Strumfi de iulie-august 2007 (193)
Raspunsuri - Pagina 16
sunflower1979 spune:
si Denis e la gradinita. dimineata a fost cam uimit de ce jelanie era acolo. care mai de care plangeau, era buluceala mare, educatoarele transpirate, unii vroiau sa fuga, unii parinti faceau poze, au intrat in clasa, misunau pe acolo...
la noi a fost bine, el abia astepta sa inceapa gradinita, pe hol am gasit dulapiorul lui, in clasa patul, pe care era scris numele lui, a primit si ecuson, cu un melc (si numele lui, evident). a intalnit o colega de la cresa si au stat ei impreuna si apoi s-a dus la jucarii. l-am lasat bine-merci si acusica merg sa-l iau. ma cam deranjeaza ca la inceput trebuie sa venim dupa ei la 3.30, cand se trezesc, sa-i imbracam, asta pana ii invata sa se imbrace/dezbrace singuri si eu nu prea am cum sa plec asa devreme de la servici. sper sa fie vorba doar de saptamana asta. joi va fi si sedinta cu parintii si sunt nerabdatoare sa particip.
am platit contributia pt masa - 7.5 lei/zi si vom vedea la sedinta ce mai trebuie. are 2 educatoare si 2 ingrijitoare - am dus flori frumoase tuturor - de care mi-a placut la prima vedere. la noi problema adaptarii e depasita, sper sa stam bine cu sanatatea si sa nu se imbolnaveasca. sansele sunt mai mici fata de cresa caci aici este o asistenta medicala care ii verifica zilnic in gat si daca i se pare ceva suspect te trimite cu copilul acasa.
cam astea sunt vestile. va doresc un an usor si succes cu adaptarea.
PS. M-am trezit ca am scris mesajul asta ieri si nu l-am mai trimis. ieri a fost totul foarte bine la gradinita, azi cand l-am dus la fel, nu mai avea rabdare sa-l schimb ca sa intre in clasa. va mai scriu eu azi, dar sa trimit mesajul asta, ca poate iar raman cu el.
Cristina, cea mai mandra mama de
Denisuc (30.07.2007)
ioanaiub spune:
buna dimineata,
e gata cafeluta

prima zi la gradinita a decurs foarte bine, doar ca Mara a adormit la masa de pranz
, a fost cam obosita ca s-a trezit devreme, apoi cand i-a pus in pat a "bazait" putin, din cauza oboselii (doar e la grupa albinutelor
) dar l-au chemat pe David si a linistit-o ![]()
azi dimineata s-a trezit bucuroasa, ca merge la gradinita si se imbraca cu hainele "alea fumoase"
... doar David ce a mai facut nazuri si a mai lenevit in pat 
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
sunflower1979 spune:
tot eu, ca am mai citit ce s-a scris. Georgiana, cum se mai simte Mihnea? din ce cauza a vomat? imi pare rau ca nu am vorbit cand a facut Mihnea herpangina. era bine daca ii dadeai pastilute de decasept si tantum verde spray chiar de la inceput. dezinfectau si vindecau gatul si poate nu mai trebuia antibiotic. te astept pe messenger sa vorbim.
Lui denis i-a trecut raceala cu aerosoli, ceaiuri si combinatia mea cu vit.C si propolis. acum mai tuseste la trezire, mai mult sec, asa.
felicitari tuturor copilasilor care au mers la gradinita si un gand bun si o imbratisare din partea mea pentru mamicile tematoare, plangacioase si nelinistite. stiu cat e de greu inceputul, dar va fi asa de bine dupa ce se obisnuiesc!
Denisuc (30.07.2007)
Vivela spune:
neata
Georgi, imi pare rau sa aud ca Mihnea nu se simte bine. eu n-am zis ca ar fi mai rau la voi,Doamne fereste, doar ca nu-mi suna bine herpangina asta, auzisem tangential de ea, fara sa stiu insa in ce consta. abia cand ai zis tu de Mihnea am citit si eu un pic.
si din ce am citit, boala are o evoutie f rapida spre bine doar cu tratament simptomatic, in majoritatea covarsitoare a cazurilor trecand fara niciun fel de complicatii. ce m-a mirat pe mine e ca medicul nu va zis nimic despre intrarea in colectivitate, ca din ce citisem, e totusi o boala contagioasa provocata de virus.
sanatate multa va doresc
.
cand citesc despre copilasi cuminti care merg fara probleme la gradinita si o zbughesc pe usa inauntru, stau si ma intreb eu cu ce naiba gresesc? 
azi a fost un pic mai rau ca ieri, am iesit cu amandoi din casa plangand, unul in carut si celalalt in brate. se uita lumea la mine ca la ozn-uri. bine ca n-a indraznit nimeni sa comenteze ceva. pe drum s-au mai potolit un pic, insa in gradi, alt circ. n-am mai reusit sa ne impacam
, nici timp n-am avut - ca-l lasasem la intrare pe damian in carut in grija portarului(cica n-am voie cu carutul sus
- n-am avut puterea sa ma cert cu asistenta. eu nu prea vad motive, carutul e la fel de murdar ca si talpile mele, iar copilul cel mic nu intra in contact cu alti copii. cel putin nu mai mult decat intru eu sau alt parinte in contact cu ceilalti.). in fine, tinandu-l pe david in brate, m-a pus naiba sa citesc pe peretii aia o poezie lacrimogena, plangea david, plangeam si eu (mai pe ascuns, asa...), mai era inca una dar pe aia n-am mai indraznit s-o citesc.
astazi insa am auzit mai multi copilasi plangand. adica al meu nu e totusi dereglat rau
, ca uneori chiar ma gandesc daca patosul asta pe care il pune atunci cand plange e normal sau nu.
