ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Iar se dezbate la nesfirsit si off-topic, cu incaierarile de rigoare.
De fapt e foarte simplu. Avem o singura viata (asa cred eu!), este pacat sa traiesti cu regrete.
Nu-i mare lucru sa te muti incoace-incolo, mai ales ca presupun ca ai si cetatenie canadiana. Personal nu cred ca vei fi mai fericita in Romania (n-ai fost nici cind ai emigrat prima data, altfel n-ai fi plecat), dar "to each his own".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

Citat:

Incercarile astea de subminare a tarii sunt vechi de cand forumul.

Eu nu pot sa spun decat "te-ai demascat" sau poate limbajul asta a devenit normal in Romania actuala.... Cand am plecat eu era limbajul unui partid anume sau a unei «organizatii» de stat.....
Dat fiind ca aproape numai mie mi-a sarit in ochi..... asa s-o fi vorbind acum in Romania....

Si sincer dupa cum gandesti si analizezi oamenii din jurul tau ( super-materialist si gen cine are obiecte mai lucitoare e superior)

Unde anume am vorbit de lucitoare si alte cele?

Cat despre partea subliniata, imi pare rau, habar n-am la ce te referi.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Banuiesc ca nu realizezi ca fraza subliniata e tipic colhozista ... Dar banuiesc ca esti prea culta ca sa stii despre ce este vorba si ce ciudat suna din gura unui tanar de 20 de ani care traieste in 2010, in Romania necomunista......

Plus ca nu inteleg cum n-ai putut sa observi ca a doua parte a mesajului se referea la autoarea topicului..... Mie asta imi spune multe despre capacitatea ta de a asculta ce spun altii..... Se invata «foarte » bine in scoala chestia asta......
Eu sincer nu inteleg cand ai atata timp sa fii prezenta pe toate topicurile......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

eeda,cum spunea si Ramona mai sus,este pacat sa traiesti cu regrete.Daca sunteti amandoi de acord sa va intoarceti,de ce nu?
Eu stiu cum este sa traiesti cu regrete,caci sunt in Italia de 10 ani dar m-as intoarce acasa chiar maine,daca as putea.
E adevarat ca acolo sunt alte conditii de viata(probabil ca si materiale),dar si sufletul isi vrea partea sa.
Faptul ca nu esti implinita sufleteste acolo te face sa vezi in negru si ceea ce este roz.
Iti doresc sa iei decizia cea mai buna!

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elizaj spune:

medeea,referitor la sistemul sanitar din romania,doar iti recomand sa citesti subiectul "iadul din rai"...
Dumnezeu sa aiba mila de Romania,eu inca o consider "acasa",dar ce folos???acolo e o groapa,nu-i tunel,sa se vada luminita de la capat((((((((
sora-mea si-a depus actele de emigrare pentru canada in primavara,spre marea mea uimire(acum 2-3 ani nici sa n-auda de alta tara,nici ea nici cumnatu-meu)!au ajuns si ei la concluzia ca nu se mai poate trai in romania,asta dupa ce au facut un copil...medeea,tie iti garanteaza cineva ca o sa va gasiti de munca in romania in domeniul studiat???sa dea Dumnezeu sa alegeti bine,ca sa traiti bine!(in romania,din pacate e numai un slogan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mikiion, ai vazut dumneata vreun apelativ prin mesajul acela? Ca eu am observat doar ca era citatul meu si se tot spunea "tu", nicaieri n-am vazut sa faca vreo referire la autoarea topicului.
Comunicarea, deh!E greu.

Nu stiu ce exprimare e aia, eu nu am fost marcata de ea si o folosesc des. Doar ca in loc de "Romania" e altceva.
In ochii dumitale cultura generala nu inseamna sa stii cateva tari pe harta, dar inseamna sa memorezi limbajul folosit acum 20 si ceva de ani in tara X de catre persoana/partidul X.
E bun si-asa. Inseamna ca's inculta rau dupa standardele dumitale.

Maru, nu vad care e legatura. Draga nu cred ca iti sunt, eu nu as scrie asa ceva nici unei persoane pe care mai putin si-o urasc pt. ca mi se pare penibil, adica mi-ar fi mie jena sa ma cobor la un asemenea nivel.
Deci nu, nu inteleg motivatia pt. acele afirmatii.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Pai aici deja de mult nu se mai discuta on-topic, oricum OP are o dilema care n-are nici o legatura cu restul lumii. Decat de barfa la coltul strazii. BTW, casele-s din lemn, nu din carton. Si FYI se vand tot cu juma de milion, sau chiar mai mult si cand vrei s-o vinzi, in capitalism se numeste si investment. Si sunt moderne, comfortabile si eficiente, thank you very much, plus ca se pot modifica/reconstrui as easy as 1-2-3.

Asa ca let's continue.

xio, in asteptarea avertismentului , mai plusez. Deocamdata e scorul 1:2, adica 1 prost si incult, seful tatalui tau si doi destepti si culti, tatal tau si sora-ta. Toti pe teritoriul canadei, una chiar scolita aici. O sa iau exemplul tau de rationament si o sa concluzionez ca in Canada sunt mai multi destepti decat prosti. Mai continuam? Imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund serios, dar n-am la ce.

Si cand vii si spui ca ai nostrii copii, educati p-acilea, devin niste inculti, pai nu te astepta la floricele din artar. Tu chiar crezi ca aici nu este elita intelectuala, ca nu poti avea o educatie, ca toti sunt inculti? Cata scoala ai facut mataluta pe-aici sa poti sa-ti dai cu parerea? 'ntelegi acu' ce este annoying?
Te asigur eu ca cine doreste o educatie ampla aici, este cel mai usor s-o primeasca si e de cele mai inalte standarde.

Te mai intreb odata: ai vazut tu programa de-aici de liceu? Stii cum se iau materiile? Pana in ce clasa se studiaza geografia? Dar matematica? Dar filozofia si psihologia? Sociologia? Artele? Muzica? Ce alte optiuni de materii ai? Ce oportunitati au cei care vor sa se educe?

Pentru cunostinte geografice intensive, se poate folosi globul de la leapfrog, nu-i musai de mers in romania la scoala.

rufus, am sarit o pagina, acum am vazut.
Exact in situatia ta eram eu in... secolul trecut. In ideea ca mie mi-e bine, dar copiii?, a fost foarte dificil de luat o decizie, dar noi am ales sa plecam. Nu stiu daca e mai bine sau nu, pentru noi. Pentru copii insa, da. Am luat noi lovitura primei generatii si ei acum au deja legaturile sociale stabilite, cunostinte, prieteni, cultura locului, sunt de-ai casei.

Sincer, eu m-as intoarce in Romania. De fapt m-as duce in orice tara, aproape. Insa in conditiile urmatoare: nu mai trebuie sa muncesc, ma duc de placere, mai revin la baza, etc. Fac pe-acolo ce imi place mie, un voluntariat, o implicare, banii nu sunt o problema, cam asa. Un fel de semi-retirement. Mi-ar chiar place. Dar sa schimb mediul de job de aici cu acolo, sistemul de sanatate si invatamant, asa 1:1, pfff, no way!

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mqqm, ce am spus eu a spus si Danat, si anume ca la nio in Romania inveti de toate dar nu te canalizezi pe ceva anume. E un plus si un minus.
In Canada te canalizezi pe ceva anume si nu inveti de toate.
Daca tu spui ca vrei ca al tau copil cand va creste sa spuna ca el rea sa se faca mecanic si nu-l intereseaza sa stie unde e Romania sau Africa de Sud, unde e inima sau ce e vaca, atunci te inteleg. Dar ma cam indoiesc eu ca aplauzi niste oameni limitati.
Seful ala nu e etalon pt. canadieni, era doar un exemplu de om dezinteresat de ce il inconjoara din cauza ca in opinia lui daca s-a facut inginer altceva nu mai conteaza.
Stai linistita, am un feeling ca nu primesti avertisment.

P.S: mamicile se plangeau pe forum ca la noi in tara se "baga" prea multa materie si copiii invata prea mult.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Medeea, eu te-as intreba intii ce mai face copilasul tau? Vorbeste? Ti-au disparut ingrijorarile legate de evolutia lui sau inca persista?
Daca ce ai postat anul trecut nu mai e de actualitate, eu zic sa nu te mai framinti atita si sa te duci in RO. Situatia voastra e chiar una fericita. Copilul e inca mic, mai are mult pina la scoala, ca atunci cind e scolar e mai complicat mutatul, aveti si casuta voastra acolo, aveti parinti care va asteapta plus ca va puteti intoarce oricind inapoi.

Daca ce ai postat anul trecut despre copil este inca valabil, eu zic sa te gindesti nu de 10 ori ci de 1000 de ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:

Mqqm, ce am spus eu a spus si Danat, si anume ca la nio in Romania inveti de toate dar nu te canalizezi pe ceva anume. E un plus si un minus.
In Canada te canalizezi pe ceva anume si nu inveti de toate.
....

P.S: mamicile se plangeau pe forum ca la noi in tara se "baga" prea multa materie si copiii invata prea mult.

Wow, sunt deja citata ...de 2 ori! Wow Xio iti place de mine?!
Si acum la subiect ca vad ca o ai cu interpretarile pe linga. Am spus intr-adevar ca in Ro se fac de toate si nu te specializezi in nimic, DAR nu am spus ca in alte tari (incl Canada) nu inveti de toate...cum afirmi tu! Asta tine de capactatile si dorinta fiecaruia, cat si unde invata. Pe de alta parte, DA ei sunt mai specializati pe bucatica fiecaruia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Problema unilor romani ramasi in tara este ca ei CRED ca le stiu pe toate si sint culti, doar citind ziarul sau uitindu-se la telejurnal (sau cum s-o mai chema acum). Nu pot sa recunoasca, "dom'le nu stiu", ci doar isi dau cu parerea (vezi XIO) ca sa creada lumea ca-s culti. Toate astea se schimba cind pleaca si locuiesc in alta ara.

XIO, dar daca seful tatalui tau l-ar fi intrebat pe tatal tau ce parere are despre ultimul turnament de golf si citiva baseball sau football players care au facut istorie aici, sau altceva despre istoria Americii, crezi ca stia sa dea raspunsul? Crezi ca americanilor le pasa unde este Romania??? Ce forta internationala este Romania?

Si da, romanii plecati din tara poate sint mai culti si mai destepti decit multi americani sau alti straini, dar asta pentru ca nu orice "cumatru Partzopoi" de la lunca din vale a plecat din tara. Ci marea majoritate a romanilor plecati (si muncesc, nu cei care au fugit la furat si cersit) sint oameni cu studii, destepti si civilizati.

Medeea, draga, dupa cum scrii despre Canada, fa-ti bagajele si fugi in Romania! Daca ti se va imbolnavi copilul vreodata, fugi la XIO, la spital ... oops, parca anunta si ea la un alt subiect ca pleaca din tara, ca sa cistige mai bine si sa fie respectata profesional (sau n-am inteles eu bine?) Mi se pare ridicol sa pui iesirile cu prietenii la terasa, la o bericica, inaintea viitorului copilului.

Eu am venit in US de peste 10 ani si niciodata nu mi s-a facut dor de familie sau prieteni, cit sa ma faca sa ma intorc. Numai cind ma gindesc la hotii din tramvaie, la tiganii care mergeau dimineata in grupuri, cu sacosele goale pt acoperit la furat, la mesele inumane din spitale, la praful in care trebuie sa se joace copiii mei in parcuri, la fumul de tizgara si rautatea vinzatoarelor de la magazine ... ma apuca bucuria ca nu mai sint acolo si ca pot sa le ofer fetelor mele o viata mai buna aici.

Rufus you rock!

Oana Eva (29 iunie 2005) si Zoe (27 aprilie 2010)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Esti plecata de 10 ani si le retii ata de bine? Ai mare dreptate, sunt mult prea multe care merg prost in tara asta. Din punctul meu de vedere plecarea in alta tara e ca o calatorie in timp. E ca si cum ai sari 50 de ani.

Mergi la inceput