Sezatoarea canadiana (189)
Raspunsuri - Pagina 4
Diana2007 spune:
La Multi Ani Eliza !
DanaP, kefir eu fac cu niste prafuri luate de la Loblaws (acolo unde tin lactatele organice), scrie pe cutie cum se face, iese , familionul e fan de la mic la mare (am facut si cu lapte 0% parca ziceai ca tu nu-l prea poti sa bei, este mult mai acceptabil sub forma de kefir)
Pazea, ca am si gasit cutia sa ti-o arat,ca eu nu am nimerit-o prima data, mi-a luat Simonna http://www.healthgoods.com/Yogurt_and_Kefir_Starter_Cultures_p/yo-starter.htm
Pe-asta cu "de ce emigreaza romanii?" nu m-a intrebat nimeni, adica nu la modul asta, pe mine m-au intrebat de ce am emigrat eu. Mai curioasa am fost eu de ce au emigrat atatia francezi, italieni, olandezi, nemti sau nordici dar n-am avut tupeul sa intreb. Un singur pilot francez cu care am vorbit si care avea casa de vacanta inspre Quebec imi spunea ca vrea sa se retraga aici la pensie, ca sunt taxele mai mici, casele si spatiile mai mari decat in Franta.
Si din seria "intalniri inedite cu comunitatea romaneasca" eu cea mai urata am patit-o tot la aeroport, in exercitiul functiunii, vad pasaport romanesc, salut in romaneste la care fata acra a doamnei imi raspunde :"Si aici va gasim ?" :(
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Diana2007 spune:
Tot eu
Ceva amatoare de Apple picking/Cueillette des pommes ? Stiti cumva cand incepe sezonul si pana cand ?
Ceva ferme unde ati fost ? (in afara de Quinn farm pe Ile Perrot).
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
_carmen spune:
Diana2007, Cueillette des pommes - vreau si eu! Noi am fost o data in aici, Romania, ne-au dat mere seara. Asa e si acolo? Trebuie sa ma interesez daca exista ferme prin zona Vancouver!
Eu mi-am downloadat carti in franceza, din pacate nu am gasit prea multe audio (am gasit multe in engleza). Stiti vreun site unde as putea gasi?
A, si am ascultat aseara Radio Canada, mi-au confirmat surse oficiale ca incepe scoala!
khristin, iti urez un an nou scolar plin de satisfactii! La ce nivel predai?
Laura B spune:
Mai apuc sa scriu si eu cam din 5 in 6 capitole. Am fost plecati in vara asta in cateva mici excursii cu fetele, dar gata cu plimbarile, ne apropiem si noi de inceputul scolii. Aici, in Vancouver, prima zi de scoala e 7 septembrie.
A fost cineva la Walking with Dinosaurs? Noi vom merge sambata asta, abia astept- sper sa-i placa Dianei.
Carmen, inteleg eu bine, veniti in Vancouver? Noi pana acum nu am ajuns la ferme ca sa ne culegem singuri legume/fructe, dar stiu ca sunt in zona. Un exemplu: http://www.pickyourown.org/canadabc.htm
Pe mine visine m-ar interesa (nu am gasit pana acum niciodata prin piete sau magazine visine proaspete), mi-a spus cineva ca ar fi o ferma mai in interior dar am pierdut biletelul cu numarul de telefon
Bafta tuturor scolarilor!
_
Bucataria lui mami
nelia spune:
Salutare la toata lumea! Mi-a fost dor de voi! M-am intors din nou pe tarim canadian via Zurich, l-am vizitat citeva ore si sint impresionata. Am inteles de ce Elvetia a fost, este si va fi mereu Elvetia si, mai ales, de ce ceasurile bune se produc acolo si nu in alta parte.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Podeanu spune:
Diana merci Eu beau numai skim milk asa ca merge la fix.
Nelia bine te-ai reintors acasa.
Week-end placut, vremea se anunta excelenta!
jessie spune:
Maru, salata a fost super buna, doar ca pe la 4 imi era iara foame.
Si eu m-am simtit tare bine, si chiar ma gandeam ca am fi fost in stare sa stam pana seara la povesti.
Khristin, spune-i cumnatului sa ma caute la 4th floor, ca-s cam singura Romanian in zona!
Nelia, bine ati revenit, abia astept sa ne povestesti cum a fost!
mamaana spune:
ce bine m-am simtit ieri la lunch dar ce repede a trecut timpul si a trebuit sa ne intoarcem la munci...
eu am uitat sa mai mananc aseara: m-am apucat sa fac gem de piersici si suc de rosii
acum sunt la munca sa ma odihnesc
anka la multi ani pentru cea mare!
nelia bine ai revenit!