daca nu are inca varsta(dincolo au vrut sa o lase tot la vechea grupa si mai venise si un pusti urlator in grupa....tipa de dimineata pana la plecare si Sarah venea suparata,indispusa,ffff nervoasa acasa)

De joi sper ca va merge si David la noua gradinita,undeva pe N.Caramfil.Imi doresc sa fie locul idela pentru el,cel mai bun din ceea ce se poate aici.Nu astept minuni,insa astept deschidere si sa li se acorde copiilor dreptul de a se manifesta liber,de a axplora dupa pofta inimii lor;sa nu se judece totul in alb si negru....m-am saturat de obtuzitate.

Sarcina usoara Oti si nu mai privi spitalele ca pe un bau bau;multe femei au trecut pe acolo,au nascut copii si au iesit tefere si fericite.Schimba lentilele cu care privesti lucrurile.
Tu esti sigura ca este vorba de 10 000 RON?Mi-e greu sa cred,mai ales ca o prietena a nascut cu 2 ani in urma tot la Municipal si a cheltuit vreo 900 de RON.
Nu mai apleca urechea la toate zvonurile,nu-ti fac bine,nici lui bebe nu-i fac bine.

Irina vrand,nevrand copiii vor vedea sex shop-uri asa ca mai bine le faci tu instruirea,le explici cat mai simplu si mai relaxat despre ce este vorba.
Sarah m-a rugat odata sa intram intr-un asemenea magazin si i-am spus ca nu are inca varsta sa intre acolo.I-am spus ca se gasesc lucruri pentru oamenii mari care se iubesc si ca va veni si randul ei sa descopere,daca isi va dori,ce se gaseste acolo.

David cel dornic de iubire si foarte atent la dezvoltarea intelectuala a fratiorului.

Am inscris-o pe Sarah la cursuri de germana si de actorie;la gradinita fac balet,engleza si ebraica.
David lucreaza cu o noua terapeuta de care este foarte incantat.
Sper sa ne descurcam cu toate cate le avem de facut si sa avem numai vesti bune

Va pupam pe toti

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui triosdm

Irina vrand,nevrand copiii vor vedea sex shop-uri asa ca mai bine le faci tu instruirea,le explici cat mai simplu si mai relaxat despre ce este vorba.

Martina, nici eu nu stiu exact despre ce e vorba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_a spune:

Oti, felicitari pt sarcina!!! Sa fie bebe sanatos! Nu te speria prea tare de maternitatile de stat, nu e mai rau decat acum cativa ani daca ai incredere in doctorul tau, mergi pe mana lui. Pe de alta parte, mi s-a parut interesanta pista oferita de Gabriela, merita investigata

si un update rapid si de la noi:
- am depasit prima saptamana, care a fost de groaza. Ne-am mai adaptat la noua situatie, incerc sa ma organizez, dar sunt fff obosita si nu tin pasul cu nimic din gospodarie. la noi la bucatarie zici ca au dat turcii, dar vad ca nimeni nu mai protesteaza in casa

am scazut mult standardele de curatenie, liniste, etc, altfel am fi cu nervii intinsi tot timpul. pe baieti ii las sa intre in camera Martei cand vor ei (la inceput le-am interzis si creasem deja un subiect fierbinte, bun de incalcat cand voiau sa ma enerveze, pe Marta o las sa adoarma in galagie si cu televizorul aprins, daca asta e atmosfera generala, n-am ce-i face.

Cosma merge la gradinita (8 ore), e inca in faza de plans dramatic, bine ca nu sunt eu responsabila cu dusul si adusul lui, altfel cred ca am plange amandoi cu bulbuci partea proasta este ca la exsudatul nazal de rutina i-am gasit un Pneumococ si cred ca nu-l mai primesc la gradi, desi el nu are nici un simptom, nici macar nu-i curge nasul, iar pediatra a zis ca nu e nevoie sa-i dau antibiotic ...

una peste alta, e bine, nici nu stiu cand a trecut aproape 1 luna de cand am nascut. peste 2 sapt facem si botezul, sper sa ne fie vremea prietena, ca am pus ochii pe curtea unor prieteni pt eveniment

va pup si va citesc cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilia.anya spune:

'Neata,

Hai ca nu vreau sa monopolizez discutiile noastre pe tema asta,dar problema mea era ca medicul meu nu e obligat sa vina la 2 noaptea daca ma apuca pe mine nascarea,ci cu cel care e de garda.Si cred ca am toate motivele sa fiu ingrijorata,intrucat despre ceilati nu stiu nimic,cu atat mai mult ei nu stiu nimik despre mine.
Problema nu este nicidecum conditiile din spitalul de stat,in care am nascut si eu in 2007 si n-am murit,ci faptul de a avea un doctor strain,si de ce nu, mai putin competent(ca e plina lumea).Pe al meu doctor il pot "obliga" sa vina doar la un spital privat.Ceea ce iese din discutie din cauza costurilor.NU SPITALUL MUNICIPAL CERE 10 000 RONI,CI CEL PARTICULAR.Gabriela a venit cu o propunere interesanta pe care eu cu sotul o avem in vedere.
Desi,in 2007 cand am nascut la Municipal,sotul mi-a zis ca a cheltuit in jur de 20 milioane lei vechi.Si nu minte.
Tot in 2007,dr meu a venit la 5 dimineata,cand m-au apucat pe mine durerile facerii.Acum,nu cred ca ar mai veni.Aici e buba mea.
Am incheiat discutia pe tema asta

Diana,ori e ocupata cu amenajarea noii case,ori e in "meciuri" cu soferul buclucas,ori a plecat in vacanta in Caraibe

Irinuca,scuze pt intarziere,iti doresc un frumos si iubit LA MULTI ANI

Irina,m-a amuzat faza cu sex-shopul.Ce e viata, intr-un loc azi e cerc de pictura,maine magazin de "jucarii"...
Pe dr meu il cheama Alexandru Florin Anca.

Gabrilela,imi pare rau ca Damian are mucisori.Iar de David nu stiu ce sa zic.La Anya nu s-a pus prolema noii colectivitati cat a educatoarei.Aici probabil fiind mai multi se simte un pic neglijat si doreste sa compenseze acasa cu un surplus de afectivitate.
Ei nu vor decat sa fie dragaliti,dragii de ei

Martina,mult succes cu David la gradi.Nu iti fa iluzii prea mari in ceea ce priveste mentalitatile de acolo.Sau poate cine stie,ma insel.Sa dea Dumnezeu sa fie bine

Ileana,ma bucur sa te "vad".Sanatate multa

Aurelia,de maternitata din Medgidia am auzit numai lucruri bune.Ma bucur ca exista totusi alternative acolo.

Cami?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Irinuca, , cu scuze pentru intarziere.

Eu n-am mai scris de mult, m-am tot luat cu altele... Alex e destul de bine, mai are de facut cateva sedinte de hidroterapie... IML-ul i-a dat 70 de zile de recuperare pe certificat, noi inca nu ne-am gasit avocat, dar nici graba nu cred ca e, ca soferul nu ne cauta

Eu am fost sambata la strans de gunoaie, si in rest mai am cateva concursuri la care vreau sa merg acum in toamna, inainte sa il aducem pe Alex. Week-endul acesta voi fi pe la Zarnesti si prin Piatra Craiului mi-am luat si o bicicleta ieftina si am incercat un duatlon, evident am fost prima din coada

Cu casa am inaintat tot pana la genunchii broastei, ba a fost baiatul de la banca in concediu, apoi a intrat tanti de la HR care trebuia sa imi dea mie adeverintele etc. Poate totusi reusim saptamana asta sa depunem dosarul la banca.

M-am implicat trup si suflet si in proiectul "42 pentru o sansa", si imi mananca si asta niste timp... dar in linii mari mi-a revenit moralul, mi-am umplut din nou timpul in stilu-mi caracterictic si ... cam atat

Ah, am luat si un pui de raceala de pe la stransul de gunoaie, sper sa treaca repede

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput