America (209)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Miere ma bucur sa aud ca ati scapat!

off si eu sunt cu dintii cam nasol.. si macar ma bucur pt Andra cu ce se face aici.. si prefer acul in fata gas-ului ..

Mica dansatoare

www.aboutsiluan.com/" target="_blank">Ajuta-l pe bebe Siluan sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ramona toate root canals le-am facut in Romania la o dentista mai de moda veche care nu facea anestezii (eu cred ca nu avea materiale, haha), sub nici o forma nu pot sa compar durerea de root canal cu aia de la nastere, poate doar daca o inmultesc de 100 de ori. Poate avea tipa mana usoara nu stiu, dar mie mi s-a parut suportabil. Cand le-am povestit alora de aici, v-am zis se uitau la mine...

Ruxi felicitari, cred ca nici nu ti-am zis, scuze!am fost cu nervii prastie zilele astea.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cami, noi la pre-k n-am avut nevoie de rechizite, ba chiar nici proiecte nu ne-au dat. V-am zis c-a fost tare pe gustul meu!
Snack duceam fiecare de acasa, nu era la comun. Ne cerea doar niste frozen cans sa le dea suc la copii. Noroc ca Ana bea apa de felul ei. Bineinteles ca le-am dus cans, dar zic ca noi nu bem din alea.

Sinzi, la noi Oreos nu-i voie de dus. De fapt nici un fel de cookies.
La mate Alex a inceput cu place value, exponents, decimals, rounding whole numbers and decimals. Asta a fost in prima zi. Data viitoare are comparing and ordering numbers, adding and subtracting decimals, properties of addition. Apoi inmultiri (properties of), fractii-decimale-procente si incep sa le adune/scada, apoi inmultiri/impartiri cu decimale, fractii. Au si ceva geometrie mai spre sfirsitul semestrului.
Anul trecut a fost oarecum asemanator, presupun ca exercitiile de anul asta vor fi mai grele, plus ca avanseaza cite un pic in materie (inmultiri si impartiri cu decimale si fractii nu facuse deloc).
Cred ca ajuta, ca mi-a spus ca le-a dat test de mate la scoala si a fost boring de usor, a terminat in citeva minute si a trebuit sa astepte pina la sfirsitul orei sa termine toata lumea. El nu mi se pare nu stiu ce la mate (noi parca faceam mai mult in Romania), asa ca ma gindesc cum or fi altii daca lui i se pare usor.
Anuta va dati seama ce face: numara si scrie numere deocamdata. M-am uitat peste curriculum si cred ca semestrul asta o sa i se para tare usor chiar si la chinezi. Eu n-am facut mate cu ea, dar cumva s-a prins cum sta treaba cu adunari/scaderi si daca o intrebi se descurca!
Poti testa copilul si la ei sa-l treaca in clasa avansata, dar eu i-am lasat in pace. Ma gindesc ca la mate repetitia-i mama succesului. Poate ne zice AB cum o fi mai bine, ca nu stiu nici eu cum s-o dau cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

tuturor de aprecierile aduse florilor

Cami si noi la pre-K avuram de dus snack colectiv dar eu am mers si intrebat teachera ce recomanda, ca deh oricum abia eram veniti cu pluta prin US la vremea aia si apoi mai sunt si copii cu diferite alergii asa ca mai bine dicuti cu ea si ea iti va lista citeva din care poti alege buburuzele mici si mari

Eu am 3 copii mai nou si cad seara ca musca So respectul meu mamicilor de 2+

Miere poate iti otravea nervul inainte de a-l scoate ca altfel pe viu e moartea caprioarei Si mie mi se pare aiurea anestezia asta pentru orice la dentist, si am cerut si eu sa nu mi-o faca o data (ca era vorba despre un nimic ceva) si dentistul mi-a zis ca nu se atinge de mine pina nu imi face anestezia asa ceva ... Eu urasc starea de dupa ... injectia in sine nu ma deranjeaza.

