ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ok Adina,eu nu aveam nici unul la indemana,deci 5,2% e si mai putin...


"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

iulianm dorea sa stie daca exista servicii medicale in RO la nivelul celor din SUA.

Parerea mea este ca avem toate sansele sa existe, exact la fel sau chiar mai bune, atunci cand vor incasa tot atatia bani de la asigurati cat incaseaza si in state (prin angajator,asigurat direct, stat, orice).
Valoarea in sine nici nu are importanta, ca e 300 usd/luna, ca e 1000usd/luna...tot de domeniul fantasticului e pentru RO. Nu va mai certati ca nu are rost.



Merci, A_Iulia. Dubiile mele erau legate de sfatul dat (legat de posibila intoarcere din Canada in Romania), din care, pentru mine, reiesea ca platind mai mult, ai acces la servicii similare, atit in cazul sist medical, cit si cel de invatamint (private, in cazul Romaniei).

Eu cred ca ar trebuie sa se discute procentual, cit la suta din salar merge la asigurare in US, tot atita la suta sa mearga si din salarul din Ro. Cu toate ca nu vad cita rezolvare aduce, aici companiile de asigurare mulg pe cine apuca (angajatori, angajati, spitale). Si sunt atitea planuri si optiuni, nu stiu de ce va tot incontrati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
Voi ce vreti,din salariul de 300$,ca aici bat marea majoritate,ia casa de asigurari 7%,adik fix 21$ pe luna.Ce servicii de calitate sa ai din banii astia?Deci ce vorbim noi aici?Avem serviciile medicale pentru care platim!
Stiti voi expresia:sa faci din r---t bici!Nu se poate!
Asa ca nu mai comparati,ca nu aveti ce,voi aveti ce platiti,mult adica,noi ce platim,putin din pacate!

Exact asta era ideea ... bine, daca ne luam dupa Ramona, nu platiti nimic fizic din buzunar, asa ca serviciile medicale sunt chiar prea bune

Mda, e clar ca scriu degeaba.
Din $300 salariu sigur ca nu pot plati $300 asigurarea. Si eu am optiune sa platesc mai putin decit atit, dar as avea tot felul de restrictii.
Ruxij, am inteles foarte bine. Si aici si in Romania contribuim atit noi, cit si angajatorul. Diferenta este de sistem public/privat. Procentele sint similare, dar estte diferenta mare intre salariul de aici si cel de acolo. Pe de alta parte medicii din Romania au salarii mai mici, medicamente se produc local (mult mai ieftin!). Deci nici costurile lor nu sint aceleasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Am revenit :

Istoria cu plecarea medicilor din Canada in SUA trebuie nuantata un pic: in primul rand, pleaca spre SUA unii dintre medicii imigranti, care au o lupta lunga si nedreapta de dus aici, ca sa intre in sistem. Se pare ca in SUA au mai putine examene de dat si demersurile sunt mai rapide. Apoi, or mai fi si altii, care pleaca pentru salarii, nu zic ba. Am sa caut statistici, desi nu sunt sigura ca exista.

Pe de alta parte, e normal sa se procedeze in functie de urgente in acordarea serviciilor medicale, de vreme ce aceste servicii sunt garantate intregii populatii, nu numai celor care au bani sa plateasca.

Eu una accept sa am acces la un medic doar atunci cand am nevoie de el, atata timp cat sunt sigura ca am acest acces si daca intr-o zi imi pierd slujba si raman saraca-lipita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

un alt motiv de ce pleaca medicii din Canada in State? de multe ori pentru ca nu prind post (da, aici posturile is scoase de fiecare provincie) intr-o provincie nu f inghetata, de regula posturile is pe banchiza, in preierie, in salbaticie, pe coasta de est la pescar. Ori cand termini toate specializarile, de multe ori consortul are o cariera deja dezvoltata si nu ii convine sa plece la Nunavut :)

