Plecarea medicilor si solutii

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

DarkBendis, da , chiar e buna expresia cu carnea de tun , dar cei care aleg asta nu o aleg din prea mult bine.
E mai usor sa faci asta 2 saptamani pe luna pe banii aia decat sa faci asta gratuit p 8 ilioane. Ca cei care merg sunt rezidenti care chiar nu au bani. Cei cu posibilitati nu se uita la asa ceva , cei cu aspiratii marete sau normale si cu ceva posibilitati , la fel.
Depinde la ce nivel esti, cand n-ai bani incerci orice.
Acum mare diferenta nu e , ca si aici daca esti "norocos" faci si 16 garzi NEPLATITE intr-o luna (la gineco s-a intamplat), cu munca aferenta din fiecare zi , contravizite, fugi la spital cand te trimite seful samd.

Mersi mult de explicatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanabuna spune:

Pestele se impute de la cap cam asa sta treaba cu sistemul.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui XIO
De-asta pleaca romani, ca le convine sa faca asta dar sa o faca pe bani , nu pe gratis.
Fiecare specializare are avantajele si dezavantajele , iar in multe "familia" inseamna cateva ore acasa pe zi.

Banuiesc ca din astfel de slujba, singura satisfactie sint banii......pe care nici macar nu are cind sau cu cine sa-i cheltuie.
Decit asa o viata ........mai bine sa-ti vezi familia citeva ore pe zi.

Ca de aia care pleaca marinari o fi mai bine?

In orice caz, dupa ce un sfert de forum (din Uk dar nu numai) a negat posibilitatea ca oferta lui Xio sa fie reala, iaca ca e reala Cu partile ei bune, cu partile ei rele, uite ca e reala, 2000 lire pe saptamana.
Dar ma rog, trebuiau gasite si ceva noduri in papura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Parerea cu privire la inferioritatea sistemului romanesc este unanima si totusi, ce se poate face? Chiar daca medicii tineri pleaca, chiar daca s-ar mai debloca 1000 de locuri din santate, cum s-a propus, daca s-ar ridica salariile personalului medical, daca s-ar importa medici, tot ar ramane si celelalte aspecte serioase de nefunctionare a sistemului.

Comisia prezidentiala din domeniul sanatatii publice a inaintat cu vreo doi ani in urma cateva propuneri care s-ar dori solutionate intr-un interval de 3-7 ani , iar in urmatorii 4-7 ani alocatia pentru sanatate sa ajunga la nivelul de 6% din PIB. Acestea se refereau la finantarea si organizarea sistemului, serviciile de asistenta primara, sectorul spitalicesc, politica medicamentului si resursele umane.

- Cresterea nivelului de finantare pentru sectorul de sanatate din Romania
- Dezvoltarea unui sistem de alocare a resurselor in sanatate bazat pe criterii transparente si pe evidente medicale
- Introducerea si sustinerea mecanismelor de plata bazate pe eficienta si calitatea actului medical
- Reorganizarea sistemului cu descentralizarea organizationala si decizionala
- Dezvoltarea sistemului de asigurare a calitatii in sanatate
- Reconfigurarea sistemului informational din sectorul de sanatate
- Restructurarea si reorganizarea serviciilor spitalicesti
- Descentralizarea managementului spitalicesc si infiintarea unor agentii spitalicesti judetene care sa asigure coordonarea serviciilor spitalicesti la nivel judetean
- Diversificarea si utilizarea de noi metode de finantare a serviciilor spitalicesti care sa aiba ca baza performanta si calitatea serviciilor oferite pacientilor
- Dezvoltarea de noi modele de management pentru asigurarea continuitatii in ingrijirea bolnavului in conditii de eficienta terapeutica si economica
- Imbunatatirea procesului de stabilire a componentei listei de medicamente compensate
- Modificarea regulilor de compensare si de stabilire a pretului pentru asigurarea utilizarii cost-eficienta a resurselor publice
- Dezvoltarea unui sistem de monitorizare a prescrierii si eliberarii de medicamente si corelarea acestuia cu stimulente pentru utilizarea rationala a medicamentelor
- Intarirea asistentei primare
- Stimularea dezvoltarii carierei profesionale in domeniul medical

“Pentru sporirea sumelor disponibile trebuie regandita strategia de reducere a contributiilor la FNUAS a populatiei. Se poate avea în vedere utilizarea unei metode similare cu cea a pensiilor private: procentele reduse din contributia individuala obligatorie sa fie redirectionate catre un sistem de asigurari private de sanatate, concomitent cu un regim fiscal stimulator pentru respectivele sume. Daca la nivel individual 2-3 procente din venituri nu reprezinta o suma semnificativa, la nivel de sistem aceste sume pot reprezenta - la venitul mediu actual - circa 100 milioane euro disponibili anual suplimentar in sistem (cu aceastta suma s-ar putea, de exemplu, rezolva toate cazurile de oncologie pediatrica ca si cele de chirurgie a nou-nascutului)».

Ce parere aveti, credeti ca sunt solutii viabile care pot schimba sistemul sanitar in bine ?

www.presidency.ro/static/ordine/COMISIASANATATE/UN_SISTEM_SANITAR_CENTRAT_PE_NEVOILE_CETATEANULUI.pdf " target="_blank">COMISIA SANATATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Suntem pe locul 1 in Europa la mortalitatea prin boli vasculare cerebrale, prin neoplasm de col uterin, prin tuberculoza, prin boli infectioase si parazitare. Locul 1 la avorturi, la rata de mortalitate infantila, neonatala precoce, postneonatala si perinatala.

Suntem pe locul 2 la mortalitatea materna, incidenta hepatitei virale A, incidenta rujeolei, incidenta sifilisului, mortalitatea la bolile digestive si boli hepatice cronice,prin boli ale aparatului respirator, prin boli ale sistemului circulator, la nr. de internari in spital.

Suntem pe ultimul loc la nr. de medici, medici stomatologi si asistente si la cheltuieli pentru santate/locuitor. (200 E pe locuitor)

Toate aceste date sunt semnale serioase de alarma pentru sanatatea noastra. Vor fi tot mai putini medici, populatia tot mai imbatranita si mai bolnava...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

In orice caz, dupa ce un sfert de forum (din Uk dar nu numai) a negat posibilitatea ca oferta lui Xio sa fie reala, iaca ca e reala Cu partile ei bune, cu partile ei rele, uite ca e reala, 2000 lire pe saptamana.

Se discuta (din cite am inteles eu ) cu cit este platit un medic intr-un spital de stat nu privat.

Xio, a uitat sa mentioneze ca sumele alea sint intr-un spital privat.

Ca banuiesc ca si un medic care lucreaza intr-un spital privat din Romania este platit destul de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Xio, ai PM

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Se discuta (din cite am inteles eu ) cu cit este platit un medic intr-un spital de stat nu privat.

Xio, a uitat sa mentioneze ca sumele alea sint intr-un spital privat.

Ca banuiesc ca si un medic care lucreaza intr-un spital privat din Romania este platit destul de bine

Ah, da , acum este asta
Se discuta despre salarii comparativ , de ce sa iti stea un medic in Romania cand pe aceeasi munca poate sa lucreze 1-2 saptamani in UK , 2-3 saptamani are liber ?
Cu ce motivezi medicul de aici sa nu mai accepte atentiile? Cu garzile neplatite si sclavagismul care se face? Cu scuipatul tras de presa?
Exceptand bietii batrani si bolnavi nu exista nici un motiv pt. care as ramane in Ro dpdv profesional.
Ca n-am cu ce lucra, n-am cu ce trai, n-am cum sa invat si nu primesc respect. Pt ce sa raman? Sa ma scobesc in fund sa fac rost de bani in timpul unei operatii ca sa salvez o splina, sa asist paciente cu HIV fara masurile standard de precautie? Sa ii pun pacientului o tija care stiu ca in timp nu il ajuta doar pt. ca nu sunt bani si nici el saracu' n-are? Sa-mi cumpar manusi , sa-mi scriu numele pe substanta cu care ma spal pe maini inainte de a intra in sala si sa fac scandal daca o folosesc si altii , ca e 2 milioane?
Sa ma enervez in timpul operatiei cu pensa stricata, firele nepotrivite? Sa fac un eco abdominal si sa vad doar ficatul, ca in rest nu-ti dai seama de nimic pt. ca l-a folosit si mama lui Stefan cel Mare?
Sau sa stau cu zambetul pe buze cand neica nimeni ma face criminala pt. ca asa aude la stiri?
Nu mersi!
Prefer sa-mi strang calabalacul si sa ma duc intr-o tara in care am din ce trai, lumea nu imi ofera bani si dupa aia ma injura ca i-am luat, am cu ce munci , pot sa fac mai multe operatii , ca sunt fonduri, lumea ma respecta samd.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

oh my! cind cineva abia a iesit din facultate, nu si-a facut nici macar rezidentiatul si e departe de a fi chirurg si a face operatii se intreaba deja de ce sa opereze fara sa ia atentii, atunci ii face un bine Romaniei plecind; si odata lucrind pe afara poate se mai trezeste la realitate.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

oh my! cind cineva abia a iesit din facultate, nu si-a facut nici macar rezidentiatul si e departe de a fi chirurg si a face operatii se intreaba deja de ce sa opereze fara sa ia atentii, atunci ii face un bine Romaniei plecind; si odata lucrind pe afara poate se mai trezeste la realitate.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Scuze ca ma bag, dar cred ca ai interpretat un pic aiurea mesajul lui XIO( daca la ultimul ei mesaj faci referire), mie mi s-a parut ca a facut o prezentare generala a sistemului care nu-i da prea mari sanse, nu ca ar ramane in tara sa opreze decat daca i s-ar da atentii! A prezentat o realitate, pe care au mai spus-o si altii, si pe care o stim cu totii. Ea alege sa plece ca sa traiasca decent din salariu si sa fie respecatata pentru munca pe care o face ( respect insemnand atat din partea pacientului cat si al statului, ca sa bagi un medic in operatie fara materialele necesare si sa-i moara pacinetul pe masa din cauza asta, e bataie de joc)! Eu asta am inteles.

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput