ne intoarcem in Romania sau nu?(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

, xio eu nu discut cu tine, dar cum e spatiu public imi permit sa contrazic prostiile despre Canada, scrise dupa ureche si din auzite.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Edip, chiar m-ai facut curioasa si m-am pus sa caut. Tu datele cu 2M romani ce muncesc le ai din ceva oficial ori e aproximatia ta? Mie 2M de oameni ce muncesc si sustin restul de 20M mi se pare mai mult decit ingrijorator.

http://businessday.ro/08/2010/in-primul-semestru-din-2010-numarul-salariatilor-din-sectorul-public-a-scazut-cu-16-000/

4 milioane si ceva. sau 4.264,3 mii, cum frumos se exprima articolu'
aia cu doua milioane productivi si doua neproductivi nu m-apuc s-o caut, datorita mentalitatii mele de categorie "neproductiva". parca totusi avem nevoie de medici, profesori si alte categorii neproductive, nu mi-as dori o societate cu toti angajatii productivi.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

nu intelege gresit " neproductiv"... medicii, profesorii si alte categorii produc servicii fara de care ceilalti nu ar putea produce nimic... muncitorul daca nu e sanatos nu munceste si nu produce deci e clar ca e f. important rolul celorlalti pe care i-am numit "ne-productivi"...la fel si cu profesorul care il educa, etc.... Cred ca totusi nu sunt chiar 2 mil... parca am vazut ceva de genul 1.2 sau 1.3M. ar fi interesant de vazut daca cineva gaseste si numarul asta.

Iar eu prin "productiv" am inteles oricine care munceste, ca-i la stat, ca-i la privat, ca-i in sfera serviciilor, or la medical, invatamint, industrie, administrativ, self-employed, etc. Iar prin "neproductiv", oricine nu plateste contributie pt pensie (si alte sociale), incepind cu pensionarii, copiii, somerii, etc.

OK, deci 4.2M productivi la populatie de 22M, merci Mianna. Si 75K persoane asociate cu munca la negru, cit de real "se simte" numarul asta din Romania? Pentru ca am citit destule postari in care se vorbeste de "foarte multi", unele sugerind "majoritatea".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

din Ro va transmit :stati acolo ca stati bine .doar daca vi s-a urat cu binele....

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Xio e foarte bine si frumos sa incerci sa iti aperi tara si valorile ei,dar cind discuti cu oameni care au trait experienta din Ro si apoi o alta iar tu vorbesti din povesti(mi-a spus tata,unchiul vecinul)si sustii ca ai dreptate da-mi voie sa-ti spun ca se cheama ignoranta.
Iar ceea ce tu sustii ca ar fii cultura adica dorinta de a invata ceva nou este exact opusul a ceea ce faci tu.Tu nici macar nu accepti ideea ca exista ceva dincolo de Romania fiindca conform cu ceea ce spui tu Romania e tara perfecta care creaza oameni culti.
Cred ca nu ai nevoie nici macar de o experienta in alta tara ci doar de a accepta ca lumea este diversificata si ca poate altundeva exista altceva decit ceea ce stii tu.Si poate si asta e dovada de cultura-sa accepti ca persoana ta nu este centrul universului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

pentru ca vad ca topicul inca curge, si pentru ca eu cred ca sunt un pic la obiect, hai sa va zic o poanta adevarata.
acum 20 de ani, imediat dupa revolutie, cel mai bun prieten al fretelui meu a plecat in franta, unde s-a si stabilit pentru o buna perioada de timp . una dintre pimele povestiri despre cum sunt oamenii pe acolo a fost o poveste in care un francez l-a intrebat , intr-o anumita imprejurare , daca si noi ( aka romanii ) avem carul mare pe cer?!?! si printre asta multe altele la fel de surprinzatoare, ca sa zic asa.
a se intelege ca franta nu e canada, anii 90 nu sunt 2010, putem intelege totusi ca exista vreascuri in orice padure. acum depinde ce vrei sa tii minte: padurea in frumusetea ei, sau numai vreascurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Xio, do me a big favour si nu mai vorbi de cultura generala ca pare-mi-se ca-ti lipseste desi nu realizezi caci gafezi mult prea des si-n mod constant . Daca tii cu tot dinadinsul mai putem avea aceesi conversatie peste ceva timp, dupa ce reusesti si matalutza sa termini o facultate, un master ceva si-n RO si prin alte parti, ok? Altfel nu de alta da' nu ne raportam la aceeasi cultura , si nu avem acelasi sistem de referinta! Vad ca nu prea raspunzi la intrebari

Aaaa, si tot pt. cultura ta generala , in Canada nu se pot cumpara arme de la store/mall! Intreaba-i si tu pe unii si pe altii, nu numai pe taticu'

Succcese nebanuite si incearca sa te informezi mai mult pe viitor

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Michelle, la piata ai fost? Acolo gasesti lucruri bune. Aici am mancat rosii, la taica-miu aratau ca rosiile dar nu aveau gust.
De la carne n-am avut niciodata probleme, nici aici, nici in alte tari.
Scoli pline de droguri? Unde? Ca la mine se fuma in scoala sau pe langa si erau niste scandaluri de la profi spre elevi de numa.
cu asta sunt de acord din pacate :
Viata mai ieftina
In America dau mai putin pe mancare decat in Romania. Aici preturile nu s-au schimbat de foarte multi ani. Poate cu mici exceptii 25-50 centi la anumite alimente.

Cu aia cu medicalul evident nu.

La partea cu rudele e trist daca nu are cine sa te ajute, dar nu tine de Romania ci de familia ta.
In rest da , obositoare drumurile, gropile, injuraturile etc.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Xio, inainte de a te amuza chiar foarte tare , desi n-ar fi absolut nimic amuzant in discutia asta . Faptul ca la tine in scoala nu se consuma cannabis, ia uite tu aici o mica lectura sa vezi preferintele tinerilor: http://www.adevarul.ro/actualitate/social/droguri-romani-scoli-elevi-consum_0_230977455.html

Concluzia: Xio draga, ai inceput sa imbatranesti

PS: Informarea generala tine tot de cultura, nu numai geografia!

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

a_alinta, pai daca o fi crezut omu' acum ca e numa-n Franta caru' mare? Bine ca n-a intrebat-o pe Xio, caci dupa modul ei de gandire ar fi concluzionat rapid ca si francezii-s inculti , ce numa' canadienii?! Buna poanta!

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

bey, io vin si zic ca omul cela, frantuzul, avea olecuzta de dreptate. Adica carul mare nu se vede in acelasi loc pe cer din Ro, ca din Franta si ca din Canada chiar(ca sa vezi indrazneala).
Galaxiile is aceleasi, le vezi de oriunde, dar nu il acelasi loc pe cer, si poate nici macar in acelasi timp (faza aia cu rotirea Pamantului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

. Seful meu este rectorul (dean-ul) colegiului, plateste si acum rate pt o interventie pe care nu i-au acoperit-o (compania de insurance), are salariul mare, dar vine in fiecare zi cu lunch-ul de acasa si conduce o masina veche de 13 ani, pt ca tb sa plateasca 2000 de doalri pe luna rata la facturi medicale. Nu poate di excused pt ca venitul actual nu ii permite, in acelasi timp nu poate sa isi permita f multe pt ca plateste echivalentul a 2 rate la o casa pe cheltuieli medicale.

[

Nu ma bag la discutia despre sistemul de sanatate, da' voiam sa comentez despre sandwich-ul deanuului. Ala dc. e dean castiga peste $200000 (doua sute de mii) de dolari pe an. Cred ca isi permite 2000 pe luna extra si nu cred ca de aia vine cu sandwichiul, ci pt. ca asa fac unii, strang bani, nu ca ar fi saraci, da' vor sa fie cat mai bogati Si eu am un cuplu de profi mai pe la 60 de ani in dept., care vin mereu cu mancarea in borcan si impreuna castiga in jur de 350 mii$/an, copiii sunt mari la casa lor, nu au mari cheltuieli, da' asa le place sa vina lor cu mancare in sacose, sacosele si borcanele, care arata cam ca naiba.

Mergi la inceput