O sa dispara produsele naturiste care au si efect?

O sa dispara produsele naturiste care au si efect? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

aseara am prins la "Nasul" o parte din emisiunea la care erau invitati prof. dr. Ovidiu Bojor, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi si inca un domn pe care nu l-am recunoscut....din ce am retinut se dezbatea ideea potrivit careia produsele naturiste (gemoterapice, tincturi, siropurim comprimate etc) ce se gasesc acum in magazinele de produse naturale si se vand la preturi accesibile buzunarului romanului, care au si valoare biologica (adica au concentratia corespunzatoare pt a avea asupra organismului un efect scontat) vor fi fie modificate, adica vor avea o cantitate de substanta activa care nu va mai avea nici un efect asteptat asupra organismului uman, fie vor fi asimilate de companiile farmaceutice, vor fi sintetizate si comercializate ca atare, evident la preturi mari, evident pierzandu-si "naturaletea".
Stiti ceva in acest sens, mai mult decat mine? pt ca daca e asa cum se zvoneste eu una ma duc sa-mi fac un stoc macar pe 3 ani (:P adica atat cat au valabilitate produsele achizitionate anul acesta)de produse naturiste pe care le folosesc de ceva vreme si cu efecte vizibile
Cum ati considera aceasta situatie daca ea va ajunge sa devina o realitate? In toata lumea asta larga oamenii se intorc catre resursele naturale (atat pt a se tamadui de diverse sau pt a se fortifica, pt a se hrani mai sanatos, pt a mai reduce din poluare prin accesarea energiilor naturii), incearca sa le redescopere, sa le potenteze, numai noi romanii parem sa inotam din greu contra curentului, impotriva a tot ce e firesc, frumos si sanatos. Alimentele noastre sunt pline de toate e-urile admise si neadmise, ni se bombardeaza mintile cu reclame de tot soiul, avem nenumarate terenuri necultivate de zeci de ani, numai bune pt a face pe ele agricultura ecologica, dar nu e nimeni curios, carnurile din hipermarketuri sunt fresh dar pline de antibioticele si hormonii de crestere cu care au fost dopate animalelepe timpul scurtei lor vietii, vegetalele si fructele din piete sau magazine pline si astea de pesticide de sinteza, chimicale etc.....
S-a concluzionat ca Romania ar putea doar prin resursele proprii, din agricultura, industrie, daca ar functiona, sa asigure hrana a 40-50 de milioane de locuitori, fara sa mai importe din alte tari tot soiul de alimente de baza (de la faina, zahar, sare, oua, produse lactate, carnuri etc) ce se pot produce f bine si aici in cantitati suficiente.
Ne zbatem fiecare in eforturi parca fara forta, firave, disparate, singulare, neomogene, dezarticulate, stangace sa supravietuim si sa asiguram un trai cat de cat decent (decent=sanatos) copiilor nostri fata de care suntem responsabili.
Suntem invitati cu aroganta fatisa sa profitam de libertatea ce o avem, aceea de a ne parasi tara si de a pleca sa lucram incotro vedem cu ochii, ca doar asta a fost ce ne-am dorit sa obtinem dupa revolutie, nu?
E asa un dezinteres, o lipsa de vointa generala si o amortire in constiintele noastre incat ma cutremur...ce am ajuns ? un popor infrant, mutilat spiritual, privat de credinta
A putea oare sa cream premisele unui viitor mai bun, daca am reusi sa credem din nou in noi, in bine, in Dumnezeu ?
merci
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Faceau referire la ceva anume sau vorbeau in general?
Tu din ce ti-ai face stoc daca ar fi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

emisiunea era in reluare.a fost la un moment dat un subiect, dar deocamdata este abandonat. era vorba despre adaptarea legislatiei noastre la codex alimentarius, un set de norme dupa care se hotaraste cam tot ce e in alimentatie si care au aderat mai toate statele lumii. momentan, a iesit din discutie sau a fost abandonat.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mi-as face stoc cu diversele gemoterapice de la plantextract si cu siropurile tot de la ei

n=am observat ca a fost in reluare emisiunea, oricum sper sa fie abandonat subiectul pt ca e absolut absurd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
fie vor fi asimilate de companiile farmaceutice, vor fi sintetizate si comercializate ca atare, evident la preturi mari, evident pierzandu-si "naturaletea".

in primul rand, sunt lucruri pe care industria nu le poate sintetiza. ar fi prea greu si prea costisitor cu un rezultat mult prea slab, deci complet lipsit de randament si implicit de profit.
in al doilea, produsele aflate acum prin magazine naturiste, plafar, etc, nu au o concentratie stabilita precis si nici reglementata ca atare de un laborator independent sau o autoritate. concentratia de ingrediente active variaza intr-un interval mare - tocmai pentru ca natura nu da rezultate identice in fiecare an.
in al treilea rand de exemplu, astia de la plant extrakt sunt tot companie farmaceutica

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

De produsele Calivita ce stiti? Sunt tot naturale, dar au efect? Medicii homeopati le recomanda, dar pediatrii zic ca-s bune vitaminele si mineralele doar daca exista un deficit in organism, altfel nu-si au rostul.
As vrea sa cumpar dar nu stiu ce sa mai cred. Ma poate ajuta cineva?

copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Trecand de partea apocaliptica a mesajului, trebuie luata foarte in serios discutia! Am auzit si eu de incercarea in viitorul apropiat de a elimina incet incet magazinele naturiste si in general toate produsele mai "naturale".
De ce oare deodata, dupa ce s-a anuntat incetarea "pandemiei" de AH1N1, s-au anuntat zeci de cazuri cu bacteria rezistenta la orice antibiotic (mai putin2 antibiotice care cica ii fac fata)... pai nu credeti ca vor sa scoata pe piata asa zisele 2 antibiotice si sa aiba iar vanzari record la ele... cine stie care sunt alea si ce contin ele???
Este foarte clar ca traim o perioada a manipularilor psihice si experimentelor fizice pe oameni!
Vom vedea... insa orbi sa fim sa nu vedem ca multe sunt in neregula!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai, e ca la medicamente: alea ieftine se scot de pe piata pt. ca nu rentaeaz.
S-a scos Oxitonul care era folosit la greu, acum mai folosesc medicii din ce mai au . la medicamentele pt. inima la fel, erau cateva bune care s-au retras pt. ca erau ieftine.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

S-a scos Oxitonul care era folosit la greu, acum mai folosesc medicii din ce mai au . la medicamentele pt. inima la fel, erau cateva bune care s-au retras pt. ca erau ieftine.

ce inseamna ca nu renteaza? nu conteaza pentru nimeni daca totusi sunt eficiente si folosite de multi oameni tocmai pt ca au un cost scazut si efecte bune asupra sanatatii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Citat:

ce inseamna ca nu renteaza? nu conteaza pentru nimeni daca totusi sunt eficiente si folosite de multi oameni tocmai pt ca au un cost scazut si efecte bune asupra sanatatii?

nici cat negru sub unghie nu conteaza. Nu renteaza in sensul ca sunt prea ieftine si nu aduc un castig mare companiilor farmaceutice.Asa ca sunt scoase de pe piata.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Citat:

Citat:

nici cat negru sub unghie nu conteaza. Nu renteaza in sensul ca sunt prea ieftine si nu aduc un castig mare companiilor farmaceutice.Asa ca sunt scoase de pe piata.

Eu nu inteleg teoria asta ... se scot pentru ca nu aduc un profit mare ? Dar totusi aduc un profit ...
Si daca se scot, se baga altceva in loc ?

Mergi la inceput