ne intoarcem in Romania sau nu?(2)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Fetelor, voi vorbiti de brut? sau net? Cele 83k cat zici, Ramona, cat vine lunar net?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
josefine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Ah si am uitat sa spun ca intamplarea de a vedea "fluturasu'" lu' deanu' nu e nefericita, salariile sunt publice la universitati. La noi se dau la ziar e un numar special in care se publica, odata pe an. |
Eu le-am gasit pe un website la facultatea mea, ca era de stat. Apropo de cum strang unii cureaua, dar la unii zau ca e vorba de zgarcenie, era un prof cu salar de 500 de mii (la departamentul de medicina), care pana acum 3-4 ani avea un jaf de masina de vreo 20 de ani. Acu' cica si-a facut upgrade la un Camry si tot se plange de cum trebuie el sa plateasca masina.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Nu stiu dc se publica si la noi, nu am avut curiozitatea sa caut. Intamplarea nu ar fi trebuit sa se intample, pt ca m-a rugat sefu sa distrug scrisoarea:)) UF a avut budget cuts destul de mari, salariile sunt intr-adevar mici, dar si tuition-ul este printe cele mai mici intre universitatile de stat din america.
Si da, suma vehiculta e salariul brut.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
iulianm spune:
citat din mesajul lui hannen mey,io nu ma dau cu dosu de pamint nici daca ma rogi.tin prea mult la el ![]() din mesajul tau exact asta s-a inteles,ca lumea`i cam prostanaca si tre` sa le iesplici tu ce`i nick-ul tau si cu orasul in care locuiesti. In loc sa te legi de lipsa mea de informatii,mai bine admiti ca te`ai exprimat gresit. ![]() ************************************ |
Pey, Hannen, eu am explicat deja, de doua ori, ce am intentionat sa spun in mesaj; plus cu dedicatie, tie si lui xio, ce nu am intentionat. Din perspectiva mea nu am gresit, deci n-am ce admite. Si nu "s-a inteles", ci tu "ai inteles". Si Xio, of course.
...eu de fapt eram curioasa de definitia lui "lady behavior" in varianta romano-nipona
![](icon_smile_wink.gif)
Iulia_A, miere s-a referit la netul lunar (aia 6k, suma mare e cea anuala bruta).
Ramona J spune:
citat din mesajul lui A_Iulia Fetelor, voi vorbiti de brut? sau net? Cele 83k cat zici, Ramona, cat vine lunar net? |
M-am uitat sa vad mai exact cum e cu taxele. Single este 28% impozitul pentru suma asta, iar married este 25%.
ruxij spune:
Salariile vehiculate sunt brute, pe 9 luni. Ca de exemplu eu am salariul publicat pe 9 luni, dar de fapt castig salariu de 12 luni. Restul mi-l aduc singura din contracte-salariul de vara. Profesorii de la scoli elementare mai greu isi aduc salariu de vara (in general nu sunt platiti vara), dar nici nu lucreaza vara. Asa si deanu' are salariul publicat, ala de 114K, pe 9 luni. Nu uitati ca orice profesor universitar are posibilitatea sa isi aduca salariu de vara, echivalentul a inca 2.5 luni pe an, de ex. deanu peste aia 114K. Dar depinde de fiecare dc. reuseste. Eu fara leafa de vara n-as putea sa supravietuiesc. La standardul actual, avand in vedere ca e doar un venit in casa la mine.
ruxij spune:
Oricum, Miere, mi se pare incredibil ca un dean sa aiba 114K/an, what a bad deal!! Pai atunci un Assistant Professor cat face? 40 mii? Poate oti fi la aia de la Liberal Arts, aia nu's platiti mai nimic, dupa ce fac doctorate care dureaza 10 ani si doar 50% dintre ei gasesc joburile alea mizerabil platite Cum ziceam, deanu' nostru are ceva pest 300 mii pe an. Sefii de departamente au la 250 mii.
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramona J
M-am uitat sa vad mai exact cum e cu taxele. Single este 28% impozitul pentru suma asta, iar married este 25%. Lume multa, oameni putini |
Ramona, copiii conteaza la procentul de taxe platit?
Adriana 39+
![](fetita.gif)
A ticket to hell has never been funnier