Mai vad ca ati intrat in pita cu scoala, nu gluma . Mai avem si noi o saptamina de huzur ...
Noi am primit o scrisoare de la teacher in care se prezinta, o foaie de completat cu concerns, goals etc ref. la copil, si ce mi s-a parut dragut tare, e ca le-a scris o scrisoare copiilor in care le povesteste despre cum a decurs vacanta in familia lor si le cere sa ii corecteze greselile de speling si gramaticale facute de el si sa o aduca la scoala in prima saptamina . M-am uitat peste ea are un gazilion de greseli

Mergi la inceput

Vio, ce tare! Cred ca deja-ti place teacher a voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare!

Miere - v-am citit mereu, si am avut emotii alaturi de voi. Ma bucur sa aud ca operatia a reusit si sper sa nu mai aveti probleme de acum incolo.

Cami - felicitari Soficului la scoala. Clau, a facut Show and Tell anul trecut, aici nu face. Insa, teacher de anul trecut era din New York, so cred ca vorbim de acelasi sistem. La noi era asa: trebuia s-o pregatesc cu o seara inainte sa stie sa vorbeasca despre ceva: o jucarie preferata, o fotagrafie, o imagine, o papusa, orice obiect etc. Noi, am carat pe rand toate masinile, elicopterele, tancurile..si le-am pisat pe rand. De ex. si-a ales intr-o zi sa vorbeasca despre o masina Geep. Incepea cu " Hello Ladybirds, today i'm gonna talk about my Geep, ( si-l arata la toata lumea), apoi facea o introducere, ca-i un off road car, ca aici este gas pedal, ca aici are spare wheel, ca are 4 usi, ca e red, ca poate sa mearga cu ea prin mud si ape adanci etc...sa fie capapil copilul sa vorbeasca 5-10 min liber si continuu.
Poti sa-i dai si o minge, daca poate vorbi despre ea cateva minute.
Este o tema foarte faina, poti alege animalute si sa le spuna la copii, ce este, ce manaca, cum face, unde traieste, ce ne da. etc.
Imi aduc aminte de Clau cand a vorbit despre Shark, a inceput cu o mica descriere si a terminat cu atacul asupra oamenilor care merg la plaja. Aceasta tema, a ajutat-o foarte mult..sa vorbeasca liber.

Imi este dor de show and tell si ei ii lipseste, nu stiu, dar din cele trei gradi pe unde am plimbat-o de cand am venit aici, n-a pomenit nimeni de asa ceva. Au inceput sa scrie litere, au inceput cu M ( nu stiu de ce) si apoi au trecut la P. Oricum, pe ea, n-o ajuta cu nimic, Clau deja citeste singura cate 2 pagini in fiecare zi acasa. La gradi, ma bucur ca are un teacher funny si young, insa sistemul asta de too polite ma enerveaza ingrozitor. A inceput sa vorbeasca in soapta si acasa, sa nu deranjeze, a transformat-o intr-un copil de nerecunoscut. E toata un "sorry" si un "excuse me". Eu nu zic ca nu-i bine sa spui, please si sorry, dar mi se pare exagerat. Clau este si genul care ia totul in serios, si daca teacher a spus ceva, asa ramane..
Au la gradi, cooking class si dance. I-am platit cursurile de dance, pe cele de cooking nici nu le-am luat in calcul..si o intreba teacher, de ce nu merge la cooking, si Clau ii spune,,ca nu-i place sa cook, si evident ii mai spune ca asta este un job for moms not for a kid.

Sambata, pentru prima data de cand sutem aici, a facut febra...si repede la urgenta. Am stat 4 ore la coada...sa intram la un nea caisa..ii spun, ca tuseste, curge nasul, putin febra etc..simptome clasice si o consulta, ne spune ca nu vede nimic, si ma trezesc la farmacie ca mi se da antibiotic si ceva de nas curgator, secretii si altele.. Sa cad din picioare cand am vazut. So, ce sa mai zic...La ce aparatura avea in cabinet, cred si eu ca nu avea cum sa-si dea seama daca trebuie antibiotic sau nu. S-a uitat, in gatul ei, cu lingura aia de lem, tipic romanesc.
Apoi am fost luni, la pediatrul ei..si m-am luat de el, i-am reprosat ca nu-i posibil, sa nu aibe o camera de uitat in gat la copii, si mi-a spus ca l-am facut sa se simta "embarrassed", ca stie cum e in Asia ( medicul ei este indian), si ca n-o sa gasesc aici..ce vreau eu...si mi-a explicat ca o sa tot primesc antibiotic, ca e mai bine sa-l dea preventiv, chiar daca de multe ori nu este necesar. Ha..no comment! Macar a fost sincer, si mi-as spus..ca daca eu simt ca nu-i trebuie sa nu i-l dau, eventual sa ma duc la el s-o vada din doua in doua zile, daca nu este o cheltuiala prea mare pt mine.
In fine, nu i-am dat antibioticul, Clau deja se simte mai bine, n-a mai facut febra, cred ca a avut o raceala usoara..sau o fi fost vreun virus. Si, uite asa cred ca am ajuns s-o tratez singura, dupa instinct. Choy o controla din calculator, n-a pus niciodata mana pe ea....cu ochiul liber, n-ai cum sa vezi cand apare primul punct de infectie. Sotul..cauta un medic de cand am ajus aici, a fost la trei pana acum...niciun rezultat..trebuie sa fugim de aici. Poate, am avut noi ghinion sa dam numai peste neprofesionisti, nu stiu ce sa spun, dar este o diferenta de la cer la pamanat intre sistemul asta medical si cel cu care am fost obisnuiti.

Viata noastra parca s-o oprit in loc, petrecem ore in masina, sotul conduce 3 ore pe zi..sa ajunga la munca si inapoi. Il vad ca nu mai rezista, speram sa primim ok-ul final si sa putem pleca. Clau, a ajuns sa ne implore sa n-o mai ducem nicaieri, ca nu mai suporta sa stea in masina. In padurea minunata, nu se intampla nimic, liniste, veverite, si atat. Pe strada unde stam, sunt cred vreo 20 de case, dar n-am vazut niciodata pe nimeni, niciun copil sa se joace afara.

Mergi la inceput

Uitasem despre show-and-tell. La noi aveau "letter of the week" si copiii aduceau ceva ce sa inceapa cu acea litera.
Ajuta mult povestitul de la show-and-tell. Saptamina trecuta am luat de la biblioteca o carte (Anno's Journey). Foarte frumoasa de altfel, dar cind s-o citim nu era nici un cuvintel! M-am gindit ca Ana o s-o gaseasca plictisitoare, dar cind colo s-a pus pe rasfoit paginile si-mi povestea in detaliu tot ce vedea ea acolo. Asa ca v-o recomand celor cu copii mai mici, a fost o mare surpriza! Autorul este Mitsumasa Anno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Da Ramona suna promitator noul nostru "Mrs teacher" , desi Bianca nu-i incintata ca e barbat LOL
Exact! am uitat sa zic de show-and-tell, a avut si Bianca vreo doi ani la rind dar nu imi mai amintesc in ce clase exact. Tot timpul cind ii venea rindul ducea un obiect (jucarie, poza, carte etc) despre care povestea copiilor in fata clasei si intradevar scopul e sa ii invete sa vorbeasca liber in fata audientei . Anul trecut in acelasi scop au avut "good news" care era in fiecare dimineata ... deci aveai a good news o "strigai" in gura mare cind venea momentul. Ce era dragut e ca fiecare incerca sa gaseasca a good news sa nu fie mai prejos . A trebuit sa ii explic Biancai ca nu poti avea zilnic cite o veste buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

:)))

http://www.theonion.com/video/in-the-know-are-tests-biased-against-students-who,17966/

Adriana 39+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

:)))

http://www.theonion.com/video/in-the-know-are-tests-biased-against-students-who,17966/

Adriana 39+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput