timbre filatelice, initiere-cum incepem, de unde?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

am dat 4 ron pe plic, erau intr-un plic normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Ati cumparat si clasoare Carmen?
Exista o anumita ordine in care sa le asezati...
Deocamdata puteti sa o faceti random, ca sunteti inteleg la inceput. Insa puteti in scurt timp sa cumparati un catalog si sa treceti la un alt nivel.

Taica-meu are un dulap intreg si le are clasificate pe categorii de valoare... Vedeti ca in general mai apar si timbre mai valoroase (adica cf acelui catalog de pret care e etalon) in acele plicuri pe care le aveti.
Cautati si alti colectionari dar fiti constienti de timbrele pe care le aveti si de valoarea lor (in afara celei estetice).
Si probabil ca stiti ca timbrele nestampilate sunt mai valoroase decat cele stampilate, cu f mici exceptii.
Si exista si emisiuni speciale care pot fi urmarite la oficiile postale...
Doamne, ce amintiri mi-ati trezit cu chestia asta...
si succes la achizitii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si eu am colectionat timbre in copilarie ! Aveam clasoare separate, eu si sora mea, si le organizam pe domenii. Cumparam aproape in fiecare saptamana cate un plic de timbre de la posta si faceam schimb cu colegii ... amintiri placute !

Dar am si eu o intrebare: cum pot sa stiu cat valoreaza timbrele respective ? Am si mai vechi, de prin 1950 sau mai devreme, de cand incepuse mama sa stranga, dar nu stiu daca au vreo valoare sau sunt doar decorative ...

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

inca nu am cumparat clasor, urmeaza, daca `oi mai gasi si d`asta;)) mi`am propus sa merg la anticariat sa vad ce gasesc pe acolo, sper zilele astea
ana, random, random, deocamdata meyy, da` le ai, vad, mai zi`ne

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Si eu am colectionat timbre in copilarie ! Aveam clasoare separate, eu si sora mea, si le organizam pe domenii. Cumparam aproape in fiecare saptamana cate un plic de timbre de la posta si faceam schimb cu colegii ... amintiri placute !

Dar am si eu o intrebare: cum pot sa stiu cat valoreaza timbrele respective ? Am si mai vechi, de prin 1950 sau mai devreme, de cand incepuse mama sa stranga, dar nu stiu daca au vreo valoare sau sunt doar decorative ...

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Burtocika,

In fiecare an parca, sau odata la 2 ani... nu mai tin minte...
Apare un catalog numit Catalog Romfilatelia unde se precizeaza pretul unui timbru si alte detalii ale lui.
Intra pe site-ul dat de mine pe prima pagina a subiectului si vezi acolo la categorii descrierea unor serii, ca sa iti dai seama.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carmenp

inca nu am cumparat clasor, urmeaza, daca `oi mai gasi si d`asta;)) mi`am propus sa merg la anticariat sa vad ce gasesc pe acolo, sper zilele astea
ana, random, random, deocamdata meyy, da` le ai, vad, mai zi`ne

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Carmen, in mod normal, daca vezi ca lui fi-tu ii place sda colectioneze, e bine sa iei legatura cu o persoana care face asta de ceva timp si ii explica fiului tau direct (avantajul la asta este ca un pasionat ii insufla altfel acea placere de a colectiona decat o face un " neinitiat" sau un incepator).
Apoi, detaliile despre unde se gasesc cele necesare pt a face din asta ceva mai "serios" actualizate la zi, tot un colectionar senior le are.
Eu nu mai am habar pe unde se gasesc acum clasoare & stuff, dar pot intreba. Ca sa iti mai zic ceva din amintirile mele de copil... stiu ca existau colectionari inraiti din alte tari care achizitionau/schimbau timbre de la noi (tata facea asta inainte de revolutie cu strainii cu care colabora la RNR sau cand mai pleca in delegatie) si e o chestie f profitabila si de lauda sa ai la schimb timbre straine pt unele care le-ai luat in plic de la oficiul postal.
Sfatu, meu e sa intri pe site si sa intrebi acolo daca mai ai nelamuriri, si poti cauta si alte surse/site-uri... Eu pe asta il stiu "de incredere" dar vad ca nu a fost inca updatat dupa ce i-au schimbat interfata, decat la cele romanesti apar multe timbre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionutbogdan spune:

Daca baietelul tau mai este interesat de timbre il pot ajuta eu cu un catalog Romfilatelia (Lista preturilor marcilor postale 2009), catalogul Scott 2009 (timbre din toata lumea), catalogul Michel Europa 2009-2010.
Cataloagele Michel si Scott sunt pe dvd, contin poze pentru fiecare serie dar si preturile pentru timbre, catalogul Romfilatelia este o carte fara poze in care sunt listate toate seriile de timbre si ce valoare au.
Il mai pot ajuta si cu un clasor nou si daca chiar este interesat ii pot oferi si timbre stampilate si colite din Romania perioada 1960-2010.
Lasa-mi o adresa pe PM si i le expediez saptamana viitoare.

Mergi la inceput

merci, activeaza`ti pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionutbogdan spune:

Este activat acum, va astept mesajul.

Mergi la inceput