pompierul care si-a riscat viata
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
terry spune:
si pentru ca nu-mi da pace faptul ca persoanele care isi risca viata nu-s recompensate, ca in alte tari, oare nu am putea noi, societatea civila, sa cerem printr-o petitie adresata primarului general ca fiecarei persoane din echipa de la SMURD (aici incluzand pompieri, cadre medicale si celelalte persoane din echipa) care a actionat in timpul evenimentelor sa i se acord o medalie si titlul de cetatean de onoare (plus o recompensa baneasca)?de asemenea, cadrele medicale de la Grigore Alexandrescu care se lupta din rasputeri sa "repare" ce au stricat altii din inconstienta ar merita asemenea recunostinte din partea bucurestenilor.de ce in alte tari se poate?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
e un lucru si o intiativa frumoasa...
eu una semnezcpetitia..
si ar trebui sa numeasca maternitatea dupa numele salvatorului...parerea mea!
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
citat din mesajul lui terry si pentru ca nu-mi da pace faptul ca persoanele care isi risca viata nu-s recompensate, ca in alte tari, oare nu am putea noi, societatea civila, sa cerem printr-o petitie adresata primarului general ca fiecarei persoane din echipa de la SMURD (aici incluzand pompieri, cadre medicale si celelalte persoane din echipa) care a actionat in timpul evenimentelor sa i se acord o medalie si titlul de cetatean de onoare (plus o recompensa baneasca)? de asemenea, cadrele medicale de la Grigore Alexandrescu care se lupta din rasputeri sa "repare" ce au stricat altii din inconstienta ar merita asemenea recunostinte din partea bucurestenilor. de ce in alte tari se poate? |
Am vazut ca au recompensat cativa din cei care au intervenit in timpul inundatiilor din Moldova.
Mi s-ar parea corect sa se faca asa ceva in toate situatiile deosebite
parca vad ca o sa vina Xio sa spuna ca deja ia salariu pentru treaba asta...
![](zzzz.gif)
CAPRA CU 2 IEZI
![](alaptare.gif)
![](snoepkont.gif)
![](smiley_shopping.gif)
mamica lui Matei Constantin
![](bonjovi.gif)
![](copilas.gif)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
ioanadara spune:
citat din mesajul lui XIO Daca situatia le punea viata in pericol nu face parte din indatoririle postului lor. |
Aici esti de-a dreptul macabra, da? Si am pus citatul pentru a nu imi spune iar ca la celala;t subiect ca nu citesc bine ce spui. Adica, doamnele asistente au apreciat singure ca situatia le pune viata in pericol si s-au gandit ca au dreptul sa -si puna picioarele in spinare si bebelusii sa ramna in urma arzand, da?
In schimb pompierul ce a intrat" si-a facut doar datoria" dupa tine.
Nici nu mai citesc de acum inainte ce scrii pentru ca sincer ma indoiesc acum ca esti doar naiva.
terry spune:
si eu am auzit ca ar fi for recompensati 2 dinre salvatorii de la inundatii. poate am eu informatia incompleta, stiu doar de cei de la antena3 care le-au oferit cate o masina. dar nimic din partea comunitatii.ati vazut la TV cum vuiesc ziarele straine cand un roman, in Italia (parca!) a salvat un copil dintr-un incendiu? e facut erou imediat.eu am scris un draft de petitie. nu am darul compunerii si nici nu stiu ce trebuie facut mai departe. pacat ca de maine plec in concediu pana pe 15 si nu pot fi decat online prezenta. mi-ar placea daca cineva, cu experienta si mai mult timp la dispozitie, ar prelua aceasta initiativa.supun dezbaterii si modificarii ceea ce am scris eu.In atentia Consiliului local al Primariei Municipiului Bucuresti,
In atentia Domnului Sorin Oprescu, Primar General al Municipiului Bucuresti
La locul evenimentelor tragice din data de 16.08.2010, s-a dat un apel 112 pentru salvarea vietilor unor bebelusi nevinovati. Intr-un timp foarte scurt au sosit zece autospeciale de la ISU si mai multe ambulante. Prima echipa ISU care a intrat in sala de terapie intensiva a Maternitatii Giulesti, condusa de Domnul Cristian Valcu, a facut eforturi supraomenesti de salvare a celor 11 bebelusi in conditii de fum si caldura foarte mare. Impresionati de eroismul, rapiditatea si daruirea cu care s-au implicat in aceasta actiune de salvare, solicitam acordarea titlului de Cetatean de Onoare al orasului Bucuresti si o recompensa baneasca fiecarei persoane din echipa de pompieri de la Detasamentul Grozavesti care a participat la evenimentele de la Maternitatea Giulesti. Nu putem sa ii uitam pe ...(aici se trec si celelalte persoane pentru care se solicita acest titlu).Societatea civila, reprezentata prin...(aici se trec comunitatile, asociatiile si ong-urile care se alatura demersului) doreste recunoasterea publica a acestor persoane si recompensarea lor pentru efortul depus.In temeiul Legii Nr.286/2006 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale Nr. 215/2001 (publicata in Monitorul Oficial Nr. 621 din 18 iulie 2006), Art. 38, punctul (8) Consiliul local al Primariei Generale poate acorda aceste titluri persoanelor care au demonstrat prin faptele lor, acte de eroism.
