ne intoarcem in Romania sau nu?
Raspunsuri - Pagina 8
ab5174 spune:
Xio - parca am citit ca ai terminat facultatea - Felicitari!!!
Sfatul meu este ca este timpul sa mai ai si pareri personale.
E timpul sa-ti traiesti viata , sa o ' testezi' cu bune si rele, si sa te opresti prin a vedea "REALITATEA" prin 'rude'.
Sa stii ca e chiar fain sa dai cu capul de pragul de sus.......
Si crede-ma nu numai romanii stiu geografie, istorie , etc.......Depinde foarte mult de cercurile in care te invirti.
Mult succes in viata!
Glicina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Glicina, ce legi vrei sa iti dau? S-au dus in alta tara, au dat un examen pt. a vedea nivelul la care sunt si au fost introdusi in sistemul lor de invatamant. Nu prea inteleg: fata care a plecat in Germania este un caz izolat. De ce? dar totusi a intrat acolo in clasa mai mare. De ce anume e caz izolat? Ca stia limba? Pai este normal cand mergi intr-o tara sa cunosti limba respectiva. De aceea s-a dus in Germania pt. ca facea germana de cand era mica. parerea mi-am exprimat-o pt. ca Medeea asta ne-a intrebat, ce am face in locul ei. Ori in locul ei eu as reveni in tara sau m-as duce in alta tara din Europa. N-am fost plecata sa fac practica altundeva, dar credeam ca experientele altora sunt ok. Se pare ca nu sunt. Asa ca imi cer mii de scuze ca v-am lezat cu aceste experiente asa cum presupun ca imi cereti si voi scuze ca ma faceti mincinoasa. ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Xio, eu scuze nu-ti cer, ca nu te-am facut mincinoasa. Am spus ca o cred pe Dana cand vorbeste despre Germania, ea acolo traieste, acolo merge copilul ei la scoala, ea vorbeste din experienta proprie.
Tu ar trebui sa-ntelegi ca n-are nimeni nimic cu tine, doar ca prea generalizezi.
Aici, pe topic, pe forum, vad o multime de oameni care vorbesc din experientele lor, oameni care au pur si simplu chef sa discute pe baza unei teme comune.
Ti-am mai spus, eu vreau informatii pe care sa le pot verifica. Eu nu ma pot hazarda sa merg maine la secretariatul unei universitati si sa cer sa fiu inscrisa in ultimul an de master in virtutea faptului ca in Ro eram in anul I (exemplul este fortat) si prezentand ca argument suprem "asa a zis Xio ca se face"
Fata despre care ai povestit tu era un caz aparte, tu singurica ai spus ca in Ro facuse studii in germana. Nu toti romanii care s-au stabilit in Germania au facut scoala, liceu german samd Daca spui asta inseamna ca generalizezi.
Din usurinta cu care povesteti tu se-ntelege ca-n Europa orice caine, cat de mic, are-n coada un covrig. Ori nu-i asa! Eu isi garantez ca nu-i asa.
Si nu e cazul sa fii musai ironica, asta denota doar o lejera iritare aparuta in lipsa argumentelor. Si e problema ta :)
Eu ti-as dori sa ajungi maine intr-o tara din Europa si sa practici direct medicina, fix specializarea din tara, fara sa te trezesti in anul II sau III de facultate. Si te-as citi apoi cu mare placere si m-as bucura atat pt tine, cat si pt faptul ca iaca, Europa a devenit democratica si cosmopolita, iar cetateanului european ii e bine pe continentul lui. Ei, si atunci as lua de bune sfaturile tale si as indemna-o chiar si Medeea sa le urmeze. Promit :)
XIO spune:
AB5173, pareri personale am, ce am expus aici au fost experientele altora.Se face din pin asta, dar vad ca doar in unele subiecte este "interzis".
Glicina, nu sunt iritata si nici fara argumente.
Doar plictisita.
Medicina este recunoscuta in Germania, deci voi merge fara sa o fac iarasi. Tot din auzite, bineinteles.
Cred ca m-ai inteles gresit, eu nu am spus ca oricine poate pleca din Romania in Germania ca si fata respectiva, am spus doar ca ea a plecat in timpul liceului si acolo a fost avansata in urma testului dat.
La fel si sora-mea.
Deci nu din cauza varstei, dar da...ai dreptate, eu sunt fara argumente.
Oricum tin sa-ti spun ca apreciez tonul
O seara placuta!
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
Rufus spune:
Xio (cred ca vezi, toata lumea vorbeste cu tine), imi cer scuze, insa pot sa spun cu toata seriozitatea ca, din intamplarea tatalui tau, nu ai nici cel mai mic motiv sa afirmi superioritatea sistemului romanesc de invatamant; prin urmare, ma astept sa vii cu date concrete, daca ai, sau sa admiti ca afirmatia ta este neserioasa. Ca nu te impusca nimeni.
Totodata, faptul ca tragi concluzia ca este mai fericita copilaria in Romania (pe care ai vrea s-o traiasca si viitorii tai copii) doar ca ti-a placut tie, fara nici un argument ca in alta parte n-ar fi mai buna, ma nedumereste vis a vis de varsta noastra: cine are 20 si cine 50 de ani?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Jasmin012 spune:
Mai sunt si alte tari din Europa, in afara de Germania, unde copiii romani, cand schimba scoala romaneasca cu cea de acolo, sar efectiv peste o clasa (de exemplu: in loc sa intre in clasa a 6-a, intra direct intr-a 7-a), in urma unui test. Si sunt cazuri frecvente. Asta mi-a spus-o mie personal directorul unei astfel de scoli. E vorba de o scoala generala, cum i-am spune aici. De liceu nu stiu, ca n-am intrebat.
Aaaa, a nu se intelege de aici ca laud sistemul romanesc de invatamant. Nicidecum. Chiar mi se pare un paradox.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
bobocel_07 spune:
Eu zic ca daca nu mai poti sta departe de ai tai mai bine te intorci in tara.Am intanlit oameni care au fost plecati si care nu au putut sa stea departe de cei dragi si s-au intors.Si daca vei regreta alegerea facuta poti sa te intorci inapoi oricand.
alexia_07
ab5174 spune:
On topic: Emigrarea nu este deloc usoara (noroc ca plecam fara sa stim ce ne asteapta)
Sfatul meu este daca simti ca acasa e Romania .....atunci cumpara bilete de avion.....
Si eu am simtit 2 -3 ani (poate 5 ) ca acasa era Romania ....acum acasa e aici. In Romania mai am parintii atit, pentru care ma intorc cit de des pot.
danat spune:
Xio esti la zid, mai faci fatza?
Pe mine ma distreaza deja afirmatiile tale dar si staruinta cu care te incapatinezi sa faci fata tuturor replicilor
Ai un elan de invidiat, demn de o cauza mai buna...cum ar fi meseria pt care te pregatesti .
Iar despre amaritii aia de americani care habar nu au unde e Roumeinia pe harta, cred ca ei in scolile alea proaste invata cum sa foloseasca orice unealta de cautare ca sa gaseasca tara aia. In viata nu le poti stii pe toate, insa important e sa stii sa cauti si sa manevrezi informatia.
mianna spune:
citat din mesajul lui iulianm Off-topic: Incompetentii astia de la Vanderbilt, ce panarama de website au, nu se poate gasi "catedra de anatomie fiziologie"...Asa o debandada si dezinformare- numai in US si Canada se poate pomeni. Tz, tz, tz. https://medschool.vanderbilt.edu/vusm-departments da' poate nu stiu eu a cauta... oy vey |
cand am de tradus vreun document care contine cuvantul "departments" il traduc prin "sectii", nu "catedre". iar sectie de anatomie si fiziologie nu cred ca gasesti nicaieri. in schimb un curs undergraduate de anatomie si fiziologie cred ca gasesti pana si la Vanderbilt, oy vey...oricat de straniu ar parea, pana si oftalmologii lor stiu ce-i epiploonu', chiar daca nu se intalnesc cu el in ophtalmology department.
mianna spune:
citat din mesajul lui danat Iar despre amaritii aia de americani care habar nu au unde e Roumeinia pe harta, cred ca ei in scolile alea proaste invata cum sa foloseasca orice unealta de cautare ca sa gaseasca tara aia. In viata nu le poti stii pe toate, insa important e sa stii sa cauti si sa manevrezi informatia. |
viata mi-a aratat ca in multe cazuri, in societate, n-ai niciun motor de cautare la-ndemana, necum vreun atlas de dimensiuni apreciabile. asa se nasc gafele.