Palatoschizis si formele sale (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

mersi mult mult de tot cellia!d-asta mi-era frica,sa nu ma certe,sa nu nimeresc intr-un moment prost ca apoi nici ca as mai avea curaj sa sun...
sun si spun pe scurt pb lui bebe si ca as vrea o programare sa-l vada,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

La multi ani fericiti impreuna tuturor care si-au aniversat casatoria! Noi am facut pe 5 mai 3 ani de la casatorie. Am fi vrut sa se nasca si Ilinca tot pe 5 mai (fiind cezariana se putea programa), dar, cum dl. dr. pleca din tara, a trebuit sa se nasca pe 2 mai. Motiv bun sa petrecem 3 zile (a stiut ea ce a stiut).
Ilinca astazi a fost suparata. Am fost la Maternitate ca sa ii facem BCG-ul si apoi la controlul de dupa operatie (si din nou dupa inca 2 saptamani). Nu a mai vrut sa ii zambeasca d-lui dr. Ea, care pana acum, la mine se uita urat (imediat dupa operatie), de parca eu as fi chinuit-o, si la dl. dr. radea. Dl. dr. a spus ca nu o cunoaste asa. Mai trebuie facute si vaccinuri, asta este.
Offf, de ce trebuie sa treaca prin atatea?!
Cecilia, multa sanatate Adelinei! Sa puteti sa faceti odata operatia si sa scapati de tot stress-ul cu "ne operam", "am racit, nu ne mai operam". Cred ca iti este greu. Am vazut cat de greu mi-a fost mie sa ma mobilizez pentru operatie. Dar va trece si asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Casnicii fericite tuturor ce aniverseaza sau au aniversat recent evenimentul! Noi am avut nunta in aprilie, 2004. Parca au trecut secole de-atunci.

Cecilia, sanatate multa Adelinei! Mama lor de muci si boli! Mi se pare de bun simt ce zic medicii, ca e mai sensibila din cauza problemelor de la nastere, partea buna e ca va sta bine cu imunitatea cand va fi mai mare. Ati facut vreo cura/tratament pentru imunitate pana acum? Parca sunt ceva produse, gen imuno baby si altele, ce zice pediatrul, nu ar avea efect? Va tin pumnii sa reusiti sa va programati la operatie, imi imaginez ce frustrant poate fi, dar oricum timpul nu e pierdut.

Bun venit lui sorryn81: si fetita mea, Alexandra, tot palatoschizis posterior a avut si operatia a fost la 18 luni, deoarece asa a fost sfatul medicilor din Cluj. Pana la urma am operat la Timisoara unde ne-au zis ca trebuia sa venim mai devreme, pe la 12 luni macar. Din ce vad eu, fiecare medic are alta parere la capitolul asta.

Da, a fost bine in vacanta, la mare am fost, la turci. Insa tati a ramas acasa pe baricade, am fost doar eu cu Ale si parintii mei. N-a fost rau, dar ne-a fost dor de tati 10 zile. Si ca urmare, acum Ale e doar de gatul lui tati, bietul nici la masa nu mai poate sta ca omul . Azi dimineata la 7 juma' deja il tragea jos din pat sa vina la joaca, el bietul lucrase aseara pentru serviciu pana la 2 (mama lor de proiecte!) si era chiaun de cap

La mare Ale s-a distrat foarte bine, sa nu va spun ca la nici 2 ani am avut scandal cu "nu vreau la nani, vreau la mini-disco". Deci clar ce ma astepta mai incolo... nu? Dansa de mama focului alaturi de ceilalti copilasi pe scena la mini-disco-ul organizat seara, era o scumpa. Dupa disco urma spectacol, intr-o seara au fost niste acrobati asiatici care au invatat-o doar prostii, acum vrea sa stea si ea in varsul mesei intr-un picior sau in cap . A stat timp de o ora la spectacolul acela fara sa miste, aplauda sarguincios de fiecare data cand aplauda restul lumii si se uita cu ochii mari ce minuni fac acrobatii pe scena. Si faceau, frate, tot felu', de-mi statea si mie inima in loc. Acum sunt cu ochii pe ea tot timpul, nu mai am tupeul s-o las singura in camera ca cine stie, o gasesc pe tavan.

Pe plaja isi gasea prieteni, ca erau rusi, nemti, ce conta ca oricum se intelegeau prin semne. Isi lua lopatica si mergea la copilul cu pricina, ii intindea lopatica si-l provoca la joaca impreuna. O scumpa, ce mai. Stie litera A si cifra 1, si peste tot unde la vedea incepea: "AAAAAAAAA" sau "UUUUU'UUUUU" de se cracana lumea de ras. Ah si l-a invatat si pe B ca pe butonul de la lift scria B pentru etajul cu restaurantul si era musai sa-l apese ea ca altfel era scandal. Sa fereasca Sfantul sa fi apasat altcineva pe B in locul ei! Apa a fost foarte calda, 28 de grade si nu mai puteam s-o scot din ea. I-a placut la nebunie. Si mie la fel, de fapt, bunicul era cel care venea si ne fluiera sa mai iesim si la soare ca prea stam ca ratele doar in apa.
Edit: cateva poze aici

Acum ramane sa mergem si cu tati pe undeva cateva zile, la munte probabil. Sa vedem, inca n-avem un plan clar, il lasam pe tati sa aleaga destinatia ca el e cel obosit ca vai de mama lui.

Fetelor, Ale zice si D si T mai nou, dar numai afara din context, cu o voce inceata si mai subtire asa decat cum "vorbeste" ea in general. De preferat cand nu o baga nimeni in seama, v-am mai spus eu... A zis "ta-ta-ta-ta" pentru prima oara cand eram la mare si tati la km distanta... eh, asta e. N-a fost chiar "ta-ta" deci nu se pune . Si a zis " 'aide" la un moment dat, dar nu cu sensul de "haide" ci asa aiurea, vorbea cu papusile. Oricum sunt muuuult mai optimista acum in ceea ce priveste vorbitul ei.

Omusorul in continuare nu se vede, fetele care ziceati ca l-ati vazut mai tarziu, sa mai astept sa apara? Au trecut totusi 3+ luni de la operatie si nimic. Cred ca o sa mergem la un ORL-ist sa se uite el acolo cu nu stiu ce oglinda si ustensile au ei, sa vedem, e sau nu acolo. Altfel, palatul e suturat complet, am eu o mica suspiciune ca ar exista o fistula in sutura dar ramane de verificat la medic daca e fistula sau doar o pata mai intunecata in cicatrice.

Mai am de citit din urma, incerc sa recuperez sa ma pun la curent cu noutatile.

Un sfarsit de saptamana frumos tuturor!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cecilia imi pare rau ca Frosa nu e bine! Insanatosire grabnica!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralushka spune:

Fetelor, baiatul meu a facut 4 luni azi si ma gandesc sa incepem si noi diversificarea dar nu stiu ce sa-i dau, mi-e frica sa nu-i ramana ceva acolo in gaura din cerul gurii; el are fisurat si palatul tare si cel moale. Ma gandesc sa cumpar un storcator si sa-i fac sucuri din fructe, legume si sa i le dau tot cu biberonul. In doctorii de la policlinica nu am incredere, se vede ca nu prea stiu multe despre astfel de cazuri; nu mi-au zis la inceput nici sa-l aspir, nici ca trebuie sa doarma intr-o parte; una mi-a zis ' nu vedeti ca are gaura pana in craniu?!' in fine, noroc cu doctorii din spital unde a fost internat ca m-au mai invatat cate ceva.
Voi ce le-ati dat de mancare la bebei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Juke spune:

buna
baiatul meu inca nu a facut 4 luni si deja am inceput cu diversificarea la recomandarea dr. de familie. intai am inceput cu suc de mar, prima zi o lingurita, apoi 2,3 si dupa aia si pulpa de de mar. mi-a mai zis ca pot sa ii dau suc de portocala si suc de morcov. dar la mine e o problema: nu prea mananca si plange. nu vrea nik. eu vreau sa il invat cu lingurita, dar... o sa mai dureze. o zi buna tuturor si multi

Mihaela, mami de Razvan-Andrei (9.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Liliana, da, suni si vb cu dansa, o intrebi cand e de garda si va poate primi; spui ca nu esti de aici si ca preferi sa mergi cand e de garda, sa nu o superi la prima ora a diminetii; ca idee, dna dr este in spital in fiecare zi de miercuri, pana la ora 7 seara.

Nicoleta, Flori, Camelia, multam mult pt incurajari! Neaparat trag tare sa o pun pe picioare urgent; luna asta merg sa o operez; vreau sa vad si eu ameliorarea aia de dupa recuperare; mi se rupe sufletul sa o vad cu muci si suferinda la doua luni; anul trecut era luna si raceala - mai usoara sau mai urata, dar era....

Camelia, frumos ai povestit tu acolo de vacanta voastra! Parca am fost si eu cu voi! Si mai frumos ai povestit de Ale! E deja fetita mare, din cate am vazut prin poze! Te-ai indurat tu sa tunzi fata! Eu nu ma indur; si are parul moale si fin si abia sta prins, ca elastecul aluneca, agrafele la fel .... plus ca le simte si le trage din par; ar vrea sa stea cu el asa, dar intra-n ochi deja.
Sa stii ca m-ai incurajat cu vorbele Alexandrei; ca eu cam stau pe ganduri la cat s-a amanat operatia Adelinei si ma tem sa nu afecteze vorbirea; nu ma stresez in sensul ca "vai de mine, nu va vorbi fata" ci ma gandesc sa nu-i intarzie si pronuntia anumitor litere; sper sa nu; eu va iau pe voi etalon.
Iar cu faptul ca nu se vede omusorul, ma gandesc ca poate asa trebuie; ca doar nu i-l indeparteaza la operatie; dar mergi tu la dr (stiu eu!) si te va linisti!
Inca o data sa va fie de bine concediul! Fa-mi, te rog, un serviciu cand ajungi la munti: respira aerul de acolo si gandeste-te si la mine! Merci!
A! Sa raspund la intrebarea ta! Lunar Adelina primeste Imuno Baby sau Hymalaia, astea-s pt imunitate; asta inca de anul trecut, de cand cu diversificarea; incep insa sa gandesc ca asta e situatia... deocamdata, sper!

Ralushka, intrebai de diversificare; noi am inceput relativ tarziu, spre 6 luni; mai exact la 5 luni si 3 saptamani; am inceput cu suc de morcov; mie mi-a zis dr sa nu incep cu mar, ca ala e dulce si-l va primi oricum si ca mai bine incep cu morcov; ca teoretic era riscul ca dupa mar sa nu-i placa morcov; dar nu a avut ea treaba! Si nu m-am oprit la o lingurita, din prima zi, ci la 4; si dupa 4 facea urat ca mai vroia, dar nah; iar faza cu supa strecurata e doar teorie; Adelina a varsat dupa fiecare incercare de supa "chioara"; am riscat si i-am blenduit o rondea de morcov, una de patrunjel radacina, una de telina; amestecate cu multa zeama, a fost deliciu si a depasit masura "regulamentara" de inceput; a fost ok, nu a avut reactii urate dupa asa "aventura"!
Habar nu mai am dupa cate zile se inlocuiau mesele de lapte, stiu sigur ca ea in 3 zile era ok cu ele deja inlocuite; nu i-a stricat nici programul, nici pofta de mancare, nici cheful de somn; pur si simplu au venit toate in mod normal si natural; mai mult m-am agitat eu; mai ales cu ocazia primei supe, dc veneai in vizita si-mi vedeai bucataria....!!!! Arata ca si cum gatisem pt o nunta, nu o biata supa strecurata! pt un bebelus! Legume fierte, strecuratoare, blender, cutit tocator (toate noi, evident! ); si acum am fixuri - mancarea copilului inca se gateste separat, in vase cumparate special pt bebe; vasele de bebe nu stau in acelasi loc cu ale noastre; eheeeiii; nu mai spun ca stiu ca radeti de mine!
Succes! Mai vino cu intrebari!

Week-end placut va doresc!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Ralushka, LA MULTE LUNITE cu multa sanatate feciorului vostru!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna seara !!!!!!!!!am ramas un pic in urma cu cititul dar promit sa recuperez
..HAI SA MA LAUD SI EU CA PE 2 SEPTEMBRIE AM IMPLINIT 21 DE ANI DE CASNICIE.............CELOR CARE SI-AU SERBAT-O LE DORESC MULTA SANATATE SI MULTE BUCURII CU REALIZARI............sorin iti multumesc pentru urai si va doresc multa sanatate micutei si voua mult curaj si rabdare ,sa puteti trece peste toate greutatile .......................CECILIA POT SA-TI transmit din rabdarea mea si te asigur ca va fii bine fiindca si cristina a stat in lichid verde si a fost si ea sensibila si m-am chinuit cu ea inca de la 3 luni,binenteles ca nu a fost ca micuta ta ,dar totusi si noi ne-am chinuit si cind ziceam ca e bine o luam de la capat din nou si uite asa pina cind sa facut mare si nu mai e asa de sensibila dar tot mai raceste citeodata iar cind raceste o tine 2 saptamini... ...dar oricum e mult mai usor...........va pup si mai revin ,acum trebuie sa ies ca au venit copii in casa

daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu e un film in reluare .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

nu mai ziceti nimic?
soryn ati mers la dr?cum a fost?

vroiam sa va intreb ceva:bebe meu mananca 70 ml si are 3 sapt;oare e putin?nu pot sa-l fortez oricum...

Mergi la inceput