roxanaavram spune:
Tocmai au anuntat la Antena 3 ca pompierii care au actionat in acea zi vor fi avansati la "exceptional". Nu stiu ce inseamna concret acest lucru, dar cred ca este un prim pas.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crissandrada/crissandrada.jpg)
crissandrada spune:
Avansati la exceptioal inseamna ca sunt avansati in gradul urmator inainte de termenul prevazut prin lege si mai primesc catva lei la salar.
Initativa voastra nu cred ca va avea mare succes pentru ca nu sunt bani de aplicatii. De abia au bani de motorina pentru interventii.
Mi-e personal mi se pare aberant ca militarilor din teatrele de operatii care lupta pentru interesele altora sa aiba asigurare de mii de euro (80.000) plus 12 solde lunare iar de cei care apara populatia la noi in tara sa te doara fix in fund. Ce diferenta e intre militarul din Irak si pompierul care se baga in foc sa salveze o viata si o pierde pe a lui? E mai putin erou?
A fost acum cateva luni un pompier la Tg. Neamt ranit, cu arsuri mari si dupa ce ca dr din Piatra Neamt fiind chemati de acasa (pe sectia de arsi nu era nici un medic de garda) au spus ca ei incep progrmul la 7 dimineata nici statul nu la ajutat cu nimic, tot colegii lui strangand mana de la mana sa-i plateasca tratamentul care cota 100 euro pe zi. Nici acum dupa cateva luni nu s-a intors la servici.
Bazar general DC
Criss
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](zana.gif)
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
citat din mesajul lui terry si eu am auzit ca ar fi for recompensati 2 dinre salvatorii de la inundatii. poate am eu informatia incompleta, stiu doar de cei de la antena3 care le-au oferit cate o masina. dar nimic din partea comunitatii. ati vazut la TV cum vuiesc ziarele straine cand un roman, in Italia (parca!) a salvat un copil dintr-un incendiu? e facut erou imediat. eu am scris un draft de petitie. nu am darul compunerii si nici nu stiu ce trebuie facut mai departe. pacat ca de maine plec in concediu pana pe 15 si nu pot fi decat online prezenta. mi-ar placea daca cineva, cu experienta si mai mult timp la dispozitie, ar prelua aceasta initiativa. supun dezbaterii si modificarii ceea ce am scris eu. In atentia Consiliului local al Primariei Municipiului Bucuresti, In atentia Domnului Sorin Oprescu, Primar General al Municipiului Bucuresti La locul evenimentelor tragice din data de 16.08.2010, s-a dat un apel 112 pentru salvarea vietilor unor bebelusi nevinovati. Intr-un timp foarte scurt au sosit zece autospeciale de la ISU si mai multe ambulante. Prima echipa ISU care a intrat in sala de terapie intensiva a Maternitatii Giulesti, condusa de Domnul Cristian Valcu, a facut eforturi supraomenesti de salvare a celor 11 bebelusi in conditii de fum si caldura foarte mare. Impresionati de eroismul, rapiditatea si daruirea cu care s-au implicat in aceasta actiune de salvare, solicitam acordarea titlului de Cetatean de Onoare al orasului Bucuresti si o recompensa baneasca fiecarei persoane din echipa de pompieri de la Detasamentul Grozavesti care a participat la evenimentele de la Maternitatea Giulesti. Nu putem sa ii uitam pe ...(aici se trec si celelalte persoane pentru care se solicita acest titlu). Societatea civila, reprezentata prin...(aici se trec comunitatile, asociatiile si ong-urile care se alatura demersului) doreste recunoasterea publica a acestor persoane si recompensarea lor pentru efortul depus. In temeiul Legii Nr.286/2006 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale Nr. 215/2001 (publicata in Monitorul Oficial Nr. 621 din 18 iulie 2006), Art. 38, punctul (8) Consiliul local al Primariei Generale poate acorda aceste titluri persoanelor care au demonstrat prin faptele lor, acte de eroism. |
bravo terry!
petitia ta e ok, de ce nu o pui online direct? Pina te intorci tu o sa aiba sute de semnaturi si o s-o poti trimite la destinatari.