pompierul care si-a riscat viata
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Xio, fara indoiala ca ai dreptatea ta...dar ai si un talent sa bati campii, de neegalat. Eu inteleg ca esti tanara, dar putin tact nu-ti strica: chiar nu-i momentul sa vorbesti acum (aici) de vitejia cadrelor medicale, care exista, stim cu totii, dar aici a fost neglijenta criminala. Oricum, nu in aceeasi discutie cu pompieri sau cu altii care au limitat, cat au putut, catastrofa. Tu chiar nu-ti dai seama, sau iti plac discutiile in contradictoriu? Zau ca nu te inteleg... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor ![]() ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Mersi, mai bat campul asta nitel si-ti spun ca am vrut doar sa subliniez ura romanului fata de cadrele medicale. Am impresia ca ai sesizat-o si tu.
Terry, habar n-am... se face protectia muncii, simulari nu cred ca se fac pt. astfel de cazuri.
Buli, oamnii puteaiu sa incerce sa sparga geamurile sau sa ia extinctoarele. Usa probabil era blocata tocmai din cauza incendiului.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
acum a povestit bunica celui de-al cincilea copil decedat cum ca asistentele cind au auzit ca e fum si incendiu au fost primele care au luat-o pe scari in jos, in loc sa ajute la evacuarea bolnavilor - asta nu face parte din indatoririle meseriei lor? Alina |
Daca situatia le punea viata in pericol nu face parte din indatoririle postului lor.
[/quote]
Stii ce e culmea?? ca FACE parte din indatoririle lor sa asigure evacuarea in caz de incendiu, nu sa fie primele care ies pe usa.
Trebuie sa fie ca si marinarii, ultimii care parasesc corabia.
Xio, vrei sa spui ca pana acum nu ai fost instruita in domeniul protectiei municii si al apararii impotriva incendiilor?
La o insitutie cu peste 50 angajati legea prevede constituirea unui serviciu intern de prevenire si protectie.
Trebuie facuta o organizare a apararii impotriva incendiilor si un plan de actiune pe situatii distincte, cu nominalizari de persoane raspunzatoare de diferite actiuni: anuntarea autoritati, evacuare pacienti dupa un anumit protocol, evacuare substante periculoase (potential explozive sau toxice, butelii, etc).
Periodic, dar cel putin o data /semestru trebuie facute aplicatii practice si calculati timpii de raspuns.
La institutii private organele de control sunt foarte drastice si dau amenzi pentru orice chitibus, institutiile statului nu au celeasi obligatii ? Legea e aceeasi pentru toti, dar nu se dau amenzi la stat, ca nu au facut nicio smecherie, e ca si cum ar lua bani din buzunarul stang sa bage in cel drept.
Eu cred ca acea asistenta este acarul Paun, atatia oameni cu functii superioare aveau responsabilitati in domeniu, incepand cu aceasta instruire in domeniu, cu organizarea evacuarii, cu sanctionarea nerespectarii lor - inclusiv cei de la ISU sau ITM care ar fi trebuit sa-i verifice. Inclusiv sa le dea teste de verificare a cunostintelor in domeniul apararii impotriva incendiilor.
Si sa nu credeti ca vorbesc ca sa nu adorm, legea este foarte clara, iar de la Pasti incoace firmele partciulare sun vizitate de cate o institutie a statului cel putin 1/luna.
![](zzzz.gif)
CAPRA CU 2 IEZI
![](alaptare.gif)
![](snoepkont.gif)
![](smiley_shopping.gif)
mamica lui Matei Constantin
![](bonjovi.gif)
![](copilas.gif)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
![](images/user_woman.png)
Olina87 spune:
Mersi, mai bat campul asta nitel si-ti spun ca am vrut doar sa subliniez ura romanului fata de cadrele medicale. Am impresia ca ai sesizat-o si tu. |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
citat din mesajul lui XIO Mersi, mai bat campul asta nitel si-ti spun ca am vrut doar sa subliniez ura romanului fata de cadrele medicale. Am impresia ca ai sesizat-o si tu. Terry, habar n-am... se face protectia muncii, simulari nu cred ca se fac pt. astfel de cazuri. Buli, oamnii puteaiu sa incerce sa sparga geamurile sau sa ia extinctoarele. Usa probabil era blocata tocmai din cauza incendiului. |
Xio, daca cineva citea pe alaturi erai foarte acida.
Nu pot sa cred ca dupa atatea zeci de pagini la enshpe subiecte pe tema asta, tu mai poti spune ca usa "probabil" era blocata din cauza incendiului
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
Adica era singurul lucru din spitalul acela care avea senzor si functiona intocmai in sensul acesta: al blocarii atunci cand nu trebuie. Sau se defectase din simpatie cu cablul electric dezizolat? Ca doar s-a deblocat cand a venit mandra cu cartela!
Si doar ce au spus mame care au nascut acum enshpe ani ca asta e "procedura standard" in acest spital, mai ales noaptea. Copii singuri, usa blocata si asistente cu sorcova.
Si nu, nu am sesizat nicio ura fata de cadrele medicale, nici macar aici, la aceste subiecte delicate. Au fost exprimate niste sentimente de dispret fata de cadrele medicale care nu-si respecta juramantul depus si care trateaza pacientii ca pe obiecte neinsufletite, ca si fata de animale tot mai ai o mila sau ceva. Sau daca vrei, se respecta profesia dar sunt dispretuiti oamenii care o practica (de fapt cei care nu-i fac cinste).
Asa cum ai gneralizat tu, pot generaliza si eu si sa spun ca mi s-a parut exact invers, (mai ales la Giulesti - nu am vazut un cadru medical care sa trateze pacientii cu respect), am trecut prin niste experiente care s-ar fi putut termina foarte prost din cauza unor medici nesi' pentru ca au fost deranjati din somn.
Dar dintr-un foarte mare respect pe care il port celor care sunt Doctori (cu D mare) nu pot sa fac acest lucru. Eu chiar pot sa spun c am intalnit mai multi Doctori decat Catastrofe, dar mai sunt si uscaturile care fac breasla de rusine si din pacate in domeniul lor de activitate nu prea au voie sa fie neatenti, consecintele pot fi dezastruoase.
In rest la celelalte capitole sunt de acord cu tine, nu poti da responsabilitate de viata si de moarte unui om remunerat cu o suma foarte apropiata de minimul pe economie, nu poti sa ceri luna de pe cer si sa pui la dsipozitie o scara fara trepte.
![](zzzz.gif)
CAPRA CU 2 IEZI
![](alaptare.gif)
![](snoepkont.gif)
![](smiley_shopping.gif)
mamica lui Matei Constantin
![](bonjovi.gif)
![](copilas.gif)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Imi cer scuze de off topic acestui Om deosebit caruia ii este dedicat!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui XIO Mersi, mai bat campul asta nitel si-ti spun ca am vrut doar sa subliniez ura romanului fata de cadrele medicale. |
Si ai subliniat asta exact cand nu era cazul, la un subiect fara nici o legatura cu asta. De parca iti face placere sa auzi pareri nefavorabile cadrelor medicale, parca savurezi "ura romanului fata de cadrele medicale" (care, in treacat fie spus, nu exista la rang de regula, asa cum te chinui tu s-o impui).
De asta am intervenit.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Mersi, mai bat campul asta nitel si-ti spun ca am vrut doar sa subliniez ura romanului fata de cadrele medicale. Am impresia ca ai sesizat-o si tu. Terry, habar n-am... se face protectia muncii, simulari nu cred ca se fac pt. astfel de cazuri. Buli, oamnii puteaiu sa incerce sa sparga geamurile sau sa ia extinctoarele. Usa probabil era blocata tocmai din cauza incendiului. ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Off topic: asta-i masochism sa vii sa spui in mijlocul unei discutii despre cu totul altceva "nu-i asa ca ne urati pe toti ?" Deschide un topic separat, fa un sondaj si cred ca vei fi uimita sa vezi cate raspunsuri de nu vei primi. Asa cum medicii nu sunt toti neoameni, nici pacientii nu sunt.
Unde sunt moderatorii care in alte cazuri intervin brutal pentru orice mica deraiere de la subiect ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
cum intru pe la un subiect arzator, cum o gasesc pe Xio "luptandu-se".gooooo Buster!!
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Gretchen spune:
citat din mesajul lui terry xio, mai am o intrebare la tine. personalul medical este instruit cu privire la ceea ce trebuie sa faca in cazul unui incendiu? s-au facut simulari in acest sens? eu stiu ca sunt persoane autorizate sa faca astfel de instructii, dar ca la romani...semnezi hartia ca ai facut instructajul si gata! este acoperit. |
Peste tot in tara asta se procedeaza la fel. Se semneaza odata la cateva luni ca s-a facut instructajul, asta ca sa se acopere firma, dar nu se face niciun instructaj, nicio simulare. Dar poti da vina pe personal pentru asta? Ar trebui dat vina pe management ca nu au facut-o, sau pe organele de control ca nu au verificat mai departe de semnaturile de pe fise, nu pe amaratele de asistente.
La firma la care lucrez am intrebat de ce nu s-a facut nici macar o data in anii de cand sunt aici o simulare de evacuare in caz de incendiu. Au dat din umeri si mi-au raspuns ca oricum, probabilitatea de incendiu e foarte scazuta la noi in cladire, ca nu se lucreaza cu foc deschis sau cu substante periculoase.
![](chatterbox.gif)
Atata vreme cat organele de control se multumesc sa verifice exclusiv fisele de PSI daca sunt semnate, de unde sa mai cerem sa se si faca instructajele alea?
terry spune:
Gretchen, apreciez sinceritatea ta...de fapt toti stim ca asa stau lucrurile la toate firmele. dar aici vorbim de un spital. este inacceptabil sa nu se cunoasca procedurile de salvare in caz de incendiu, cutremur sau alte calamitati naturale sau nu.bineinteles ca acuz managerul si conducerea spitalului. dar nu pot sa cred ca suntem chiar atat de indolenti. de la mare la mic si invers (ca functii).chiar nu ne putem mobiliza si sa miscam ceva? chiar sunt atat de putine deranjate? ca la vorbit si disecat problema in 14 ne pricepem toti. dar hai sa punem "mana pe lopeti". ma uit la subiectul la care se agita o mana de fete sa faca ceva si in rest....discutam discutii.si ce e atat de "comic" sau batjocoritor sa te duci si sa ii spui managerului ca vrei sa fii instruita in caz de situatii exceptionale? dar lasa ca merge si asa...ca asa e la noi.ma opresc aici ca dau in altele si nu tie ma adresez, ca n-ai tu nicio vina, ci in general SOCIETATII CIVILE ROMANE care doarme!!!! Toti suntem vinovati ca lasam lucrurile sa mearga asa si nu reactionam in niciun fel. De curand am ascultat un discurs (dintr-un film) al lui John Kennedy la instalarea in functia de presedinte si psunea asa: "Intreaba-te ce poti face tu pentru America! Si apoi intreaba ce poate face America pentru tine!"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
citat din mesajul lui terry alina023, poate ma ajuti tu, avand in vedere ca sotul tau lucreaza in bransa. si as dori sa-i mai multumesc si lui raed arafat. e mai roman decat oricare dintre noi. dar nu face obiectul discutiei. |
Terry, din pacate sotul meu nu ma poate ajuta (din considerente de confidentialitate cerute de catre sistemul MI) decat cu informatia ca echipajele au fost de la unitatea de pompieri Grozavesti. Bravo voua, baieti!
![](japonez.gif)
Alina, mami de Ana Antonia
![](zana.gif)
![](hagi.gif)
Ana, minunea mea iubita
![](hippi.gif)
![](rok.gif)
Povestea nasterii Anei
![](bibe.gif)
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!