Salarii reduse si spaga

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

ma uit si ma minunez cat de multi afirma ca daca nu le convine sa plece in mediu privat. Oare s-a gandit cineva cat personal poate atrage mediul privat, si mai ales in situatia invatamantului si in sanatate ce dezastru se creaza?
Pleaca profesorii la cules de capsuni , cine ramane sa ne invete, sa ne educe copii? Nu va ganditi oare ca fiecare isi doreste pentru copilul lui o educatie cat mai aleasa, cine sa o asigure?
Ni se imbolnavesc copii, parintii , incotro o luam?
sa nu imi spuneti ca la privat pentru ca mai mult de 5-10% din populatia acestei tari nu isi permit acest lux, si atunci ce vom face?
vom sta si vom privi cum se sting langa noi, pentru ca acest stat nu stie sa gospodareasca ceea ce are?
cati din banii pe care ii platiti pentru sanatate se intorc inapoi, si cati sunt dirijati in alte parti ?
oare de ce credeti ca este normal ca un bugetar sa fie platit cu cateva sute de lei in timp ce nu aveti nimic de spus cand banii nostri, ai tutror merg spre bilete de avion, pe festivitati, pe lucruri care acum chiar nu aduc nici un beneficiu acestei tari?
s-a ajuns sa existe o adevarata dezbinare intre bugetari si privati, (de fapt cred ca asta a fost si scopul) in timp ce ei isi fac mai tare de cap.Vorbim de ajutoare sociale date pe ochi frumosi, dar in loc sa dea din gura de ce nu fac ceva concret?
In unitatile bugetare au trimis tot felul de adrese sa se micsoreze consumurile care in multe parti si asa erau mici, in timp ce ei isi deconteaza sume imense pe carburanti, pe deplasari care le fac in interes personal.
Ia plateste medicul, profesorul cu un salariu decent, conform importantei muncii, si daca l-ai prins cu spaga, atunci sa il pedepsesti drastic, sa ii iei dreptul de a mai profesa, sau orice alte masuri .
dar cand tu iti platesti un economist, sau un medic, sau un profesor cu cativa bani sa nu speri ca spaga va fi eradicata, din contra cred ca il vei stimula mai mult sa faca acest lucru.
mi se pare normal ca indiferent de sectorul in care lucrezi sa fii platit conform muncii depuse, nu sa ii pui sa munceasca pe rupte si sa primeasca dupa o luna de munca salariu cat un ajutor social.
stiti cati bugetari sunt in situatia in care stau la servici cate 12-14 ore pentru situatii aberante care vin din ministere , si care nu folosesc aproape nimanui?
stiti cata hartogarie trece si prin mana acelor asistente, care sunt blamate uneori cu motive bine intemeiate, alteori nu?
in loc sa stea sa aiba grija de pacienti intocmesc deconturi, dosare si eu mai stiu ce?
sunt foarte multe de spus la acest capitol, dar ma opresc aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

si daca toata lumea se plange, se rezolva ceva? cred ca fiecare trebuie sa traga linie in dreptul sau personal si sa actioneze cumva. nedreptati au fost si vor exista mereu, guverne pline de incompetenti pusi pe capatuiala nu-s de ieri alaltaieri.
negativismul si plansul de mila nu ajuta. oboseste psihicul si nu te lasa sa vezi oportunitatile pe care le ai.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Sirimie,daca un absolvent de la o universitate privata stie sa faca mai bine un lucru,decat unu de la stat,pe care il angajati?
Asta cu stat versus privat,e de multe ori o tampenie.Lucrez la una de stat si mai nou invat la una privata.Am invatat si la una de stat si stiu cum e,privesc situatia din ambele parti,crede-ma,invatamantul la stat nu mai e ce-a fost!Si ei scot prosti pe banda rulanta!

