Ce fac din piept de pui?
Fetele mele s-au saturat de pilaf, mazare, fasole pastai sau ostropel si ma acuza ca "altceva nu stiu".
Azi dimineata am scos un pachet cu piept de pui si am zis ca pana ma intorc acasa imi vine vreo idee sau o culeg de pe undeva. Pe net gasesc mai mult uscaturi (snitele, prajeli, crocante...) eu vreau ceva sa mancam si maine, o mancare in cratita, nu snitele cu garnitura.
Ma gandeam la un sos cu legume si cu paste (spaghete) dar m-am gandit sa va intreb si pe voi poate imi dati o idee mai buna.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Raspunsuri
CorinaDani spune:
o reteta interesanta, nu pot sa spun ca am inventat-o eu, am incercat si mi-a placut ce a iesit
pieptul de pui il tai cubulete, nici prea mari, nici prea mici
separat, tai in bucati mai marisoare, ca pentru frigarui, urmatoarele : ceapa, ardei gras sau capia, rosii pe care le vei decoji (sau poti folosi rosii decojite din conserva), daca iti plac poti adauga si vinete, ciuperci
pui intr-o tigaie de teflon ceapa si ardeiul gras (+vinetele), le "calesti" la foc potrivit pana se patrund un pic, adaugi ciupercile (daca e cazul), mai lasi pe foc amestecand mereu, ultimele se pun rosiile cubulete si sosul lor; lasi sa se mai patrunda toate legumele, adaugi sare, piper, cimbru, oregano, usturoi, dupa gust si preferinte; golesti amestecul intr-un castron sau intr-o cratita
in aceeasi tigaie de teflon pui cubuletele de piept de pui, le calesti si pe acestea bine bine (se fac relativ rapid, carnea este frageda si bucatile mici)
apoi adaugi amestecul de legume preparat anterior, lasi sa clocoteasca putin, sa se patrunda aromele, mai adaugi , daca este necesar - sare, piper, verdeata (daca iti place)
daca ai observat, nu se foloseste ulei, asadar e o mancare sanatoasa si foarte gustoasa
se servesc ca atare, sau ca garnitura la orez, paste, cartofi natur
eu le-am numit "frigarui la tigaie", pentru ca gustul este foarte asemanator frigaruilor preparate pe betisoare, la gratar
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
dana d spune:
Suna bine dar nu pricep cum calesc ceapa si ardeiul fara ulei. Cred ca as face o mica modificare si as adauga putin ulei macar la legume. In rest suna interesant si s-ar putea sa o fac. Multam mult
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
CorinaDani spune:
eh, am zis eu calit, de fapt le cam coci direct in tigaie (de aceea am mentionat tigaia de teflon, ca sa nu fie nevoie de ulei si sa nu se lipeasca nimic), capata acea aroma de "afumat"/"copt" in loc de "prajit"
desigur, poti adauga putin ulei, insa e posibil sa mai sara stropi, eu urasc chestia asta, nu's cum se face ca numai in ochi imi nimeresc picaturile incinse de ulei...hihi, cica inseamna ca mi-e frica de soacra...aiurea, e o femeie de nota 20, sa ne traiasca !
mai poti face si altceva :
tai pieptul de pui in fasioare de grosimea degetului mic de la mana
prepari amestecul tau obisnuit pentru snitele
dupa ce le dai prin acest amestec, inainte de a le pune in tigaie la prajit, tavaleste-le prin seminte de susan, gustul final e deosebit, cred ca se numesc "goujon"
daca ai timp si chef poti prepara un sos de maioneza si usturoi, sau un fel de tzatziki (iaurt+verdeata+usturoi+castraveti cubulete); combinatia este delicioasa, insa nu e foarte ok pentru copiii mai sensibili la stomac/ficat, ori pe motiv de prajeala, ori de maioneza...dar poti improviza/imbunatati reteta si variantele de garnituri, desigur
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRIXIA Escalop din piept de pui( cu sos rosu si ciuperci) Cris mami de Alexia & Ana |
Adica da si tu niste indicatii asa ca sa nu mai sapam pe net, io nu stiu cum se face escalopul.
Am facut si eu un piept dar exact ce ai spus tu Dana: ieri o mancarica de fasole verde si azi niste snitele.
Sincer, in afara de mancarurile enumerate de tine si un fel de ghiveci cu de toate legumele care sunt acum in piata sau frigarui d-astea coapte in tigaie nu cred ca ai mai putea gati vreo mancare. In rest ar mai fi salate, dar nimic asa spornic cum spui tu sa aveti si azi si maine.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
CRIXIA spune:
De aici m-am inspirat. N-am scris reteta, caci originalul este cu porc, iar eu am adaptat-o cu pui. Am renuntat la usturoi, soatza mea nu-l suporta.
Eu fac asa: un piept de pui il feliez, portii ca pentru snitele. Il dau prin pesmet si le calesc un pic. Uneori le fierb scurt, ca sa nu fie prea multa prajeala. Separat fac un sos din ce am prin casa: ciuperci proaspete sau din conserva cu rosii( prospete, conservate, sos de rosii). Mirodenii: sare, piper, cimbru, oregano( fiecare ce prefera la sosul rosu). Se pun bucatile in sos se dau in clocot 15 minute si e gata!
Cris mami de Alexia & Ana
missdarcey spune:
Cea mai minunata mancare cu piept de pui mi se pare Stir-Fry.Cu multe legume ,crunchy,colorata si gust deosebit dat de sosu de soia si de ginger.
gabriella1 spune:
de obicei evit sa citesc rubrica plina cu bunataturi de la asa gospodine
da' avand aceeasi problema ,am zis "hai, fara sa salivam".greu ,da' inca rezistam.
mi-as pune un carlig la nas sa nu mai am miros
Corina, reteta ta e in tigaie
va doresc o seara minunata !multumesc tuturor
Gabriela
24 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
silvi_2005 spune:
Ar trebui sa stau pana maine sa tot scriu aici pentru ca cel mai adesea mancam pui si peste si cam asta prepar toata ziua.
Ma opresc azi la 5 retete si promit sa mai revin cu altele :
1. Pui cu paste ( eu nu le prea combin dar pentru pitici merge ca rar au probleme cu greutatea ): se taie cubulete de pui , de dovlecel, de ardei, de rosii,o tija de telina taiata rondele o ciupercuta champinion taiate felii. Intr-o lingura de ulei de masline le pui la calit toate ( mai putin rosiile ) cu putina sare si piper. SE pune peste ele putina apa si un cub natural de legume ( il fac eu din mai multe legume cu sare si ulei de masline, facute cu blenderul si congelate) Le lasi 10 minute si apoi adaugi rosiile si mai lasi 2 minute. Ele mai lasa apa, dar daca vrei mai mult sos mai adaugi tu putina apa. La sfarsit dupa ce ai inchis focul adaugi patrunjel tocat fin . Merg mai bine cu pastele spirale sau cu orez decat cu spaghete zic eu, bucatelele sa nu fie foarte mici.Optional la sfarsit poti pune si o lingura mica de smantana.
2.Pui cu legume de vara la ceaun eu l-am facut in reteta data cu mazare , ardei rosu cubulete, morcov cubulete poti sa mai adaugi sau sa scoti legume dupa plac, se face foarte repede si e delicios.
3.Pui cu bambus si legume aromate cateva bucati de pui (eu am pus aripioare si pulpa de pui ) , 100 grame de bambus, un morcov taiat patrate, o jumatate de dovlecel taiat patrate, 2 champinioane negre chinezesti, o lingura ulei de masline , ghimbir, o lingura de sos de soia, o lingura de sos dulce acrisor, un varf de cutit de pasta de ardei iute, sare, piper. Inlocuieste preparatele care nu le gasesti poti lasa numai pui cu legume aromate si ciuperci sa fie ceva mai deosebit merge pleurotus foarte bine.
4. Ciorba de pui cu legume si galuscute o ciorbita putin mai diferita de cea clasica mai colorata si mai acrisoara.
5. Pui provensal o reteta clasica a bucatariei frantuzesti care este de fapt un pui inabusit cu legume, se face atat al cuptor cat si pe aragaz.
Gata ca am promis 5 mai imi vin in cap o multime niste rulouri de pui umplute cu mozzarela si hribi la cuptor, pui in lapte la cuptor alta nebunie si inca o multime de retete chinezesti, promit sa mai revin.