Romania vazuta din America

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Jessie, povestesc, povestesc mai mult din dorinta de a arata ca poporul unei tari ca Romania isi poate construi o viata, daca nu multumitoare material cel putin multumitoare spiritual si emotional.
Asta se face fara bani.

Povestesc din dorinta de a arata ca e timpul sa lasam infatuarea si snobismul la o parte si sa copiem diverse modele mai avansate. Nu hallowen, si Valentine's day. Ci disciplina, ajutorare, traiul in comunitate, respectarea legilor, respectarea opiniilor.

Nu povestesc ca sa ne minunam, multi deja stim la ce sa ne asteptam ca turisti cand umblam aiurea prin lume, ci ca sa intelegem ca se poate si altfel si sa nu mai blamam diaspora care nu mai poate intelege anumite aspecte negative din tara noastra. Nu pentru ca au uitat ci pentru ca nu mai pot intelege cum se poate trai fara respect si nu pot concepe de ce suntem atat de reticenti in a ne cere drepturile si de ce cu obstinenta aratam atata indisciplina.
Si acum in alta ordine de idei ce m-a mai dezamagit:
- cardul. Eu am carduri cu cip. Nu am gasit nicaieri POS-uri care citesc cipu-ul. Aici suntem mai avansati (sic!) Apoi cardul meu de debit nu a functionat nicaieri ca un card de debit ci ca unul de credit (adica nu mai era nevoie sa introduc PIN-ul). Cand il declaram debit imi spunea operatiune interzisa. Nu intr-un singur loc ci peste tot.
- copiii care mananca urat la masa. Dar, cu toate astea adolescentii nu. Mi-a sarit in ochi acest aspect pentru ca la un BBQ a venit la mine cineva si m-a felicitat ca fi-mea manaca atat de frumos. Pe moment nu am inteles o asemenea afirmatie.

Oh, trebuie sa scriu despre farfuriile din plastic, atat de hulite! Intr-adevar la inceput am avut un soc, dar dupa aceea am inteles si mi s-a parut chiar ca este Ok. Imaginati-va petrecere la piscina, sau BBQ, toate organizate in aer liber in curti. Chiar sunt necesare farfuriile din plastic. Exista pungi mari de plastic unde fiecare isi arunca tacamurile dupa ce le foloseste. Ce-ar fi ca noi acnd mergem la iarba verde sa caram vesela din sticla?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Chestia asta poti sa o spui Viviana de mai multe ori si mai ales pe subiecte unde aproape efectiv sunt poftite sa nu mai posteze fetele din dispora pentru ca "au uitat de unde au plecat" si nu mai inteleg ce se intampla in Romania.
Felicitari inca odata pentru faptul ca ai asimilat atat de multe chestii din viata cotidiana a Americii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

in america 'unde-i lege nu-i tocmeala"...
amenzile pentru incalcarea reg de circulatie sunt f. usturatoare...si credeti-ma ca daca te-a oprit politaiul nu incepi cu "ce ma,nu stii cine sunt eu...ce imi dai mie amenda, vin cu varu-meu si te fac praf"...cred ca in urmatorul minut ai avvea catusele de mana.
iar daca te-a prins baut...chiar ca ai pus-o.

in magazin am uitat o data sa imi iau puiul si dupa 2 zile cand sa-l gatesc mi-am dat seama ca nu-l am, ca nu l-am mancat...ca nu e uitat in masina...ei, m-am dus la magazin, am aratat bonnul ca l-am platit, ma crezut ca l-am uitat si mi-a dat altul....fara discutii...fara nimic. tot ea a zis ca ii pare rau ca a trebuit sa mai fac un drum....
Si acesti oameni sunt si ei platiti cu salarii mici au si ei probleme cu billurile, dar nu s-au pierdut omenia.

michelle

Aici daca te opreste politia este clar ca nu te-a oprit degeaba si ideea de a te pune in gura cu ei este inutila , doar daca vrei sa vezi cum este cu catuse la maini!

Mergi la inceput