ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Xio ce are geografia cu palaria?? Tu esti fata desteapta, am niste pretentii sa nu incepi cu generalizarile. Eu nu am spus ca totul "e de caca" in Ro (mi-am permis sa te citez, eu chiar nu as spune asa ceva)... Hai sa nu intram iar in vesnicele polemici iscate de astfel de subiecte. Se poate??

Te intreb: cate cunostinte/ prieteni cu copii in clasele primare ai? Eu imi vad prietenele din Ro cum se vaita, in calitatea lor de parinti care-si ajuta dupa-amiaza copiii la lectii, cat de mult sunt incarcati cei mici cu teme. In stilul asta, un copil poate ajunge sa urasca scoala, nu sa simta apropiere si drag de ea.
(nici pe vremea mea , chiar daca mai indepartata de vremea cand ai facut tu clasele primare, nu simteam ca e prea mult ce invatatm, insa acum pot sa ascult ce povestesc altii si sa upgradez la zi, nu sa traiesc doar din ce-mi amintesc eu...)

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

Hobby
www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Danat, nu am prietene cu copii in primara, dar ma uit la mine si la prietenii mei, adica la rezultatele acestui sistem de invatamant si vad ca a fost tare bun.
Copilaria a fost cred ca cea mai frumoasa perioada din viata, as da orice ca viitorul meu copil sa aiba copilari cel putin la fel de frumoasa ca a mea.

Inteeg alte puncte de vedere, fiecare are dreptul la parerea sa. Dar eu pot sa spun ca prefer un astfel de sistem celuia din America/Canada.
Pot,nu?

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ok, Xio, eu renuntz! Vad ca o tii pe a ta, cred ca citesti pe diagonala ce scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Eu ma tot intreb cum de tarilor din vest, cu scoli atat de proaste, le merge mai bine decat Romaniei, unde scoala e atat de buna?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

de unde stii ca scolile din vest sunt proaste? insasi faptul ca le merge bine tarilor vestice, spune ceva despre scoli.

fericirea si implinirea in viata nu ti le ofera nici o tara din lume.
am mai spus pe forum, am prieteni in USA, bogati, dorm pe saltea de 10.000$ si sunt nefericiti. au calatorit in locuri de pe planeta pe unde noi doar visam....sunt nefericiti. cred ca stiu de ce, cauta fericirea acolo unde nu este, in lucrurile pe care nu le controleaza. ce garantie am, daca plec intr-o vacanta de vis in Bora Bora ca voi fi fericita? nici una! multumirea sufleteasca, satisfactia lucrului bine facut imi aduc fercire si implinire. ceea ce fac/gandesc/invat pot sa controlez, pentru rezultate nu am garantii. acolo nu detine nimeni controlul. si trebuie sa fiu pregatita sa fac fata oricarei intamplari neprevazute, fie ca traiesc in USA, Africa sau Romania.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:

Eu ma tot intreb cum de tarilor din vest, cu scoli atat de proaste, le merge mai bine decat Romaniei, unde scoala e atat de buna?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

de unde stii ca scolile din vest sunt proaste? insasi faptul ca le merge bine tarilor vestice, spune ceva despre scoli.

Bazar general pe DC

kari,ai intzeles gresit "dilema"Doniei!Era ceva retoric in intrebarea ei!

Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ennni
Si mai stiu foarte foarte multe familii care au facut-o dupa multi ani de Canada. Nici uneia nu-i pare rau.

cunosti cel putin 299 de familii? no lua personal, ma omoara expresiile astea....

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kynderica spune:

andacos e adevarat ca de un an sunt in spania si ca restul de 25 de ani am trait in romania.cat despre betivi si aurolaci uitate si tu la stiri ca numai la noi vezi cum se omoara de la bautura ,si lipsa de cultura de civilizatie......femei batute ,copii fara copilarie...etc...am lucrat 3 ani in sistemul sanitar si 70%din pacienti ajungeau la spital in stare de ebrietate.nu am nimic cu nimeni e parerea mea despre tara in care m-am nascuttara care mi-a oferit un loc unde sa muncesc pt care am platit spaga..unde nu aveam alcool sanitar, seringi,manusi,tara in care un transplant de rinichi s-a efectuat la lumina lanternelor(pt ca generatorul e stricat de 2 ani)
in romania totul are un pret.pana si dumnezeu care te iubeste dar are nevoie de bani...te iarta dar are nev de bani.
nimeni nu iti intinde o mana de ajutor.tineretul invata pt o viata mai buna si ajung dupa 5 ani de facultate si master sa nu aiba un loc de munca.
stiu ca o sa ma critica-ti iara ....dar se putea si in romania sa fie bine ca sa nu plecam printre straini .imi e dor in fiecare zi de parinti de prieteni ..nu am zis ca e usor ...dar prefer sa mor de dor decat de foame

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:

Bazar general pe DC

kari,ai intzeles gresit "dilema"Doniei!Era ceva retoric in intrebarea ei!

Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

da, dupace am mai citit mi-am dat seama...da na, neuronul meu dupa ce-am gatit

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu cred ca sunt inutile contrele intre cei de aici si cei plecati. Evident, fiecare a luat hotararea care i s-a potrivit lui si familiei, fie ca a plecat, fie ca a ramas. E normal ca, in mare, fiecare sa-si justifice hotararea luata si sa creada ca e mai corect asa.

Dar as vrea (si nu este offtopic) sa spun cateva cuvinte despre cum vad eu invatamantul in Romania. Si, pentru ca am trecut prin toate formele de invatamant si am trei copii angrenati in trei forme diferite de educare, pot sa am o parere si despre trecut si despre prezent.
Dupa mine (precizez inca o data asta) invatamantul romanesc este greoi, mult depasit, fara perspective. Este mai mult o obligatie, care nu-ti da aproape nimic, nu-ti garanteaza nimic, este alambicat, obositor, irational. Pregatirea medie (liceul) si cel mediu de specialitate (arte si meserii) sunt varza. Nu exista absolut nici o strategie pentru informare, directionare pentru un tanar, nici un program pentru descoperirea calitatilor elevilor si indrumarea lor pentru un domeniu sau altul. Astfel incat, dupa terminarea liceului/scolii profesionale ai doar o diploma si un mare vid in cap, de care nimanui nu-i pasa. Nu stii sa faci nimic concret, iar ceea ce ai invatat nu conteaza absolut de loc in gasirea unui loc de munca, ca sa-ti duci zilele.
Despre invatamantul universitar, cred ca nu mai are rost sa vorbesc. Mii de diplome false, mii de absolventi licentiati pe pile si bani la tot soiul de facultati si din nou o diploma si un vid in cap.
De ce toate astea? Din lipsa de interes, bani, vointa politica, strategie, adica uite-asa: de aia.
Culmea este ca ceea ce nu te omoara, te intareste: din lipsuri, fara ajutor, din vointa, unii tineri reusesc, pentru ca minte au, ambitie au...dar asa stau lucrurile de zeci, sute de ani, nimic nu se schimba.
Dupa mine, superbele exemple care ma contrazic sunt de domeniul SF. Tineri olimpici, coordonati din pasiunea unor dascali si nesustinuti de scoala, mici genii care dau din greu din coate sa scoata capul sau se pierd inainte sa se exprime, sunt exceptii care nu intaresc nici o regula. Nici macar nu mai putem sa ne mandrim cu ei, sunt ai altora, care-i observa, cu putina exagerare, de cand stau pe olita, in timp ce noi nu vedem nimic la ei. Si, daca vedem, ce? Ce sa facem pentru ei?
In opinia mea, scoala romaneasca, aia cu care ne mandrim, nici n-a fost mare scofala. La fel de greoaie, aceleasi lucruri inutile pentru viata. Ne mandream adesea ca un roman stie intotdeauna unde-i America, dar un american nu stie unde-i Romania. Ei, si? Asta reprezinta ceva? Ne mandream ca noi stim de toate, din toate domeniile, prostii aia din vest nu stiu decat una si buna; s-a dovedit caruia i-a folosit mai mult. Nu stiu unde sa ma uit la statistici, daca or fi, dar ma intreb: cati profeseaza meseria in care s-au specializat?

Xio, mi-ar place (jur, nu-i nici o cursa...) sa-mi explici ce anume iti place la sistemul nostru de invatamant, comparativ cu cel din SUA/Canada, precum si legatura pe care o are cu copilaria ta, in comparatie cu copilaria americanilor si canadienilor. Daca vrei, normal.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Donia, este vorba de bani si de administrarea lor.
Nu am spus ca scolile sunt proaste, ci ca nu se invata ca la noi, dovada fiind printre altele (adica in afara de a lua tu materia si a o compara ) , ca cei care pleaca de la noi in alte tari sunt tot timpul pusi cu minimum 1 an in plus fata de tara de acolo.***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

XIO teoremele tale sunt valabile la nivelul scolii primare; da, copiii care vin din Romania sunt instalati in clase cu cam un an sau doi in plus aici;
situatia este pe dos insa la nivel de colegiu/universitate unde sistemul romanesc de invatamint pierde trenul, pentru ca universitatile de aici le dau clasa celor romanesti si nu numai de departe, din toate punctele de vedere; de la profesionalism la utilare, la etica si nivelul de pregatire al profesorilor, structura materiei studiate la seriozitatea si obiectivitatea notarilor; nici nu sufera comparatia, si nu degeaba universitatile romanesti de azi nu le gasesti in nici un clasament international- unde lucrurile sunt incomparabil mai clare si obiective decit povestea tatei sau matusii din Canada sau America.

Rufus, jos palaria pentru obiectivitatea ta!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Eeda, ca sa raspund la intrebare, eu m-as intoarce urgent in Romania in locul vostru; daca voi v-ati pus in cap de la inceput sa va intoarceti, ideea asta va va face tot timpul nefericiti si cu gindul in Romania; in plus orice va spune lumea, nu se compara cu experienta proprie;
decit sa tot iti plingi in pumni prin afara tarii, mai bine iti faci valiza si inapoi; e loc de re-intors oricind daca nu va place in Romania de acum.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput