Salarii reduse si spaga

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Cat despre ratele in care este toata lumea ingropata - eu cred ca este exclusiv vina si responsabilitatea celor care s-au bagat la cheltuieli pe termen lung ... si asta e valabil si pentru Romania si pentru America, ca si aici sunt o gramada ...
Imprumuturile si platile in rate exista de generatii, existau si pe vremea lui Ceausescu ... deci explicatia "nu am stiut in ce ma bag" nu sta in picioare ... cumparaturile pe teremen lung au un factor de risc mai mare dar numai asa este accesibil si celor care nu au banii cash sa le achizitioneze. Riscul e risc - poti castiga dar la fel de bine poti pierde. Cand economia merge, toata lumea castiga - cumparatorul castiga produsul, magazinul castiga profitul, banca catsiga dobanda. Cand economia nu mai merge - pierde toata lumea. Dar decizia initiala de a-si asuma acest risc apartine 100% cumparatorului.

Mergi la inceput

Si cu plecatul asta al medicilor - pare usor dar nu este deloc. Studiile medicale nu sunt recunoscute in alte tari - asa ca cei care pleaca, trebuie sa o ia de la capat, ceea ce nu este foarte usor. De multe ori pleaca cei tineri, abia iesiti din bancile scolii, cand au mintea si materia proaspata - ca sa o ia de la zero in alte parti si sa se formeze in sistemele acelea medicale. Odata ce ajungi sa profesezi cativa ani, este din ce in ce mai greu sa te desprinzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Buflea,nu toata lumea care lucreaza in educatie isi poate deschide centre de meditatii.Nu suntem toti profesori de engleza,romana sau matematica.
Cat despre medici,ceea ce spui tu e valabil pentru America,in Europa medicii se angajeaza bine merci cu facultatea si experienta din Romania,fara nicio alta scoala.Poata aia de limba,in cazul in care n-o stapanesc,vezi Suedia,Germania.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
Cat despre medici,ceea ce spui tu e valabil pentru America,in Europa medicii se angajeaza bine merci cu facultatea si experienta din Romania,fara nicio alta scoala.Poata aia de limba,in cazul in care n-o stapanesc,vezi Suedia,Germania.

Poate ai dreptate, dar din cate stiu eu in tarile Europei se si emigreaza mult mai greu. Mai ales acum cand toata lumea este in criza economica, cred ca emigrarea va fi prima stopata. A scazut aici in America ... ce sa mai vorbesc de Europa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Poate ai dreptate, dar din cate stiu eu in tarile Europei se si emigreaza mult mai greu. Mai ales acum cand toata lumea este in criza economica, cred ca emigrarea va fi prima stopata. A scazut aici in America ... ce sa mai vorbesc de Europa.

Pai, nu se mai numeste emigrare...se numeste circulatie libera in cadrul marii familii UE, unde ai drept nestingherit la munca, precum si toate drepturile de cetatean UE. Sau ma insel?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Buflea,nu toata lumea care lucreaza in educatie isi poate deschide centre de meditatii.Nu suntem toti profesori de engleza,romana sau matematica.

Sigur ca ai dreptate - dar mai exista si alte materii pentru care se pot face meditatii - chimie, biologie, istorie, muzica ...
Daca ai o specializare care nu poate fi exploatata, atunci trebuie reprofilare. Oricum orice cadru pedagogic are sau ar trebui sa aiba tact si rabdare - astea sunt skills-uri care are trebui folosite. Eu de ex, desi ma pricep la matematica, nu le am ...
Orice pedagog poate sa-si deschida o gradinita, part time la inceput -4 ore - ca tot se vorbea pe la alt subiect ca e criza de gradinite. Exista o gramada de parinti care ar prefera sa isi lase copiii primele 4 ore sa se joace organizat cu alti copii si apoi restul zile la bunici.

Oricum - e usor pentru mine sa vorbesc, decat pentru voi sa faceti asa ceva. Realizez asta ... Ideea mea este ca o strategie sanatoasa ar fi ca in loc sa ne strangem cheltuielile pentru ca ne da statul bani mai putini, mai bine marim veniturile, cu ceva mai multa munca, ca macar sa ne pastram standardul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Pai, nu se mai numeste emigrare...se numeste circulatie libera in cadrul marii familii UE, unde ai drept nestingherit la munca, precum si toate drepturile de cetatean UE. Sau ma insel?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Serios ? ... adica acum ai drept de munca si te poti angaja oriunde in Europa ? Si un medic din Romania se poate angaja oricand fara sa dea nici un fel de examen de echivalare, nimic ? Mi se pare foarte bine si foarte usor sa fie asa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Rufus,nu gresesti!Copilul uneia din prietenele mele este anul 4 la medicina si deja a primit propuneri de a pleca in Germania cand termina scoala,desi stiu ca se prefere medici rezidenti.El are si avantajul ca stie germana.
Buflea,pentru mine al 2-lea job este imposibil acum,m-am apucat de o alta facultate,pe care o fac din pasiune,acum 2 ani,nu stiam ca n-o sa mai am bani cum aveamsi nu am chef sa renunt,mai am un an si termin.Cine stie,poate de la anu,daca nu se schimba nimic,o sa ma reprofilez.In meseria mea actuala sunt extrem de putine locuri in mediul privat,sa zic vreo 50,dar nu sunt atatea si nicio sansa sa ma angajez pe post similar.
Sotul meu nu are voie sa se angajeze in alta parte!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Serios ? ... adica acum ai drept de munca si te poti angaja oriunde in Europa ? Si un medic din Romania se poate angaja oricand fara sa dea nici un fel de examen de echivalare, nimic ? Mi se pare foarte bine si foarte usor sa fie asa ...

Da, doar suntem cu totii cetateni europeni...pe piata muncii sunt unele state care au restrictii pentru tarile nou aderate, dar pe termen limitat ( marea majoritate pana in 2011), dar si asa medicii sunt primii primiti. Si da, in Europa nu o mai poti numi emigrare, e ca si cum ai spune ca in SUA emigrezi dintr-un stat in altul.

Asta cu salariile reduse si cu spaga mi se pare o aiureala, adica, hai sa dam spagi sa nu plece lumea din tara? Fiecare pleaca unde vrea daca nu-i convine!

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Citat:
citat din mesajul lui Marina

mi se pare si normal sa nu ai bani de rate daca nu ai avut minte....cum e sa te indatorezi in asa hal incat 25% scadere sa te faca sa nu-ti mai poti plati ratele? Hai ca intelegeam pierdeai locul de munca , nu mai aveai nimic, dar nu ar tb sa ai rate la 60-70% din venit...
Clasic sa ne plangem la TV in loc sa admitem ca am fost nechibzuiti si nu am gandit pe termen lung

Marina

Marina, si daca admit ca au fost nechibzuiti la ce-i ajuta acum? Plang bietii oameni...mai ales cei care si-or fi facut credite ca sa isi indulceasca amarul traiului zilnic. Sunt sigura ca nu au ajuns in astfel de situatii cei care au avut bani multi.
Si consider ca a fost tot vina statului ca a permis sa se ajunga la asa ceva!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Gresit, nu este vina statului ca nu avem pic de educatie economica si ca nu stim sa ne gestionam finantele familiale. Nici un guvern din lumea asta, oricat de bun ar fii el nu iti poate garanta ca maine vei mai avea job, sau ca salariul tau va ramane (sau va creste) constant. Pentru asta trebuie sa fii informat si sa nu te intinzi mai mult de cat iti e plapuma.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 27+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput