inselata si eu ??(2)
Raspunsuri - Pagina 5
Donna_Ly spune:
Sunt 100% de acord cu Luna.
Stii, m-am gandit care e vina lui Sieulafel - daca are vreuna. Vian e mult spus; sa zicem "contributia"
E puternica, generoasa, altruista, realizata...
Imi aminteste mult de mama mea, o adevarata wonderwomen (care, din nefericire, nu mai e); mama ne reprosa uneori, (f. arareori, e drept...) ca nu ne gandim si la ea, la ce simte ea.
O iubeam mult, dar... eram obligati (si tata si noi) sa facem mereu ce dicta ea (precizez, nu era violenta doamne-fereste, nici macar severa, doar o personalitate foarte puternica). Ea lua deciziile in casa, ea administra banii, decidea vacantele, decidea sa ne dea libertatea de a veni tarziu, de a ne alege noi insine iubitii sau facultatile. Niciodata nu parea vulnerabila; obosita, exasperata, dezamagita - da, poate, uneori. Dar ea ramanea cea puternica. Chiar in lunile de cosmar dinainte de moarte, ea era cea care ne proteja si ne dirija intr-un fel. Ne plangea sufletul pentru ea, pentru suferintele atroce prin care trecea, dar pentru ca nu se plangea niciodata pur si simplu nu am avut ocazia sa ii spunem asta. Nici tata, nici noi.
Stiu ca m-am intins.
Ce vreau sa spun e ca uneori in viata, daca iti asumi prea mult rolul celui puternic, ii "infantilizezi" pe cei din jur.
Si e posibil ca unii sa se complaca in asta (cum a facut tatal meu); altii, mai orgoliosi, ca sotul lui Sieulafel, isi gasesc cate o neajutorata care sa-i faca sa se simta Salvatorul si Puternicul si Barbatul...
Subliniez, nu scuz in felul asta comportamnetul barbatului in cauza; incerc doar sa-i dau lui S. un mic fir rosu prin care sa inteleaga lucrurile, atat cat ma ajuta experienta mea de viata - mai redusa decat a ei, dar care are avantajul distantei si detasarii.
Zina spune:
Imi pare rau sa-ti spun, dar cu atitudinea pe care o ai acum, vei suferi inmiit mai mult. Nu mai cauta scuze nimanui, doar pentru ca-ti este frica sa afli adevarul. Crede-ma pe cuvant ca este mai urat si greu sa traiesti intr-o permanenta suspiciune, decat sa afli dintr-o data tot adevarul, ca mai apoi sa-ti dai seama ce poti sa faci.
Cum poti macar sa te gandesti "ca poate amanta este langa sot, el afla, scandalul il afecteaza pe copil". Mergi mult prea departe. Gandeste-te ca si ei sunt parinti si isi vor rezolva problemele fara sa stie copilul. Nu mai gasi motive inchipuite. Si da, ar fi foarte bine sa afle si sotul amantei. Macar sa stie si el ce poama are langa el.
Daca nu doresti sa o suni si sa pui capat suferintei, nu mai gasi motive, nu mai astepta cele 4-5 zile cerute, culmea, de sotul tau, si lasa situatia asa in continuare, si vezi mai departe daca o poti "gestiona". Oricum, fii sigura ca sotul tau intre timp isi "aranjeaza terenul", iar tu ai numai de pierdut.
AgnesLuca spune:
sieulafel imi pare rau ca trebuie sa treci prin acest calvar
ce as face eu in locul tau : m-as separa si mi-as trai viata o perioada ca si cum el n-ar exista (cu program in care sa vada copiii timp in care eu n-as fi acasa, fara telefoane, sms-uri eventual doar comunicare scrisa strict referitoare la copii); pina la 15 septembrie nu mai este mult, as face tot posibilul sa-mi iau concediu (chiar medical ca din cite am inteles ai avea motive), m-as duce la copii si i-as pregati pentru noua situatie; in nici un caz nu m-ar interesa madam X si relatia lor; adevarul nu o sa-l stii niciodata, chiar daca el o sa-ti recunoasca ceva nu o sa poti patrunde in miezul relatiei si nu o sa intelegi mai mult decit acum (in nici un caz in situatia data, poate doar dupa o vreme cind se linistesc apele); in felul asta el o sa aiba cale libera si, cind va fi in stare (personal cred ca acum e departe de momentul asta) va putea sa se hotarasca ce vrea sa faca cu viata lui; si daca vrea sa continue alaturi de tine, va trebui sa te recucereasca, nu doar cu vorbe...este un proces care cere timp, de ambele parti...
este o solutie foarte dura, stiu, dar asta as face eu, o femeie care intr-o relatie anterioara s-a auto-chinuit timp de 5 ani intr-o situatie similara
orice hotarire ai lua, iti doresc multa putere, ai grija de tine si de copii
absoluta spune:
Parerea measte: copii trebuie sa nu afle si sa nu simta criza voastra. Incearca sa faci sa simta cat mai putin tensiunea dintre voi. Nu sunt de acord sa le spui la copii , pentru Dumnezeu !
alina023 spune:
In nici un caz!! Ce sa le spui copiilor? Ca tati a facut-o pe mami sa sufere, ca tati se va muta ...ce sa le spui??? NU!!