Putini medici am intalnit sa vina si sa vrea sa se echivaleze. Le e frica de examene, de sistem, nu stiu... Acu cateva luni a venit o dr tanara care prinsese cum necum un appt cu un researcher cu renume, care sa o ajute sa intre in sistem. A intarziat, si cu toate ca i-am zis de 3 ori ca e ok, ca tipul e cool, si ca intelege de ce a intarziat ( nu suntem localizati in spital) nu a vrut sa intre la el. Sa mai prinda timp cu tipul....prin februarie, la ce program are asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Buflea eu sunt de acord cu tine in legatura cu faptul ca dc vrem servicii bune tb sa ne usture nitel si la buzunar, nu's de ce Ruxi a inteles ca nu, doar ca nu sunt de acord cu mia aia pe luna,

Eu n-am inteles sau zis deloc asa. Incercam, in marea mea intelepciune sa clarific o neintelegere, ca mi s-a parut ca vorbiti separat in monolog. Voi vorbeati de premiums iar Buflea vorbea de cost real. Atata tot. Si apoi v-ati caftit pe suma aia de 1000, care de fapt nu e fixa ci e o plaja, in functie de multe. Oricum, Australia rules

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ei, va faceti de cap? Vikinga e plecata pe mare, Dana poate si-a luat vacanta....voi vorbiti aici de asigurari medicale, taxe si procente?

chiar acum ma uit la o emisiune pe tvr Romania international si spunea (parafrazez)un domn parlamentar (daca nu ma insel) ca cei din strainatate care au plecat acum trei, patru ani; odata intorsi vor gasi o alta fata a Romaniei. eeda2008, drum bun catre Romania.


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Ruxij, am inteles foarte bine. Si aici si in Romania contribuim atit noi, cit si angajatorul. Diferenta este de sistem public/privat. Procentele sint similare, dar estte diferenta mare intre salariul de aici si cel de acolo. Pe de alta parte medicii din Romania au salarii mai mici, medicamente se produc local (mult mai ieftin!). Deci nici costurile lor nu sint aceleasi.

Lume multa, oameni putini


Hmm Ramona. Productia locala de medicamente? Se chinuie sa supravietuiasca. Datorita tehnologizarii majoritatii proceselor de productie costul cu forta de munca nu mai are pondere atat de mare in structura cheltuielilor.

Sunt multi altii care produc mai ieftin datorita economiei de scala, prezentei la nivel european/mondial (ceea ce nu e cazul nici unei companii romanesti). Pariem pe un cal mort daca spunem ca medicamentele costa mai putin in RO...nu, deloc, tocmai, pot costa mai scump tocmai pentru ca RO nu este o piata ca USA sau Canada unde sa vinzi mult, sa-ti permiti adaosuri mici datorita rulajului mare.

Cam la fel se intampla la toate produsele, daca ai sa vezi multe sunt scumpe in RO. In mare parte din acelasi motiv, se vinde putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

A-Iulia medicamentele costa aici enorm dc nu ai asigurare medicala.
Doar un exemplu, o folie de anticonceptionale costa 70 de dolari. aceeasi folie de anticonceptionale o luam in Romania cu 10 dolari (Yasmine).

Medicamentele pt asthma ale fiului meu ar costa aici fara asigurare 100 de dolari pe luna(doar inhalatorul),in Romania echivalentul costa 65 de doalri.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

...in RO preturile la medicamente cu prescriptie medicala sunt controlate de stat. Nu ai voie sa vinzi un produs cu un pret mai mare decat ti-l aproba statul. Pentru o astfel de aprobare se cerceteaza pretul tau de vanzare in alte state europene - autoritatile din Romania ti-l aproba la nivelul cel mai mic gasit in Europa.

La cele fara prescriptie medicala lucrurile stau oarecum diferit, dar exemplele date de tine sunt cu prescriptie - deci nu au cum sa fie vandute in Romania la un pret mai mare decat in o alta tara din Europa.

Edit: Yasmine si probabil si device-ul respectiv sunt produse inca sub patent -asta inseamna ca doar o singura companie poate sa le produca. Dupa 6ani sau 10 ani sau in functie de datele de expirare ale patentelor, si alte companii farmaceutice pot produce acelasi produs (se numesc generice)-si abia atunci intervine competitia ce erodeaza pretul.
Pretul produselor originale sub patent se negociaza cu casele de asigurari, nu are nici o legatura cu costul de productie (de regula pretul este foarte mare, cum spui si tu)
Companiile romanesti NU POT produce astfel de produse pentru ca sunt inca sub patent.

Mergi la inceput