Salarii reduse si spaga

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

merita citit:

www.riscograma.ro/2459/cat-de-mare-e-dezastrul-din-sanatate/" target="_blank">Cat de mare e dezastrul din sanatate

www.riscograma.ro/2039/reforma-sanatatii-sua-vs-romania/" target="_blank">Reforma sanatatii, SUA vs. Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari

E exact ce spui tu, Xio! Ceea ce ma stradui eu sa spun aici este ca guvernul ar trebui sa-si asume plata corecta a medicilor, e clar. Dar nimic, nimic, absolut nimic n-ar trebui sa indreptateasca un medic sa primeasca (nu mai vorberc de cerut) spaga! Ca va invartiti intr-un cerc vicios : aveti salrii mici, deci luati spaga; guvernul nu mareste salariile, ca doar luati spaga. Si uite-asa, toate se sparg in capul omului bolnav, care nu are nici o vina ca guvernul da salarii proaste.

Ar trebui sa faca toata tara presiune asupra guvernului. Sigur, primul raspuns va fi ca nu sunt bani, asta spun toti cand li se cere, dar cu manifestatii, cu greve (toata lumea, nu numai sistemul de sanatate) pana la urma se mai urnesc treburile.

Asa ar trebui, dar cand e un "lasa-ma sa te las", cu oameni care spun "stiau ce salariu vor avea/asta e locul lor de munca/si altii primesc putin" , nu prea ai cu cine.
Pe topicul celalalt am indraznit sa spun ca e si vina celor care nu reclama si lasa totul sa se intampla, dar am fost luata la "palme" virtuale si facuta tupeista ca spun asa ceva.
Asta e adevarul.
Atata timp cat iti fura cineva banii si tu nu faci nimic nu te astepta sa prinda altii hotul. Poate doar cand ii fura si pe ei.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Da, dar voi, medicii, care va plangeti ca aveti salarii mici, faceti ceva, in afara de a sta linistiti si a cere/primi spagi? De ce nu initiati o campanie, voi, cei care sunteti prost platiti si mult prea criticati, in care sa afirmati sus si tare ca nici un medic nu mai vrea spaga, ci salariu decent. Sunt sigura ca ati castiga multa intelegere si ca multi oameni s-ar alatura voua, indiferent cum ati hotara sa faceti campania respectiva.

Acum, eu vorbesc ca si cum medicii primitori de spaga ar fi de acord sa faca un efort ca sa-si obtina drepturile salariale. Dar sunt convinsa ca n-ar misca nici unul, de ce sa te obosesti, cand pica de la amarati?

Dar eu in locul vostru, tineri optimisti si (sper) inca, cinstiti, tot as incerca. As incerca o manifestatie, ceva, orice, impotriva spagii si pentru salariu decent si cinstit.

Poate ca tu, care vad ca ai multa energie pe aici, ai castiga mult mai mult daca te-ai dedica, cu aceeasi convingere, acestui tip de campanie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari

Da, dar voi, medicii, care va plangeti ca aveti salarii mici, faceti ceva, in afara de a sta linistiti si a cere/primi spagi? De ce nu initiati o campanie, voi, cei care sunteti prost platiti si mult prea criticati, in care sa afirmati sus si tare ca nici un medic nu mai vrea spaga, ci salariu decent. Sunt sigura ca ati castiga multa intelegere si ca multi oameni s-ar alatura voua, indiferent cum ati hotara sa faceti campania respectiva.

Acum, eu vorbesc ca si cum medicii primitori de spaga ar fi de acord sa faca un efort ca sa-si obtina drepturile salariale. Dar sunt convinsa ca n-ar misca nici unul, de ce sa te obosesti, cand pica de la amarati?

Dar eu in locul vostru, tineri optimisti si (sper) inca, cinstiti, tot as incerca. As incerca o manifestatie, ceva, orice, impotriva spagii si pentru salariu decent si cinstit.

Poate ca tu, care vad ca ai multa energie pe aici, ai castiga mult mai mult daca te-ai dedica, cu aceeasi convingere, acestui tip de campanie.

Absolut corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Eu si sotul meu lucram in aramata. Venitul ni s-a micsorat cu 25%. Nu avem sindicat, nu avem voie sa facem greva, nu avem voie sa comentam. Ce putem face? E un doliu general la munca. Toti au rate, unii mai mari decat salariile actuale. Asta e! Ne dau in cap putin cate putin si intr-un final il plecam. Nici nu ne dam seama cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ati lua spaga? asa daca am veni si v-am indesa cu forta in buzunar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Eu si sotul meu lucram in aramata. Venitul ni s-a micsorat cu 25%. Nu avem sindicat, nu avem voie sa facem greva, nu avem voie sa comentam. Ce putem face? E un doliu general la munca. Toti au rate, unii mai mari decat salariile actuale. Asta e! Ne dau in cap putin cate putin si intr-un final il plecam. Nici nu ne dam seama cand.
http://mamasiiubita.blogspot.com/

ca sa ai rate mai mari decat venitul actual insemna ca te-ai intins mai mult de cat ti-e plapuma! Adica inainte ramaneau doar cu 25% din venit si restul insemna rate?
Daca eu castig X lei si este o suma modesta atunci nu fac rate de concedii, plasme in fiecare camera, masini scumpe,aparatura in casa, etc... Te intinzi cat ti-e plapuma si nu ajungi sa ceri salar mai mare fiindca ai rate.Cine te-a obligat sa ai 75% din venit rate?

Si eu vreau mobila noua, aparatura in casa, concedii de vis, alta casa, alta masina/sau doua masini, haine doar de firma...imi cumpar cat imi permit, cat imi permite sa dorm fara stress si fara nervi.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Si eu cred ca ati merita mai multi bani...dar nu mai multi decat altii, musai, ca mergeti voi la congrese si stati cu chirie la bloc.

recunosc, n-am citit tot topicul, si mai nou le incep de la coada la cap, asa c-o sa incerc sa vad ce-a incercat sa-ti explice Xio (nu si pe ce ton, ca pe ala-l pot anticipa ), dar m-a surprins aceasta fraza, avand in vedere posturile tale atat de echilibrate. asa ca nu pot sa nu te intreb: de ce nu?

de ce nu, daca ar fi posibil? de ce sa nu se tina cont ca acei "altii" ar fi putut sa se intoarca dupa facultate in orasul natal, sa locuiasca impreuna cu parintii, pe cand rezidentul nu poate daca n-a avut bafta sa se nasca in centru universitar? de ce nu, daca pe un absolvent de finante-banci nu-l obliga nimeni sa participe la vreun congres de specialitate, dar rezidentii sunt obligati prin acel program de EMC (= educatia medicala continua), la care participarea nu-i optionala decat cand ai obtinut un anumit numar de credite? de ce nu? o sa citesc tot topicul, sa vad daca aflu raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

adica ala de la finante banci nu are dreptul sa se duca la congrese si sa stea in vila cu piscina? chestiile astea tin de ce facultate ai terminat? de ce au aia de la medicina mai multe drepturi decat aia de la finante banci?

PS: nu am terminat finante banci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

1. In general, cand te angajezi la stat stii ce te asteapta dpdv a salariului si a aprecierii performantei; o faci pentru un venit aproximativ sigur, un program de munca strict, dar lejer, si pentru lipsa raspunderii in aproape fiecare situatie.

in particular, cand esti rezident, o faci pentru ca statul e singura varianta.

Mergi la inceput