Daca veti lua decizia separarii o vreme, copiilor (mai ales celui mare) trebuie sa le explici cat mai pe intelesul lor ca tati va locui o vreme in alta parte. Desigur, le spui cat de mult ii iubeste, ca va veni sa-i vada, ca vor avea aceiasi relatie cu el, etc. Desi...off...tare mult mi-as dori sa nu ajungeti aici... Dar se pare ca el este prea prins in povestea cu madama X.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
andreeaben spune:
Sieulafel,am citit tot ce s-a mai scris,urmaresc cu sufletul la gura si eu povestea ta.Off,draga mea,nu mai fi asa miloasa la adresa lor,celor care te fac sa suferi.Si eu aveam tendinta sa compatimesc pe fostul meu sot,ca "saracul,trebuie sa plece din casa",ca "saracul nu o sa mai stea langa copilul lui zi de zi"....si ce crezi?am aflat ca el ma voia zburata cu Andrei cu tot din casa,sa ma duc unde stiu eu,sa ramana el,ca-i apartamentul lui..(in realitate nu-i inca al nimanui,mai platim chirie).In realitate,nu-i pasa de Andrei,acum am vazut asta,ca de doua luni nu l-a mai cautat,doar cat il vede 5 minute pe strada cand ne intalnim intamplator si atunci nu ii aduce nimic,se uita la el si ii zambeste amical si pleaca mai departe(cred ca e cu capul si el...).Sunt convinsa ca sotul tau iubeste copiii si de dragul lor trebuie sa faceti lucrurile oricare ar fi decizia finala in asa fel incat sa nu sufere ei.(Ca o paranteza iti spun,Andrei al meu a fost martor la violenta fizica asupra mea, si a ramas de atunci foarte afectat si acum povesteste ce a vazut atunci si a trecut un an si acum taica-su a motivat in fata lui ca nu-i educat si de asta nu-l mai vrea...iti dai seama bietul copil sa simta ca nu-i dorit de tatal lui si-l iubeste micutul fara sa stie ca nu merita sa-l numeasca "tati")
Ma bucur ca te-ai mai linistit!Daca esti in stare sa nu te zbuciumi si mai mult,poti incerca o discutie cu doamna X,sa te linistesti ca i-ai spus ce ai pe suflet,merita sa fie pe ace.sa stie ca stii,sa se teama,chiar daca tu nu vrei sa-i ruinezi casnicia.
Te imbratisez cu drag si ai grija de tine,copiii tai merita aceasta liniste si sa te aiba sanatoasa langa ei.Te pup si astept vesti.
Andreea,mami de Andrei nazdravan
elaga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zgubylory hei nu stiu cum sa incep am trecut de curand prin ceva mai grav decat tine , eu am o fetita de 4 luni si acum 1 luna jumatate mi-am gasit sotul cu o alta femeie in patul nostru si cu copilul pe care il au impreuna .....e ingrozitor crede-ma dar ce vreau sa iti spun este ca el a mai facut inainte si eu am iertat nu o data de mai multe ori ...deci nu ierta p[entru ca va considera ca asa e ok sau daca ierti lasa un timp lung pana sa ierti ......eu nu am facut asa si acum nici nu vb si se comporta de parca eu am fost cea care a inselat ...... |
Imi pare foarte rau ca ai trecut prin asa ceva. E cumplit
buflea spune:
Eu ma gandesc ca ce importanta are pentru tine daca el vine acum si spune - "da draga mea, i-am tras-o duduiei de 4 ori, in pozitiile X si Y". Ce anume vrei sa scoti de la el - ca aia l-a facut sa se simta apreciat, ca era placuta in discutii, ca avea poate simtul umorului mai mult ca al tau ? Daca iti va spune, crezi ca reputatia lui in fata ta o sa se schimbe, crezi ca o sa te simti minitia mai putin ? E clar ca ceva este / a fost intre ei si imi mai este foarte clar ca nu vrea un viitor cu ea.
Cel mai bine ar fi sa nu-l mai vezi o perioada - ca vazandu-l iti vine sa-l controlezi - la ce ora vine din garda, se mai parfumeza dimineata, ii zbarnie telefonul, de ce tresare la fiecare beep-ait, de ce pleaca cu blugii cu care mergea numai la petrecere ...etc, etc, etc.
Sunt sigura ca si el e la fel de debusolat ca si tine - nu trebuie sa va mai vedeti o perioada. Sa ramana el cu toata libertatea pamantului si tu cu ignoranta. Da-i timp sa aleaga singur familia, nu ii impune asta.
A_Iulia spune:
Tu mai ai vreo relatie sexuala cu sotul tau, din moment ce spui ca dormi cu copiii si nici macar cand acestia au fost plecati nu ai dormit impreuna cu sotul tau?
Este un subiect pe care ar trebui sa-l iei in considerare, tu si altii ce-si inchipuie ca au o relatie minunata "roz" cand ea de fapt e "gri" de-a dreptul.
Ce face el...au facut multi altii, chiar nu e o noutate. Intr-adevar nu e corect ca-ti ascunde multe lucruri, dar cel mai probabil are frustrari pe care ar trebui sa i le identifici. Asta daca iti mai doresti o relatie cu el...