Nu eu fac discriminarea, eu nu sint HR. Iti spun doar ca e o conditie eliminatorie. Si stiu pe cineva care a facut o facultate particulara, are diploma fara sa invete nimic, nici nu a dat pe la toate examenele.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

In mediul privat concedierile au fost masive in 2008-2010,plangeti-i si pe ei.Salariile au scazut destul de mult,uneori cu mai mult de 25%.S-au facut restructurari pentru a supravietui si a merge mai departe.Asa trebuie sa se faca si la stat.
Spaga a mers/merge indiferent de marimea salariului,iar tratamentul este la fel de mizerabil in institutiile statului.Acelasi zambet crispat,cozile la fel,plimbatul hartiilor de la un etaj la altul acelasi,nepasare crunta si bataie de joc.
As fi curioasa daca exista vreun studiu legat de numarul membrilor unei familii angajati la nivel,sa zicem,de comuna/oras in institutiile statului.Am vazut doar ceva legat de universitati si nepotismul de acolo.
Afara au plecat deja cei concediati in mediul privat.Personal,n-am vazut ceva deja pus in practica,doar vorbe ca se vor concedia.
Noi cu totii suntem Romania,noi cu totii alergam/am alergat dupa joburi caldute,noi cu totii dam spaga ca sa evitam fie pierderea de pomana a timpului,fie tratamentul mizerabil,noi cu totii alergam cu cadouri la invatatori pentru a ne favoriza copilul,noi cu totii bagam bani in buzunarul asistentelor ca sa-si faca meseria,doar meseria pe care ele si-au ales-o.Dintre noi se aleg sefii,dintre noi se aleg cei care ne conduc.Ei nu sunt altfel,ei sunt ca noi pentru ca asta este tara noastra nereformata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lory, eu nu. Nu am alergat dupa nimeni si n-am dat nimic la nimeni.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crisnemes

Vreau sa mentionez si eu un aspect foarte important. In Cluj sunt atat facultati particulare cat si de stat. Universitatea Babes Bolyai a dat un ordin in care profesorii care profeseaza la universitatile particulare nu pot profesa la Univ. Babes Bolyai. Foarte corect spun eu.

Dar de ce foarte corect ? Ce drept are Universitatea Babes Bolyai sa interzica profesorilor un al doilea, al treilea job ? Si ce daca se duc la competitie, este dreptul oricarui cetatean sa munceasca cat de mult vrea, cate joburi vrea, acolo unde i se ofera.
Plus ca ce drept are aceasta universitate sa dea legi de munca ? Este absolut ilegal sa interzici cuiva sa se angajeze in alta parte...

Citat:
citat din mesajul lui Crisnemes
Ei ce se intampla in sistemul sanitar - multi medici au cabinete, spitale particulare - consulta prima data in spitalele de stat, fac toate analizele in spitalul de stat si apoi merg la cabinetul privat sa-i spuna diagnosticul, unde bietul bolnav plateste bani grei. Ca doar la dr trebuie sa ai bani sa mergi! Ei acum cum trateaza acesti bolnavi - in sistemul de stat. Cum se numeste asta? FURT Ati auzit medic condamnat pt. ca "fura" pacienti de la stat si baga banii in buzunar? Se tot spune ca pleaca medicii in strainatate - ati auzit cumva de medici titulari sa-si paraseasca postul? - de ce? - va spun eu citat de la un medic chirurg "Doamne feri sa ajungem sa castigam si noi doar 3000 de euro pe luna!"

Sigur ca este o anomalie, dar procedeul nu este chiar o inventie romanesca. Si in America ce procedeaza exact la fel, doar ca medicii platesc spitalul pentru cabinetul in care consulta, analizele pe care le solicita, aparatura pe care o folosesc. Toate astea se reflecta in pretul pe care pacientul il plateste medicului ...

Acum din punct de vedere al pacientului - medicul livreaza niste servicii medicale (consult, analize) care trebuie platite. In spital se platesc sub forma de spaga (fara factura), la cabinetul particular se platesc legal, pe factura.
Imi pare ca nu deranjeaza ca platim ci ca cel care primeste banii ii baga in buzunarul personal ... adica tipic romesc, deranjeaza ca vecinul fura mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

