urgent!!!pentru casatoria cu un cetatean american
am aflat ca,pe langa celelate acte,are nevoie ca pe certificatul de nastere american sa fie o stampila cu conventia de la geneva.casatoria va avea loc in romania.e adevarat?si daca da,unde se pune stampila asta?in state sau aici la ambasada?merci mult.
Raspunsuri
blackpanterro spune:
Probabil la ambasada. E nasol ca va casatoriti in Ro, noi ne-am casatorit in Italia si America dar nu a fost nevoie de asa ceva. In Italia am avut nevoie numai de traduceri legalizate. Prea multa birocratie in Ro.
Adriana 37+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
toanca spune:
Certificatul de nastere americam trebuie sa poarte apostila de la Haga.
Statele Unite ale Americii fac parte din Lista statelor semnatare ale Conventiei nr. 12/5 octombrie 1961
Conform articolului 3 din Conventia nr. 12, in statele semnatare “apostila” este singura formalitate care trebuie solicitata pentru a atesta veridicitatea actelor straine. Aceasta formalitate nu poate fi impusa atunci cand o inlatura legile, regulamentele, uzantele in vigoare in statul in care actul urmeaza sa fie prezentat, sau o intelegere separata intre doua sau mai multe state semnatare ale Conventiei nr. 12.
Apostila nu se pune de catre autoritatile romane pentru actele emise de alte state; cum casatoria se va incheia in Romania, acea persoana va trebuie sa prezinte certificatul de nastere apostilat in tara respectiva; trebuie sa mearga la autoritatile competente din SUA sa solicite aceasta apostila
samahol spune:
merci mult de tot.blackpantero,sa inteleg ca te poti casatori in italia chiar daca nu ai domiciliul acolo?
toanca,care e autoritatea competenta sa puna acea apostila?dureaza mult?
toanca spune:
Nu stiu exact dar cred ca miniterul lor de externe.
Din informatiile mele, nu dureaza mult; e vorba de cateva zile
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samahol am aflat ca,pe langa celelate acte,are nevoie ca pe certificatul de nastere american sa fie o stampila cu conventia de la geneva.casatoria va avea loc in romania.e adevarat?si daca da,unde se pune stampila asta?in state sau aici la ambasada?merci mult. |
Samahol, ai aici optiunile:
http://www.shirleylaw.com/en/resources/apostille_usa.htm
msl1 spune:
Apostila se obtine de la secretariatul de stat( secretary of state) al statului de domiciliu, nu stiu sa dau un link, dar cred ca poti gasi pe internet usor; se obtine f usor in 2 timpi si 3 miscari, nu trebuie programare nimic, cel putin eu in 5 minute am obtinut-o sau se poate obtine chiar prin posta trimiti documentele si un cec cu suma de plata si in citeva zile ti le trimite inapoi cu apostila
ADRIANNA spune:
Noi o sa ne casatorim in Danemarca,nu trebuie decat actele originale ,casatoria e in limba engleza si nu ne trebuie traducatori.Poti da un search pe google sunt o gramada de agentii care te scapa de stres si nici nu e scump.
Casa de piatra!!