Ciocolata de casa

Ciocolata de casa | Autor: absoluta

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Am si eu nevoie de o reteta buna pentru ciocolata de casa.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Ingrediente: 150 gr. unt, 250 gr. lapte praf,100 gr. cacao, 500 gr. zahar, 150 ml apa, unt pentru tava, vanilie, alune (facultativ).
Mod de preparare: Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena. Se fierbe un sirop din zahar si apa pana se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta. Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune (sau fructe confiate).


Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Nu am ingrediente exacte acum, dar iti dau un pont, invatat de la o cofetareasa renumita referitor la ciocolata de casa.
Pentru a avea mai mult control la consistenta ea amesteca laptele praf si cacaoa, din zahar si apa facea un sirop, untul era la temperatura camerei dar asa mai molicel, si facea asa: Peste laptele praf si cacaoa turna in fir siropul de zahar (cam 3/4 din cantitate) dupa aceea incorpora untul si amesteca bine , lasa un pic crema sa vada cum se incheaga si daca mai era necesar mai turna din siropul ramas si daca nu trebuia nu-l turna pe tot.

Mergi la inceput