Casatoria si saraca femeie

Casatoria si saraca femeie | Autor: XIO

Link direct la acest mesaj

Sunt cu prietenul meu de un deceniu, la inceput erau dragute intrebarile despre cand ne vom casatori si cand ni se spunea ce bine ne sta impreuna, "dar cand va casatoriti?".
Spuneam ca nu e momentul, eu mai trebuie sa cresc.
Adevarul este ca nu este momentul si mie mi se pare ca sunt mult prea copilaroasa ca sa ma inham ACUM la o casnicie.La anu' , peste 2-3 ani poate.
Ei, aseara eram la o nunta si efectiv toti cunoscutii ne-au tocat cu intrebarile astea. ba chiar la sf. cand aplecat o invitata i-a spus prietenului meu:
"si voi , pe cand nunta? Ca am observat ca ea ar cam vrea , dar tu nu stiu ce faci".
Pe voi cele necasatorite nu va cam calca pe nervi ideea asta ca ea, saraca femeie ar cam vrea sa se casatoreasca si adoarme in fiecare noapte suspinand si plangand in perna , asteptand ca EL sa se hotarasca odata si sa o ceara in casatorie?
Evident daca raspund ca de fapt eu nu vreau acum, mila e si mai mare "saraca , cine stie ce e in sufetul ei si incearca acum sa para tare".
Este vreun raspuns bun pt. ideea asta misogina de secol paispe? Ca eu inca nu l-am gasit.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

XIO, intrebarile astea sunt ca cele despre copii: ´´dar voi cand faceti un bebe?´´Si urmeaza imediat dupa casatorie.

Nu te supara pe cei care te intreaba, lor li se pare mai mult decat firesc ca dupa atata amar de vreme impreuna cu iubitul tau sa te vada ´´la casa ta.´´ Faza e ca ei nu inteleg de ce tie nu ti se pare firesc. Asa ca incep cu scenarii: ba vrei tu sigur sigur si el nu vrea, ba ceva e putred intre voi,ba vrea el si tu vrei din motive de neintels , etc si etc.

Nu cred ca e cazul sa dai nimanui explicatii ca sa vezi ca-s prea tanara, ca sa vezi ca-s copilaroasa bla bla.
Oricum fiecare extrage din mesaj ce vrea.

Asa ca la urmatoarea intrebare ´´da voi cand va casatoriti´´ raspunde simplu:´´ cand vom avea chef.Voi strangeti bani, ca nu se stie cand ne apuca cheful´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Xio, exista un timp pentru orice. Raspunde-le simplu "n-a venit ceasu' ".
Nu cred ca trebuie sa dai socoteala "de ce, cum,cand".Lucrurile astea va privesc strict pe voi doi.

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

XIO, multi ani fericiti inainte. Stai calma, lumea va face mereu scenarii si se va baga unde nu o priveste. Si daca v-ati casatori probabil se vor intreba de ce ati facut-o.
Eu de ex am aflat la multi ani de la casatorie ca m-as fi casatorit pt ca eram gravida , chiar daca un calcul elementar ar fi aratat ca in acest caz as fi fost mentionata in toate tratatele de medicina, cu o sarcina de 1 an
Asa ca...
Poti insa sa le spui curiosilor ca asteptati sa treaca criza economica pt ca vreti sa petreceti luna de miere in Africa. Banuiesc ca nu sunt in stare sa inteleaga adevaratul motiv, asa ca le trebuie ceva mai la nivelul lor de pricepere

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Poze cu noi
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

le poti raspunde ca "never" :-) chiar asa pt ce sa o faceti?
nu va este bine? se casatoreste cineva pt voi, o sa traiasca viata in locul vostru? multe se schimba dupa casnicie chiar daca la inceput toti am spus ca nu o sa se schimbe nimic...Pana la 30 nici nu mi-as stresa neuronii cu asa ceva

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Inainte sa ma casatoresc cu sotul meu la fel ne intreba lumea.Acum ca ne-am casatorit au schimbat placa cu "cand faceti un bebe?ca deja au trecut nspe ani de la casatorie"Si mai am un specimen (socrosenia) acasa care ma toaca la cap toata ziua cu aceasta intrebare.Am inceput sa devin imuna la aceste intrebari si raspund si eu mereu cu zambetul pe buze ca nu se fac copii pe timp de criza.Si le inchid gura.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Xio,multzi ani impreuna!