(mai ales ca ieri, asistenta care ii controla, cam acra dupa gusturile mele, i-a zis "hai ca esti caraghios" pentru ca plangea
. inteleg deci ca un copil de 3 ani care plange ca ramane fara ma-sa e caraghios
. o fi si n-oi stii eu...).
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
sunflower1979 spune:
vai Gabi, ce mi-ai facut!
imi inchipui ca ti-a venit sa plangi. si sa stii ca nu ai gresit cu nimic si nici eu sau alti parinti nu avem vreun merit ca ai nostri nu au plans. fiecare copil e diferit si reactioneaza diferit. am un vecin care a mers 2 ani la cresa si asta e al treilea de gradinita 9al cinci-le de colectivitate, deci), la aceeasi educatoare si cu aceeasi colegi si tot a plans. a fost singurul care a plans, dar ce sa-i faci daca e mai mamos, mai afectat ca ramane la gradinita?
imi inchipui ca e tare greu, chiar daca stii ca apoi ii e bine, se linisteste, dar totusi sa-l lasi plangand... si david a schimbat si 2 crese... tot schimbari. va pup sa va incurajez si sper ca ai primit mesajul meu pe mess de ziua lui.
Denisuc (30.07.2007)
Luna1 spune:
Gabi am intrat repede sa-ti dau un mare pupic. Nu ai gresit cu nimic. Eu am doi copii, Cosmin a mers la gradi de la 2 ani jumate (apropos Mychy noi l-am inscris atunci abia in octombrie) si n-a plans, n-a schitat nicio problema, aici a venit in decembrie si in ianuarie a mers la scoala. Iarasi, nimic, n-a plans, intr-o lume complet diferita. Pe cand asta mica... abia s-a potolit de vreo luna din urlat, merge de un an la gradi.
Te simt afectata, nu fii, uita de vinovatie, esti cea mai buna mama pt copiii tai.
mychydutza spune:
neatza......vivela, sa inteleg ca poezia asta era pe perete la gradinita?????????
karli, merci de sfaturi. o sa ma duc. am vreo 2 gradinite in apropiere si poate i s-o face vreouneia mila. nush ce dreaq a fost in capul meu de nu l-am inscris....zau asa! mai ales ca as fi scapat si de prezenta soacramii o buna parte din zi.sa vedem........multa bafta in continuare gradinarilor
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!! 
mychydutza spune:
georgiana, ce face mihnea?
eu cred ca am luat raceala de la andrei, ma simt ca naiba, imi curge nasu ....

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!! 
jadi spune:
Hello, vin si eu cu o incurajare pentru Gabi
Si eu sunt in clubul tau, la noi a fost mai pasnic in sensul ca nu a zis nimic nici la imbracat, nici la urcatul in masina, nici la intrarea in gradi, nici la schimbarea de haine dar exact in momentul in care a vazut usa, nimic mai mult, a inceput sa urle din toti rarunchii! L-am luat, l-am asteptat sa se linisteasca si i-am promis o surpriza, a mai plans vreo 5 minute dar pana la urma a intrat botos in clasa si cu o privire ucigasa la adresa educatoarelor si-a luat un scaun si dusa am fost. Deci sunt mama de copil super sociabil care se simte bine in compania strainilor si mama de mistret neprietenos care e botos mai tot timpul.
Ieri am avut o durere de stomac neexplicabila
si cand am mers sa culeg copii de la gradi, Tudor era cu aceeasi privire ucigatoare din dimineata asta. L-au laudat ca mananca singur si ca nu a lasat nimic in farfurii dar ca de dimineata a stat pe un scaun la intrarea in clasa si nu a fost chip sa il dezlipeasca de acolo. Si am fost avertizata ca a doua zi e mai grea decat prima. Si sincer azi plangeau mai multi
.
Georgiana, herpangina asta a avut-o Vlad de la cateva luni, e de la maini nespalate si bagate in gura si cum si in ziua de azi are bunul simt de a baga absolut orice in gura (cred ca e o chestie de la suzeta, inca ii mai simte lipsa ca tare a fost atasata de ea), mai trage si acum cate o herpangina. E viroza si nu am tratat-o niciodata cu antibiotic si in genere cu nimic. Poate fi si cu varsaturi si daca te ajuta sa intelegi mai bine, e ca un fel de boala a copilariei la care astepti sa treaca. Cel mult eu ii dadeam in gat cu tantum verde pentru dezinfectie si daca nu mai putea inghiti cu o solutie de la farmacie cu ceva anestezic. Multa sanatate!
cristina26 spune:
Georgiana Cum se simte Mihnea? In America nu da nimic la copil daca vomita are temperatura si febra de obicei copiii au si diaree cand primesc virusul de astea. Poata sa tina intre 3 si 10 zile (uneori se opresc din vomitat chiar din prima zi). Ceea ce se recomanda e sa ii dai copilului lichide sa nu se dezhidrateze. Pupici la Mihnea cel curajos, sper sa te simti bine curand.
Noi am ajuns cu bine in Anglia. Prima zi a fost mai grea, Ingrid a dat afara de vreo 3 ori tot ce manca, eu aveam migrene si sora mea tensiune mare. Acum toate au intrat pe fagasul normal. Lioara e la spital naste azi sau cel tarziu maine. Am sa va tin la curent.
Ieri am fost in Londra sa intalnesc o prietena care s-a oprit aici in drum spre casa sa ne vada (ei au fost in vacanta in sudul Frantei). A fost frumos si in acelasi timp foarte obositor. Am sa pun cateva poze mai tarziu.
O zi minunata tuturor!