Am nevoie de ajutor!!!
In urma cu 2 ani am nascut dupa 31 de sapt de sarcina o fetitza care era deja moarta(cauzele acelei intamplari nu le cunosc nici pana azi, tot ce stiu este ca avea probleme cu dezvoltarea caputului)
In iarna a trebuit sa fac o intrerupere de sarcina la 13 saptamani pt k in urma analizelor pe care le-am facut mi s-a spus ca exista 90% sanse ca bb sa aiba sindrom down, asa ca avortul a avut loc pe 18 dec. In ianuarie am avut CM si apoi am ramas insarcinata,iar acum am 31 de saptamani de sarcina. Pot spune ca aceasta sarcina a evoluat surprinzator de bn si bb creste si se dezvolta normal. Intrebarea mea este: ce sanse sunt ca bb sa aiba probleme de genul down,pt ca mi s-a spus ca la eco nu se vede aceasta anomalie si la aceasta sarcina nu mi-am mai facut triplu test. Este posibil ca totul sa fie bn si ca ce s-a intamplat cu sarcina anterioara sa fi fost doar o nefericita intamplare tinand cont ca eu am 20 de ani si sotul 21, suntem perfect sanatosi si nu am avut astfel de probleme de sanatate nici in familie. Astept cu nerabdare rasp dvs.pentru ca mai am putin si nasc si simt ca ma cuprinde panica de cate ori ma gandesc la asta. Imi doresc enorm acest copil si sper din tot sufletul ca este bn dar am nevoie si de raspunsuri realiste ca sa stiu la ce sa ma astept.
Raspunsuri
irinabobe spune:
din cate am auzit sansele sunt destul de mici ca si a doua oara copilul sa aiba sindrom down , undeva in jur de 5%, iar la eco desi nu se poate vedea sigur dc are sindrom down se pot urmari cateva semne care atrag atentia cum ar fi aparitia osului nazal si marimea pliul nucal. deci dc dr tau a urmarit macar atat sunt mari sanse sa fie totul ok. fi optimista si mult noroc sa ai un bebe sanatos.
abramburika spune:
Nimeni nu iti mai poate spune acum, la varsta asta a sarcinii, daca bb are sau nu vreo boala genetica. Acestea se depisteaza in mod sigur prin amniocenteza. Nici chiar testele dinainte (bi-test, tri-test) nu iti ofera un raspuns sigur, ci statistici. La eco nu se vede asa ceva.
Nu iti ramane decat sa speri ca totul va fi bine si sa ai incredere in puterea lui Dumnezeu!
Sarcina usoara in continuare si nastere la fel!
mamma bis - o fetita si
24s de 
marutzu spune:
gandeste pozitiv si nici prin cap sa nu iti mai treaca de down sau alte prostii. bb e bine si o sa il nasti sanatos repede si fara probleme . bafta si sa ne tii la curent
emilia.m spune:
Sunt sigura ca va fi bine. Ai incredere.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Luna1 spune:
Ce analize ai facut cand ti-au spus ca are sindrom down bebe?
Eu zic sa stai linistita acum si sa fii optimista, iti urez sa ai un bebe sanatos si nastere usoara.
alylu spune:
Cand mi-au spus ca bb e posibil sa aiba down mi-au facut analize la sange cred ca bitest si triplu test si mi le-au repetat de vreo trei ori pt ca am avut un doc foarte cuminte si ok si s-a pcupat de asta. Dar la sarcina asta nu am mai putut tine legatura cu el si am o alta doc.Oricum va multumesc din suflet pentru incurajari, sper ca o sa fie totul bn pentru ca imi doresc din toata inima acest bb.