Voi casatoritzi-va cind suntetzi pregatitzi pentru asta,nu in functzie de impulsurile din afara!

Tu esti tinerica tare,ai viatza in fatza,o cariera de pus pe picioare,daca suntetzi"facutzi unul pentru altul"o sa vedetzi voi!

Locuitzi impreuna sau nu inca?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Nu conteaza ce raspuzi, intrebari din astea aiurea vor fi mereu...
Pe noi ne-ntreaba lumea and ne oprim din facut copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

haha , bine , cu asta m-ati lamurit.
Andacos , nu , din ianuarie ne mutam , ca nu am vrut sa stam impreuna si sa nu ne putem intretine(eu avand doar o amarata de bursa de 220 ron).
Pe mine ma enerveaza ideea asta ca vezi dom'le, ce mila ne e de saraca femeie. Deja au inceput sa ma enerveze si glumele, cand suntem undeva si prietenul meu spune "de-aia nu ma insor" (fiind vorba de ceva gluma la cat de oropsit e saracul barbat casatorit), toti rad. Cand spune eu ca nu vreau sa ma casatoresc efectul nu e acelasi , ca dupa cum spuneti si voi , se gandesc toti ca saraca de mine am inceput sa ma conving singura ca nu vreau :)))))))

Deus , sincer, singurul motiv pt. care vreau sa ma casatoresc este petrecerea de la nunta si cununia religioasa, sa planuiesc eu tot si sa ma distrez de minune. Din partea mea le-as face doar pe astea , ca hartia aia nu-mi trebe. Asta e si motivul pt. care am organizat banchetul

Voi opta pt. raspunsul cu "strangeti banii , ca nu se stie cand". Cine stie , poate chiar ii vor strange

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Xio,pai atunci mutatzi-va impreuna-cind ve-tzi putea si ve-tzi fi pregatitzi,eu cu riscul de a-mi lua rosiias merge si as spune incerc atzi si alte experientze,si apoi vedetzi voi!

Numai bine,itzi doreesc!

Macrina,nu cred ca mi-as permite vreodata sa intreb pe cineva asa ceva-indiferent cit de apropiatzi am fi ,insa nu pot spune ca nu m-as holbala peste 4 copii!Na' ...prejudecata cred,ce sa-i fac!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

haha , bine , cu asta m-ati lamurit.
Andacos , nu , din ianuarie ne mutam , ca nu am vrut sa stam impreuna si sa nu ne putem intretine(eu avand doar o amarata de bursa de 220 ron).
Pe mine ma enerveaza ideea asta ca vezi dom'le, ce mila ne e de saraca femeie. Deja au inceput sa ma enerveze si glumele, cand suntem undeva si prietenul meu spune "de-aia nu ma insor" (fiind vorba de ceva gluma la cat de oropsit e saracul barbat casatorit), toti rad. Cand spune eu ca nu vreau sa ma casatoresc efectul nu e acelasi , ca dupa cum spuneti si voi , se gandesc toti ca saraca de mine am inceput sa ma conving singura ca nu vreau :)))))))

Deus , sincer, singurul motiv pt. care vreau sa ma casatoresc este petrecerea de la nunta si cununia religioasa, sa planuiesc eu tot si sa ma distrez de minune. Din partea mea le-as face doar pe astea , ca hartia aia nu-mi trebe. Asta e si motivul pt. care am organizat banchetul

Voi opta pt. raspunsul cu "strangeti banii , ca nu se stie cand". Cine stie , poate chiar ii vor strange

Daca vrei sa raspunzi pe acelasi ton, poti sa spui ca astepi oferte mai bune, ca pe criza asta ....
Iar daca tu vrei numai petrecerea, fara hartii, puteti vb cu un preot si sa faceti doar o logodna. Va chemati toti prietenii (cu daru' de casa noua) si petreceti.

Apoi se va intampla cum a zis Andata (btw, exact asta vroiam si eu sa spun) asculta babele aicea, ca stim ce spunem, daca cumva te vei hotara, toata lumea va spune ca "ai ramas" si de' s-au salvat aparentele., dar mai intai te vor barai la cap cu copiii: ce de ce nu faci, daca nu faci: "nu poti sa faci?"....lucruri atat de personale, lucruri care am impresia ca in tari civilizate nu se intreaba

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput