Cat lapte beau la 2 si 3,6 ani?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

si fetitei mele de 3 ani jumate ii place inca laptele desi de la nastere si pana la 5 luni am hranit-o doar in somn pt ca altfel tipa cand vedea biberonul cu lapte.

Deci pana in urma cu o saptamana i-am dat doar lapte special pt copii, milumil junior, acum am trecut-o pe UHT Dorna Ecologic de 3,5% grasime, considerand ca e suficient de marisoara ca sa trecem la laptele de vaca, nu?

Ea bea cam 500 ml de lapte pe zi, in 2 reprize, dar mai sunt si nopti cand se trezeste pe la 3-4 si mai cere un biberon, depinde cat si ce mananca peste zi.

Nici ea nu e foarte mancacioasa insa mi-e cam mila sa-i tai portia la lapte cand vad cat ii place. Probabil ar manca mai bine daca nu i-as mai da lapte, insa nici asta nu e garantat.....totusi cere lapte nu suc, chipsuri si ciocolata deci deocamdata mi se pare ca la 3 ani jumate e o cerere rezonabila pt un copil, chiar daca laptele nu e o masa consistenta cum am dori noi parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu observ ca voi tot vb de cana...numai noi am ramas la biberon la aproape 2 ani?ca daca ii dau cu cana nici nu se uita la el,la noi tottul e f clar nu incalcam niciodata regula(dorinta copilului normal,ca doar nu i-am facut eu regula asta)deci:laptele numai cu bibe,apa numai din cana cu pai de la primii pasi iar suc de grefe,portocale si ce-i mai fac eu doar din pahar normal si cu pai...nu bea nimic fara pai

asa,si ca sa raspund si la subiect david bea intre 500 si 800ml de lapte...seara la culcare o sticla de 350(de cele mai multe ori o termina dar se intampla sa mai lase)dimineata la trezire o sticla de 250 dar cateodata cand se termina zice"mami atu ptapte" mami alt lapte adik,si ii mai aduc inca o jumate de sticla cam asa

pe langa asta mai consuma un iaurt de 150-200 g pe zi si cam in 3-4 zile ale saptamanii ii pun 50-100g branza vaci in fructele de dimineata

de David si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu stiu ca prea mult lapte (calciu) interfereaza cu absorptia e fier, eu aici vad o problema, basca faptul ca nu mai mananca altele in favoarea laptelui. ar fi ok daca ar bea inca formula care e imbunatatita si cu alte vitamine si minerale, pe cand laptele de vaca nu prea contine mare branza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Mie mi se pare prea mult, din ce stiu eu consumul de proteine animale intr-o alimentatie sanatoasa trebuie sa fie unul moderat, iar calciul este asigurat intre 1 si 4 ani de un consum de 350 ml lapte, incluzind si iaurtul plus 20g brinza (= o felie).
Luna, mare atentie, laptele este un aliment si nu e ok sa se bea de sete.
Noaptea nu poti sa le dai apa in loc de lapte ?

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Cum spuneam ea bea lapte SI apa. Fata mea (trei ani) nu se mai trezeste noaptea iar dupa spalatul pe dinti de seara nu mai bea altceva decat apa.

De sete bea lapte din cand in cand, dar nu e un obicei si nu numai lapte. Eu nu ma car cu laptele dupa mine si plecam de acasa frecvent asa ca atunci bea apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Citat:
citat din mesajul lui maitreyi

irina la noi mai nou se papa lapte "cacacu" (cu cacao) singurul mod de a bea lapte la micul dejun (care ar putea f bine sa fie numai din covrigei sau sticsuri din punctul ei de vedere)...asa ca am bagat si aceasta cacacu si acum bea cam 150-200 ml dimineata si cam la fel si seara. ea mai are un bibe la 22.30-23 pe care nu vreau sa i-l scot. nu se trezeste sa il ceara in schimb lipaie prin somn dupa el e cea mai constanta masa a ei.

turtu fa-i analize daca te ingrijoreaza valoarea calciului. altfel nu prea ai cum sa afli

-----

Mami de roza + 35 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

maitreyi, aici nu se fac analizele numai de dragul parintilor, daca doctorita nu considera ca e ceva in neregula nu face analize nejustificate. Dar, ma intreb, care ar fi semnele unui deficit de calciu? Ca sa stiu ce sa urmaresc.
In principiu nu sint ingrijorata, pentru ca copilul maninca in rest sanatos si diversificat, deci nu vad nici un motiv sa ii cresc cantitatea de lapte. Din contra, din cite observ, cantitatea marita de lapte genereaza lipsa de apetit, asa ca las copilul in ritmul lui.

nusulica, Mara mea are 2 ani si bea laptele din cana. Din cind in cind din cana cu cioc. Nici noi n-am fortat copilul, dar cum ea merge la cresa de la 7 luni cred ca a prins exemplul copilasilor mai mari de acolo.
Oricum, la noi trecerea de la biberon la cana a fost treptata, i-am dat de proba laptele in cana, a baut o parte, iar ce n-a baut i-am dat cu biberonul. Acuma nu mai bea deloc la biberon, incetul cu incetul s-a schimbat proportia spre lapte la cana.

luna, nici noi nu mai dam lapte sau alt fel de alimente dupa spalatul de dinti de seara, si mie mi-e teama de cariile astea de biberon. Daca se mai trezeste cumva in timpul noptii ii dam apa.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:

Mie mi se pare prea mult, din ce stiu eu consumul de proteine animale intr-o alimentatie sanatoasa trebuie sa fie unul moderat, iar calciul este asigurat intre 1 si 4 ani de un consum de 350 ml lapte, incluzind si iaurtul plus 20g brinza (= o felie).

Cum spuneam ea bea lapte SI apa. Fata mea (trei ani) nu se mai trezeste noaptea iar dupa spalatul pe dinti de seara nu mai bea altceva decat apa.

De sete bea lapte din cand in cand, dar nu e un obicei si nu numai lapte. Eu nu ma car cu laptele dupa mine si plecam de acasa frecvent asa ca atunci bea apa.

Luna, scuze ca s-a inteles gresit, eu ma refeream la iriss daca a incerccat sa-i dea noaptea lapte in loc de apa

Turturica, mie mi se pare ok cum ti-a spus pediatra, daca completezi cei 100 ml lapte cu iaurt sau brinza nu e nici o problema. O intrebare am : de ce lapte dimineata si nu seara ?? Hai, ca m-ai facut curioasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Iriss, baietelul meu de aproape 3 ani inca bea lapte de 3 ori pe zi. Uneori mai cere si noaptea si ii spun ca nu se poate, ca nu se mai bea lapte noaptea. Fetita mea a baut lapte seara si dimineata pana la 3 ani jumate. In momentul in care am renuntat la biberon a renuntat si la lapte.
Daca copii sunt atasati de laptic nu stiu daca e musai sa-l scoti. Cu fetita mai mare, te poti intelege cu siguranta sa-i explici ca la pranz primeste laptele numai daca mananca. Cu baiatul, cred ca e mai greu, mai ales daca e si obosit. O solutie ar fi sa le dai sa manance pranzul suficient de devreme incat sa nu le fie lene sa vrea doar lapte! Iar masa de dimineata s-o distantezi putin de laptele de dimineata (2 ore zic eu). Lapte dupa ce se scoala din somnul de pranz, nu are sens. Ofera-le altceva, trebuie sa existe cale de intelegere.
In ceea ce priveste scutecul de noapte al fetei, nu cred ca are chiar asa legatura cu laptele pe care il bea seara. Baietelul meu a renuntat si la scutecul de noapte de jumate de an si bea lapte muuult, chir si noaptea uneori. Are foarte putine nopti in care se mai scapa, dar eu le asociez cu oboseala prea mare, nu cu aportul de lichide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Va multumesc foarte mult pt raspunsuri. O sa incerc sa ii scot laptele de noaptea, dar mi-e f greu, speram sa si-l scoata el singur si sa nu trebuiasca sa suport eu plansete si proteste \Din sept fata va merge la gradi si cred ca se vor schimba putin obiceiurile alimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Luna, scuze ca s-a inteles gresit, eu ma refeream la iriss daca a incerccat sa-i dea noaptea lapte in loc de apa

Turturica, mie mi se pare ok cum ti-a spus pediatra, daca completezi cei 100 ml lapte cu iaurt sau brinza nu e nici o problema. O intrebare am : de ce lapte dimineata si nu seara ?? Hai, ca m-ai facut curioasa...

Probabil nu seara pentru ca se digera mai greu, normal ar fi ca dupa ora 6-8 seara (in fct de ora de culcare a copilului) sa nu manance nimic.

Adica de ex fata mea se culca seara intre 8 si 9, mie mi-a spus dr ca trebuie sa aiba minim 1 ora, ideal 2 inainte de culcare fara sa manance nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

agnes, da, e cum zice luna, mai bine sa bea laptele dimineata decit seara, ca sa nu incarce inutil stomacul pe timpul noptii. Mai ales ca la un moment dat speram sa scapam de pampers si, in plus, Mara maninca oricum cina normala seara, deci i-as incarca stomacul prea tare cu lapte seara.
iriss, bafta, sper sa reusiti sa scoateti laptele de noapte, la noi a fost o tranzitie usoara.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput