bebe de 6 luni nu mananca decat lapte

bebe de 6 luni nu mananca decat lapte | Autor: wanna89

Link direct la acest mesaj

fetelor avem si noi o problema cine poate sa ne ajute si pe noi cu niste sfaturi......doar cn a trecut prin asa ceva.Am crescut cu milumil pentru ca la tzatzica era mai greu...de la 1 luna si jumate beau suculete naturale...treptat fructe si supici de la 4 luni ...si asta la sfatul doctorului......de la 5 luni nu a mai vrut laptic delok ...am dat-o pe nan ..dar degeaba,pana la urma am dato pe lapte de vaca <milli>pe asta il mananca prea bn dar problema e ca numai vrea decat lapte si a scazut si in greutate.cred ca o sa incercam iar milumil de data asta milumil 2 dar nu stiu ce sa fac sa imi accepte mancarea.mentionez ca luna trecuta avea 10 kg acuma are dor 9.sa nu uit nici ca i-au iesit doi dintisori si face pasi toata ziua ....dar totusi ar trebui sa manance

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Of, sfatul dr, a fost cat se poate de prost. Chiar daca era pe formula nu ar fi trebuit diversificat inainte de 4 luni. Trecerea pe lapte de vaca ai facut-o mult prea devreme. Incearca sa te intorci la formula.
Cel mai important sfat pe care pot sa ti-l dau, e sa schimbi pediatrul. Apoi, fa-i un set de analize.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

doamne-fereste !
unde ai gasit pediatrul asta batut in cap ?!?!?!?
schimba urgent medicul, iti da sfaturi extrem de proaste in privinta diversificarii...

nu-i mai da lapte de vaca, nu are nici suficient fier, poate da constipatie, solicita prea mult rinichii copilului, nici nu are elementele necesare pentru o crestere armonioasa ! vigantol ii dai copilului ? cat de mare este fontanela ? cum arata coastele si cosul pieptului la copilasul tau ? picioarele sunt drepte sau nu ? neaparat sa-i faci un set de analize, sa nu aiba lipsa de calciu sau de fier...

treci inapoi pe lapte formula, insista pentru ca baietelul tau e in perioada eruptiei dentare si de aceea refuza laptele, il deranjeaza gingiile; ai grija sa fie bine hidratat, sa primeasca suficiente lichide intre mese, de preferat apa plata, nu ceai indulcit sau suc de fructe, acestea taie pofta de mancare

cumpara de la farmacie gel pentru ameliorarea durerilor eruptiei dentare, calgel sau alta denumire; mai sunt acele jucarii cu lichid/gel in ele, care se pun la frigider (NU la congelator, cum am mai auzit) si i le dai sa le rontaie, senzatia de rece ii mai amelioreaza durerile din gingii

mancarea trebuie sa fie pasata cu blenderul, astfel incat sa nu-l deranjeze cand papa; teoretic abia pe la 5-6 luni ar fi trebuit sa incepi diversificarea, cu sucul de fructe, apoi dupa o saptamana supa, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

"Suculete" de la o luna jumate? "supici" de la 4 luni?

Lapte de vaca?

Abia acum la 6 luni ar fi trebuit inceputa diversificarea, incetisor cu legume fierte (una cate una) si ulterior cu fructe. Carne mai tarziu putin spre 8-9 luni si doar slaba de pui.

Lapte ar fi trebuit sa bea macar formula doar, laptele de vaca se introduce dupa un an cel putin.

Acum tu stii ce doresti sa faci, personal as sista orice mancare solida, as trece iar pe formula si dupa ce m-as asigura ca bea lapticul bine as reincepe diversificarea dupao noua schema, incetisor si bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

intr-adevar s-au facut mai multe greseli...

Si eu as schimba pediatrul, sau as gasi unul in caz ca sfaturile au fost ale medicului de familie!

Din pacate va trebui sa fi pregatita psihic ca e posibil ca si de la medic sa primesti aceeasi reactie ca de la fete:
adica
"Suculete" de la o luna jumate? "supici" de la 4 luni?
Lapte de vaca?

Nu trebuie sa te debusoleze asta si sa plangi in tine!
Trebuie sa fi pe pozitie si sa intrebi...ok, am gresit...ce fac mai departe?!

Personal as face cam ce zice Luna1!
As trece la lapte praf din nou...milumil sau altceva ...
L-as hrani mai des...nu i-as da ceaiuri si alte suculete in prima faza, doar lapte praf (si apa pt hidratare)
Dupa o saptamana, poate doua cat as vedea ca a acceptat laptele praf bine as "reincepe" divesrificarea dupa o schema noua, nu de acu o suta de ani!
Cu rabdare , cu multa rabdare va trebuie sa il inveti sa manince si sa accepte fiecare aliment!

Dar neparat consultat un pediatru, caruia sa-i spui exact ce a mancat si ce maninca bebe fara a te ascunde dupa deget ...
El va decide daca e nevoie de ceva analize, sau daca slabitul e clar ca e de la faptul ca nu se hraneste corespunzator!
Probabil ca noua nu ne-ai spus chiar tot ..ca in 3 cuvinte nici nu aveai cum!
Ii mai dai intre mese ceva, biscuitei, sau mai stiu eu ce?
Fa exact lista cu ce a mancat in 2-3 zile, pe ore si cu cantitati si cu copilul si cu aceasta lista mergi la pediatru!
Asha vei evita si faptul ca ai uitat ceva!

Cu rabdare...sunt sigura ca totul va fi bine!
Si grija mare la sfaturile : asha am crescut si eu draga copiii! Cu lapte de vaca si cu mancare de adulti de la 6 luni! Da IGNORE si respecta o schema de diversificare. Nu vei rgereta!

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Cred ca fetele ti-au dat sfaturi foarte bune. In nici un caz lapte de vaca la vasta aceasta, laptele de vaca este special creat de natura pentru vitei, nu pentru copii.
La mine situatia a fost oarecum diferita, pentru ca l-am alaptat pe cel mic pana la 2 ani si 3 luni. De la 6 luni de cand am inceput diversificarea a acceptat cu mare greutate alimentele, astfel incat pe la un an erau zile cand nu accepta decat lapte, cu greu un fruct sau biscuti. Ce am observat eu ca mergea era urmatorul truc: ii dadeam sa suga cat dorea si dupa aceea ii dadeam masa, cu el in carucior, plimbandu-ne pe afara, cu atentia distrasa de cate un eveniment extern. Dupa ce l-am intarcat au disparut problemele cu refuzul alimentelor.
Rabdare si putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu nu stiu de ce unii doctori nu zic direct:"omoara, doamna, copilul", ce tot o dau pe dupa visin cu "suculetz la o luna, supica la doua luni, ficatel la 4 luni..."...ca rezultatul e tot cam pe-acolo.
Nenorociti stomacelul si intreg sistemul digestiv al copilului punand baza pe asemenea sfaturi. Mai, or fi ei doctori, dar se presupune ca nici noi nu suntem chiar total lipsite de discernamant; eu tot stau si ma minunez cum de nu le "put" asemenea sfaturi unor mame si cum de au suflet sa le aplice
Acum ce sa mai spunem si noi, daca wanna nu a venit pe forum sa intrebe acum 5 luni daca e ok "suculetze naturale" la o luna jumatate?...Ce au spus si alte fete inainte:
- renunta la prejudecata ca la 6 luni "trebuie neaparat sa manance" altceva decat lapte;
- scoate naibii laptele de vaca, n-are ce cauta in alimentatia unui copil atat de mic;

Aooooleeeeu...eu numai acum, dand in jos sa revad postul initial al wannei am vazut: bebelusul de 6 luni "face pasi toata ziua"!! Supeeeer!! E wonder-kid, eu nu mai am ce sfaturi sa dau, ca uite ce bine-i merge, daca la 1 luna a baut suculetz la 6 luni face pasi toata ziua!!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

"la 6 luni are doar 9kg". wow, dar este foarte bine, chiar peste medie
Cum au spus si fetele revino la formula care e imbunatatita cu toate mineralele si vitaminele necesare.
citeste pe net diverse scheme de diversificare si incearca sa respecti varstele la care se introduc diverse alimente (cereale cu gluten, zahar, fructe cu seminte mici gen capsuni, zmeura etc, leguminoase), unele sunt puternic alergene, altele sunt greu digerabile.

Nu m-as mira ca pediatrul sa nici nu stie cum a fost diversificat bebele tau, unii nu-si dau interesul si hotararile astea sunt luate la presiunea varstnicilor din familie.

Nu-l mai puneti sa mearga in picioare, e prea mic si-i suprasoliciti scheletul si musculatura, nu mai arde etapele, doar cateva luni o sa mai ai un copilas care se rostogoleste si merge de-a busilea, bucura-te de perioada asta, apoi o sa tot mearga in picioare

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Nu mai comentez...nu mai am ce....
Dar asa este viata....unii au copii mult doriti si efectiv ii cresc dupa cum ii taie capu' sau ii sfatuie un medic "bine informat" din "bunul sistem medical din RO" , iar alti....isi doresc pun pui....

wanna89
, nu pot decat sa iti urez multa putere si informare multaaaaa...este spre binele puiul tau !

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Nu pot sa spun si eu decat wow! Nu mai zic de absurditatea de a incepe diversificarea de la o luna si jumatate, ca sa nu te intristez si mai mult. In schimb o sa spun ca la 6 luni un copil de 9 kg (si care a avut 10!) e foarte mare, posibil chiar gras (atentie, un copil gras poate avea divrese probleme de sanatate in viitor, ca sa nu mai vorbim de ingreunarea si intarzirea mersului). Nu stiu ce greutate a avut baietelul tau la nastere, dar la 6 luni ar trebui sa-si dubleze acea greutate, asta ca sa fie in limite. Fiu-meu s-a nascut cu aproape 3 kg jumare si de-abia la 1 an a atins greutatea de 10 kg, si asta fara sa fie deloc slab...
Deci, ca a slabit 1 kg nu cred ca indica vreo boala, pur si simplu e modul organismului sau micut de a se razvrati tratamentului la care a fost supus.
Asa cum spun fetele, daca pediatrul te-a sfatuit sa faci asa, schimba-l. Dar ai grija cu cine il inlocuiesti, sa nu cazi din lac in put. Ai mare grija, sa nu fie inca unul din acei pediatri care se ghideaza dupa reguli de acum 50 ani si care una-doua recomanda antibiotice cu mare usurinta, la cea mai mica raceala. Un astfel de pediatru poata sa-ti nenoroceasca copilul.
Ce ti-as spune eu, ca o sugestie (nu ca sfat, ca ma feresc sa dau sfaturi) ar fi sa ai mai multa incredere in tine, sa nu te iei dupa oricine in privinta copilului tau, ca tu esti mama lui si tu stii ce-i mai bine pt el (ai mare grija la sfaturi "binevoitoare", la cele babesti, etc). Deci, ai mai multa incredere in instinctul matern.
Ca tot vad ca esti noua pe forum, cred ca ti-ar face bine sa intri intr-un grup de mamici cu copii de varsta baietelului tau, te-ar ajuta mult sa stii si alte pareri si sa impartasesti experiente.
Uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155393
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155432
(nu stiu in ce luna s-a nascut bebelusul tau de asta ti-am pus doua subiecte, cel al bebelusilor de ianuarie-februarie si cel de martie-aprilie)
Poti sa te inscrii intr-unul din acele grupuri.

Si tot cum au mai remarcat si alte fete, ai grija sa nu suprasoliciti piciorusele si coloana micutului cu statul in picioare si mersul. Oasele lui sunt inca foarte plapande.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fie-mea are 13 kg la 3 ani. Si la un an avea 9. Si prietena ei cu trei sapt mai mare exact la fel. Deci nu e fie-mea iesita din comun.

Dar fetelor, rareori ma apuc sa arat cu degetul pe aici, insa in conditiile de mai sus ma scuzati dar vinovati sunt doar parintii. Pediatru ca pediatru insa mama acestui pui este membra DC de peste un an, ea nu citeste nimic pe aici? Nu a incercat si ea sa citeasca subiecte despre diversificare? De ce nu a deschis un subiect atunci la o luna jumate sa intrebe daca sfatul pediatrului e normal?

Normal ca nu iti cresti copilul dupa ce scrie pe forumuri insa cand 3 oameni iti zic ca esti beat mergi si te culci. Daca a citit si daca deschidea un subiect vazand opiniile generale macar putea alege sa mai consulte un pediatru.

Din punctul meu nu are nicio scuza, daca era nou venita dadeam vina pe lipsa de informare insa asa, timp de un an de zile chiar nu a dat peste niciun subiect despre diversificare?

Eu am gasit multe pe forumul asta, am invatat multe de asemenea, am gasit solutii, mi-am schimbat stilul de parenting gasind ideei noi, pana la urma de asta activam aici, nu numai sa ne dam mari ce copii geniali avem.

Mergi la inceput