cat papa bebe de o saptamana lapte praf?
daca babe nu i a piept, cat trebuie sa pape lapte praf? specific ca bebe are o saptamana.
Raspunsuri
nushulica spune:
nu mai stiu exact in ml cat papa la varsta asta ca eu l-am alaptat,dar in niciun caz nu papa cat scrie pe cutie,sa nu te stresezi cu asta
de David si 35+
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
zmotocel spune:
in primul rand trebuie precizat ca trebuie hranit la cerere, nu dupa un orar anume.
in al doilea rand foarte important este sa se respecte cu precizie cantiatea de lapte si apa specificate pe fiecare cutie (difera de la marca la marca si in functie de tipul de lapte al aceleiasi marci). asta este doza optima! daca e mai slab nu hraneste destul copilul, daca e mai concentrat copilul nu-l absoarbe corect.
mare atentie la sterilizarea sticlelor!
gaura la biberon trebuie sa fie nici prea mica nici prea mare, astfel incat sa nu inghita prea mult aer. ideal este ca in momentul in care este tinut biberonul in jos sa curga picatura cu picatura una dupa alta, dar sa nu se formeze un jet.
la varsta asta (o saptamana) daca deja s-a obisnuit cu biberonul, ar trebui sa primeasca cam 150ml/kg corp, impartiti in mai multe mese pe 24 ore.
dovada ca primeste o cantitate buna este starea de bine a copilului si faptul ca ia corect in greutate (cca 20-40 grame pe zi in prime 3-4 luni). la o saptamana ar trebui sa aiba fix greutatea cu care s-a nascut.
zmotocel spune:
am uitat sa spun ca un copil alaptat cu formula are nevoie de supliment de apa (adica o masa de apa sau ceai), mai ales daca este cald afara.
miha_iv spune:
Rebeca, eu i-am dat copilului numai lapte praf (pt ca nu am avut)si pot sa-ti zic ce mi-au recomandat medicii in cazul meu. Incepi cu 50 ml de lapte (din prima zi)din 3 in 3 ore. La inceput bebe oboseste si o sa-ti manance mai putin, al meu nu reusea sa bea mai mult de 30 ml la o masa, dar nu trebuie sa disperi. Trebuie sa invete sa traga din tetina (cele pt 0-3 luni sunt bune la inceput si vezi ca sunt biberoane anticolici). Mai si regurgiteaza, trebuie ridicat si masat incet pe spate. Cantitatea de lapte trebuie crescuta treptat, iar la o luna trebuie sa ajungi la cca 90 ml la o masa...tot din 3 in 3 ore. In mod normal, un bebe sanatos pune pe el 750-1000 g pe luna, pana la 4 luni, apoi din ce in ce mai putin. Vorbeste cu pediatrul (care ar trebui sa vina acasa sa-l vada pe bebe)si roaga-l sa-ti faca un tabel cu cat trebuie sa creasca in greutate ...asta se calculeaza in functie de greutatea de la nastere.
Nu sunt de acord cu cele care recomanda sa-i dai sa pape la cerere (3 medici mi-au zis sa nu fac asta). Copilul poate sa ceara si din ora in ora, mai ales ca el poate sa planga din cauza colicilor (care apar pe la 2-3 sapt). Daca ii dai lapte din ora in ora, nu faci altceva decat sa ii amesteci laptele vechi (inca nedigerat) cu cel nou in stomacel si sa ii cresti aciditatea in stomac, plus ca stomacul nu mai are timp de odihna. Efectul ...o sa aiba colici si mai dureroase. In plus, nici tu, nici copilul nu o sa va odihniti daca stai sa ii prepari lapte la o ora - doua. Din 3 in 3 ore o sa-ti recomande orice pediatru normal si iti spun din experienta....cam pe la o luna, copilul isi intrase deja in ritm si se scula fix la 3 ore, iar eu reuseam sa dorm putin. Epuizarea in primele 2-3 luni e f mare si incearca sa dormi cand doarme si bebe, altfel ....esti zombie dupa 1 luna. Pt cele care alapteaza e mult mai simplu....baga sfarcul in gura bebelusului si gata. Tu, daca nu alaptezi, trebuie sa ii prepari laptele in clipa in care s-a trezit....si urla pana il aduci. Pana pui laptele in biberon, pana incalzesti apa, pana amesteci continutul....bebe tipa. In timp, o sa capeti experienta si o sa faci treaba asta ffffffff rapid. De asta iti zic, cum il formezi acum, asa o sa-l ai. Al meu nu a facut colici si e si asta un motiv pt care nu a facut. Atentie, cam toti bebelusii care beau lapte praf se constipa, vb cu pediatrul despre asta (gasesti informatii si pe forum). Succes!
ps. Nu am inteles de ce ii dai lapte praf. Nu ai lapte ori bebe nu stie sa pape la san? Roaga asistenta copilului sau medicul sa iti desfunde canalele si sa iti arate cum sa pui bebelusul la san,caci ei nu prea stiu sa suga la inceput. E pacat sa-i dai lapte praf....in caz ca ai.
rebeca2009 spune:
In primul rānd #355;in sa va multumesc la toate pt amabilitate. Am fost surprinsa pl#259;cut sa vad ca exista mame care sar in ajutor. In al doilea rand, nu am precizat ca nu este Bebe me, dar de fapt tot al meu este ca o sa l nasim. Eu am o papusa de feti#355;a care in cāteva zile īmpline#351;te un anisor. Am dat fetei lapte matern si nu sunt in m#259;sura sa mi ajut finutul. ASA am apelat la voi. Are lapte dar nu vrea sa trag#259;. Sub nici o forma nu vrea oricāt l ai stimula. Prefera biberonul. Va multumesc la toate mamicile pt ajutor. Pupici.
_Ralu_ spune:
Mie neonatologul din spital, mi-a recomandat, ca si cantitate, 7 mese a 60 ml in 24h. Dupa o saptamana nu se mai satura cu cantitatea asta, asa ca ii dadeam 90 ml la o masa.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Bebe Beca spune:
Rebeca, a doua fetita a mea a facut la fel, nu vroia sa accepte sanul. Si atunci am procedat astfel: intai puneam fata la san, facea ca toate cele, apoi ma mulgeam si ii dadeam laptele cu lingurita sau seringa. Si am tinut-o asa cam doua saptamani, dupa care a acceptat sanul si a supt bine merci 1 an si putin. Eu asa as face acum, as hrani copilul cu lapte matern (mai ales ca are, este pacat de el) dar cu altceva decat biberon. Cu multa incapatanare, o sa reuseasca!!!
Intra si pe sectiunea ALAPTARE, poate o sa primesti niste raspunsuri mai bune.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 12+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
sirimie spune:
110-150 ml pe kg corp
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog