Ce sa fac?

Ce sa fac? | Autor: bobocel_07

Link direct la acest mesaj

Acum cateva luni am cumparat un pat nou.In primavara cand am facut curatenia generala am scos salteaua si placajul pe care era salteaua si am spalat pe sub pat.Am lasat sa se usuce si am pus totul la loc.Azi cand sa fac curatenie am ridicat iar salteaua sa repet operatiunea de spalare si surpiza de sub pat venea miros de mucegai.Am cercetat mai atent si nimic dar mirosul exista.Am lasat sa se aeriseasca si va intreb cu ce sa spal pe sub el ca sa nu mai miroasa.

alexia_07

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

patul are vreo latura foarte apropiata de unul dintre pereti ? peretele este spre exterior ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Nu, nu are nici o latura apropiata de vreun perete.Camera unde este patul nu are nici un perete in exterior, e inconjurat de 2 camere, un hol si o magazie a vecinului.Ma exaspereaza mirosul asta de mucegai si mai ales ca am sters peste tot si tot persista.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hmm, ciudat

sub pat ce este ? covor, parchet, linoleum ? salteaua este noua, cumparata in acelasi timp cu patul ?

o fi mucegait partea inferioara a saltelei sau placajul pe care este pusa aceasta ? ai copii ? daca da, crezi ca exista posibilitatea sa fi varsat vreunul dintre ei apa in pat (si sa nu-ti fi spus, evident), suficienta cat sa treaca prin saltea si sa ajunga la placaj si sub pat ?

sau ar mai fi o posibilitate : patul avea deja sporii de mucegai de cand l-ai cumparat, insa nu ai simtit atunci pentru ca predomina mirosul de mobila noua; in timp mucegaiul s-a dezvoltat pe sub pat, cine stie in ce imbinare sau colt, de la ultima curatenie pana acum, favorizat probabil de intuneric, caldura si umezeala

ai reusit pana la urma sa-ti dai seama ce anume miroase a mucegai ? salteaua, placajul sau scheletul patului ? daca poti, da patul deoparte si uita-te mai cu atentie pe locul unde a stat
eu nu inteleg totusi cum spui ca nu are nici-o latura apropiata de perete - sa inteleg ca ai pat de mijloc, iar distanta dintre capatul patului si perete e suficient de mare incat sa poti vedea daca s-a format sau nu mucegai in zona ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Salteaua este noua,luata odata cu patul.Nu am copii si apa am varsat eu de 2 ori in patAm asezat totul la loc si tind sa cred ca placajul miroase desi nu este nimic pe el.Am sters tot si sub pat si placajul, absolut tot.Si da distanta dintre perete si capatul patului este suficient de mare incat sa vad ca nu exista mucegai.Oricum maine reiau activitatea cand este si sotul acasa ca sa scoata placajul afara sa il mai sterg odata si sa il las la aer

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

clor, speli bine ai grija ca spatiul sa fie bine ventilat ca altfel poti sa-ti faci tie rau cand speli:-) speli si iesi repede din camera, lasi sa actioneze si aerisesti f bine! clorul omoara mucegaiul

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Am scos azi salteaua afara sa se aeriseasca si bineinteles si placajul.Si afara am observat ca pe partea de jos a placajului era un strat alb de mucegai dar de-abia sesizabil.Asa ca am sters foarte bine cu clor si l-am lasat la uscat.Sper sa fi scapat de problema asta.

alexia_07

Mergi la inceput

Nu am scapat nici pana acum,am scos placajul de atunci inca de vreo 3 ori si salteaua, am curatat placajul dar nu se mai vede nimic.Dar mirosul de mucegai inca persista.Cand intri in camera nu miroase dar daca deschid geamul sa aerisesc sau ridic un pic salteaua sa bag patura dedesubt vine miros de mucegai.Nu stiu ce sa mai fac si cum sa procedez.

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Schimba placajul. Cumpara unul nou.

Mergi la inceput

As putea sa il schimb da cine imi garanteaza ca mucegaiul nu e si in saltea?Ar trebui sa schimb si salteaua eventual.Alta solutie nu exista?

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soriceel spune:

buna-sfatul meu ar fi acesta: dupa ce stegi mucegaiul de pe placaj sa "lustruiesti" cu un servetel inmuiat in ulei pentru copii sau ulei de corp, apoi plaseaza langa pat un aparat de absorbit umezeala (cred ca nu ar strica sa plasezi strategic in cateva locuri dintre saltea si placaj pliculete cu silica gel din care gasim uneori in pantofii noi)- bineinteles, nu uita sa aerisesti :)

Mergi la inceput