In mediul privat concedierile au fost masive in 2008-2010,plangeti-i si pe ei.Salariile au scazut destul de mult,uneori cu mai mult de 25%.S-au facut restructurari pentru a supravietui si a merge mai departe.Asa trebuie sa se faca si la stat.
Spaga a mers/merge indiferent de marimea salariului,iar tratamentul este la fel de mizerabil in institutiile statului.Acelasi zambet crispat,cozile la fel,plimbatul hartiilor de la un etaj la altul acelasi,nepasare crunta si bataie de joc.
As fi curioasa daca exista vreun studiu legat de numarul membrilor unei familii angajati la nivel,sa zicem,de comuna/oras in institutiile statului.Am vazut doar ceva legat de universitati si nepotismul de acolo.
Afara au plecat deja cei concediati in mediul privat.Personal,n-am vazut ceva deja pus in practica,doar vorbe ca se vor concedia.
Noi cu totii suntem Romania,noi cu totii alergam/am alergat dupa joburi caldute,noi cu totii dam spaga ca sa evitam fie pierderea de pomana a timpului,fie tratamentul mizerabil,noi cu totii alergam cu cadouri la invatatori pentru a ne favoriza copilul,noi cu totii bagam bani in buzunarul asistentelor ca sa-si faca meseria,doar meseria pe care ele si-au ales-o.Dintre noi se aleg sefii,dintre noi se aleg cei care ne conduc.Ei nu sunt altfel,ei sunt ca noi pentru ca asta este tara noastra nereformata.

Asa este, Lory are dreptate ...dar nu e vina oamenilor. Este natural ca omul sa aleaga o metoda de a castiga bani cat mai usoara si fara mult efort. Este vina statului, care a favorizat existenta si finantarea a prea multe posturi caldute ... acum statul nu isi mai poate permite asta si impinge oamenii spre sectorul privat. Statul nu poate impune ce business-uri sa absoarba toata forta de munca pe care el o disponibilieaza. Dar piata se va regla - oamenii, in dorinta de a castiga mai mult, se vor orienta si cei care nu se angajeaza la patron, vor deveni ei insasi patroni. Sigur, nu este un proces rapid si se intampla cu multe valuri sociale - caci iei oamenilor un loc caldut si ii arunci in necunoscut. Dar privind global, e bine ce se intampla ... Romania nu poate functiona fara sector privat.
Nu mai aratati atat cu degetul la cei care fura - ca nu rezolvati nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Ei, da! Despre asta nu vorbeste nimeni, dar sa mai si planga!
Am observat demult ca "aia de la privat" pot sa moara de foame, aia n-au rate, n-au familii cu copii. Nu s-a scandalizat nimeni...treaba lor, daca s-au dus in nesiguranta...la stat este sigur, munca nu prea, nici bani pe masura, dar...Acu' nu mai merge, nu?
Mie chiar imi pare tare rau ca in "bugetari" sunt inclusi medici, profesori, politisti, etc, oameni care chiar au de munca si nici nu-s destui, adica sunt asimilati cu cei care umplu degeaba birourile diverse de sub palaria statului, in posturi inutile sau inventate special pentru ei. Pentru ca la ei este buba aia mare.
Acum sufera toti si, am mai spus-o, cu totii am permis chestia asta.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ce nu inteleg eu, de unde mentaliatatea care iti permite sa muncesti prost daca esti platit prost. constiinta , seriozitate? adica daca esti femeie de servicu si castigi putin atunci speli doar cu o jumatate de galeata de apa? te razbuni si faci munca de mantuiala? Sau speli scarile bine asa cum se spala si daca nu-ti convine faci altceva?
Daca esti medic si nu ai salar mare atunci dormi in garda si vorbesti urat pacientilor?daca esti profesor predai jumatate de materie desi esti in clasa doar fiindca ai salariul prost? Dar ce legatura are una cu alta?
Ce pot sa remarc, cu placere, este viata de artist...indiferent de renumeratie ei fac totul cu suflet. Cred ca aici este o mare problema la noi in tara. Lumea isi alege job-ul/cariera dupa venit, scaun cald si nu dupa abilitati/pasiuni.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu cred ca minimalizeaza nimeni drama celor care sint dati afara din mediul privat. Dar asta nu schimba cu nimic drama celor care sint dati afara de la stat. Pur si simplu e la fel de mare..

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput