ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Interesanta discutia despre asigurari.. Asigurarea de $1000 acopera si tratamente complicate de genul cancer, transplante etc? Cat costa o asigurare pentru un pensionar care sa includa si medicamente, si tratamente complicate?

Iar v-ati intors la asigurarea de $1000?

Edip, am mai scris cu citeva pagini in urma, depinde de plan. Asigurarea mea, de ex, nu are restrictii legate de precondition. Acopera tratamente complicate, exista un anumit procent platit de asigurat.

La pensionari e diferita treaba, pt ca ei intra sub Medicaid si Medicare. Unii incheie asigurari suplimentare, depinde de ce au nevoie. Ca pret, nu stiu sa-ti spun exact de Medicaid si Medicare, decit ca sunt joase, Medicaid-ul in special. Cind am cautat asigurare pt mama, am gasit pe site-ul de la BCBS (care-s foarte mari aici in US) optiune pt cei peste 65 de ani, $680/luna. Insa, cind i-am sunat, mi-au explicat ca de fapt e vorba de cei care le-au fost clienti inainte de a implini cei 65 de ani.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

mersi iulianm! chiar ma interesa si nu vroiam sa fac comparatii aici. stii cum e pe la canadieni.. o pensie prin sud nu e exclusa si de ai am intrebat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

ca cei din strainatate care au plecat acum trei, patru ani; odata intorsi vor gasi o alta fata a Romaniei.

care fata? eu m-am intors dupa 5 ani si am gasit aceeasi fata, si cand spun asta nu ma refer la cladiri , numai ca mi s-a parut mult mai urata decat acum 5 ani, normal, ca vroiam sa vad un progres, nu o stationare.

alina

alinta, aia nu-i de la mine citire, am auzit-o aseara la teve spunea un nene parlamentar roman. cred ca se referea la mai rau.....

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

cu siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Interesanta discutia despre asigurari.. Asigurarea de $1000 acopera si tratamente complicate de genul cancer, transplante etc? Cat costa o asigurare pentru un pensionar care sa includa si medicamente, si tratamente complicate?

Da - in $1000/luna intra tot - si operatie pe cord si tratamente de lunga durata si IVF - prima incercare (care costa vreo $10.000).

Pensionarii nu platesc nimic - intra intr-o asigurare speciala care se numeste "medicare" - care cred ca acopera si aia tot (dar nu stiu prea multe amanunte despre asta).
Medicaid nu este pentru pensionari - este o asigurare medicala de stat pentru anumite categorii sociale fara venit cum ar fi femeile gravide si batranii de peste 65 de ani care nu se califica pentru Maedicare.

P.S. In legatura cu statisticile si clasamentele sistemelor medicale mondiale - eu am spus ca sistemul medical american este cel mai bun din lume ca performanta - asta inseamna cercetare medicala, specializare de personal medical, aparatura medicala, dotare a spitalelor, acoperire (costa diferit sa acoperi din punct de vedere medical o tara ca Croatia si o tara ca USA) ... nu cred ca aia din Croatia sau Costa Rica au aceleasi rezultate. Sunt convinsa ca in alte criterii (accesibilitatea de ex) este mult jos in lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Ari, discutia despre sistemele de sanatate nu o vad chiar asa de off topic (nu ma refer la comentariile de genul "al meu sistem e mai bun"). Autoarea topicului era interesata de sist medical si cel de invatamint, e adevarat, Canada vs Romania. [ne-am bagat si noi, astea din US, ce naiba, vecini suntem ].

Legat de ce a afirmat Mathilde de sistemul de aici, ca e accesibil doar boagatilor. Depinde ce intelegi prin bogati. Din ce vad eu, un job decent in US vine cu beneficii de sanatate, deci acces.

Pt cei underinsured sau uninsured sunt optiuni. Totul e ca acestia sa fie informati. Printre optiuni:

- Free clinics/ clinici gratuite pt low income. Procedurile sunt fie la pret redus, fie gratuite, pt non emergency conditions. Rata se stabileste in fct de venitul pacientului. Unele clinici ofera acces similar la medicamente. Finantarea vine majoritar din donatii, foarte putin din fonduri federale. Personalul medical este constituit in principal din voluntari.
Lista cu aceste clinici este accesibile prin Departamentul de Sanatate si Human Services.

- spitale/clinici de caritate (uncompensated health care), la fel, actul medical gratuit sau la cost foarte redus pt pacienti low income sau fara nici un venit. Trebuie insa aplicat pt asta, pacientii sint uninsured si nu trebuie sa beneficieze de nici un program de ajutor guvernamental (cum ar fi Medicaid).

Informatiile astea sunt oferite si de spitalele obisnuite, social workers ofera asistenta in sensul asta celor care vin la emergency room, biroul de inregistrare ori serviciul financiar.

Emergency rooms: Exista o lege federal data in 1986 (Emergency Medical Treatment and Labor Act) care obliga orice emergency room de pe teritoriul US sa accepte si sa trateze pe absolut oricine se prezinta la ei, indiferent daca au sau nu posibilitatea sa plateasca. Deci asigurat sau nu, ei sunt obligati sa te preia. Refuzul este ilegal. Evident ca legea este abuzata...de pacienti (dar asta e o alta discutie).

Asta legat de sistemul medical de aici cind vine vorba de opusul celor bogati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari
Dar de ce ne intindem sa ne aparam sistemele de sanatate, etc. in SUA/Canada, asta n-am mai inteles. De ce incearca acum unele fete din State sa ne convinga ca acolo e mai bine decat aici, nu inteleg nici atat. Sau poate se crede ca nu e nici un imigrant in SUA, nemultumit de voata pe care o duce??? Sa fim seriosi!

Discutia a deviat - adica eu am deviat-o - pentru ca am avut in cap alt scop. Autoarea spunea ca are un venit decent in Romania dar ii e frica de sistemul medical si de invatamant ...iar eu am vrut sa ii semnalez ca daca isi permite sa plateasca servicii private, poate sa evite multe din mizeriile sistemului de sanatate public romanesc. Si ca in Romania exista o retinere, pe care nu mi-o explic, in a te duce la privat - lumea are senzatia ca la privat este mai scump decat daca se tiganeste in clinicile de stat, unde oricum nimic nu e gratis.
Singura explicatie ar fi ca in sistemul public, spaga este mai ieftina decat plata oficiala pe factura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Nu , in nici un caz.nu vei rezista mai mult de 3 luni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Pensionarii nu platesc nimic - intra intr-o asigurare speciala care se numeste "medicare" - care cred ca acopera si aia tot (dar nu stiu prea multe amanunte despre asta).

Pensionarii platesc. Medicaid se adreseaza persoanelor low income cu preturi foarte joase (mergind pina la $1), insa are co-pay si deductibles payment pt anumite servicii. Medicare este asigurarea pensionarilor (peste 65 de ani) cu conditia sa fi contribuit la SS, dar include persoane cu disabilitati sub 65 si cei in conditie renala terminala. La fel, are co-pay si payment of deductibles, si poate refuza plata pt servicii considerate a nu fi necesare. Cind spun "preturi" ma refer la cit are de platit pacientul/pensionarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

bufle,a exista afectiuni unde sistemul privat nu te poate ajuta. din pacate.
de exemplu eu am o grupa f rara de sange (grupa nu inseamna doar 0, a ,b, ab) si daca ma duceam la privat nu-mi gaseau, nici macar in Fundeni n-au avut, ci doar la institutul de hemato.
Sau Oncologia....etc etc etc.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

bufle,a exista afectiuni unde sistemul privat nu te poate ajuta. din pacate.
de exemplu eu am o grupa f rara de sange (grupa nu inseamna doar 0, a ,b, ab) si daca ma duceam la privat nu-mi gaseau, nici macar in Fundeni n-au avut, ci doar la institutul de hemato.
Sau Oncologia....etc etc etc.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Exact asta spuneam la un moment dat. Sistemul privat din Romania nu este suficient de avansat (din cite stiu eu) sa "deal" cu chestii complicate. In situatii speciale esti tot la cheremul spitalelor de stat.

Mergi la inceput