ajutor pentru o mamica vitrega
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
a avut dreptate cine a spus ca "iadul e pavat cu intentii bune"...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ony2k2 spune:
Monalac, dar tu ai idee cat de tare trebuie sa dai ca sa se invineteasca ochiul? Hm, de ce nu ne povestesti? ti-a scapat si tie o palmuta ceva?
Faptul ca anumite mamici au spus ce fac copii lor nu inseamna ca s-au laudat ci ca au spus ceva ce eu le-am intrebat. Daca al tau nu face acele lucruri nu trebuie sa lasi veninul sa curga aici ci poate sa te ocupi mai mult de el?
Eu cred ca voi va temeti ca o sa fiti niste foste si din cauza asta va comportati asa. Va imaginati cum ar fi sa fiti in locul mamei acelea si va apuca panica si va comportati asa. Sotul nu e prea fericit langa voi, este?
Iar daca relatia mea se va termina o sa stiu sa ma port cu decenta si cel mai sigur nu o sa-mi folosesc copilul sa-l supar pe fostul.
Reactiile voastre atat de inversunate, atat de cunoascatoare si atat de zeflemiste ma fac sa-mi dau seama ca frustrarile acasa la voi sunt in floare si ca forumul e singurul loc unde intrati sa va laudati unele pe celelalte ce mame bune sunteti si cand spun asta nu ma refer la toate ci la cele care sunt atat de inflacarate in a contrazice pana si doctorii psihologi si care simt ele dom'le ca e ceva putred la mijloc si au simtit de la inceput. Pe bune???? Cum asa? Ti s-a zbatut ochiul stang sau cum? Sau pur si simplu cuvantul vitrega te-a facut sa-ti faci o idee?????
Pe voi, va felicit pe toate. Ati esuat lamentabil ca oameni in primul rand. Sper sa nu va puna pe voi ever sa raspundeti la telefonul copilului abuzat astfel o sa intrebati " cine te bate puisor, mamica? Atunci inchide telefonul si du-te si rabda pentru ca intre mami si tine e o legatura speciala iar tu tocmai faci cunostinta cu ea"
Faptul ca dai nastere unui copil nu te face imediat o mama buna. Exista mame bune si mame care nu-si merita aceasta denumire.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre. Celor care mi-au spus asa cum le-am rugat de evolutia copiilor, m-au facut sa realizez ca poate situatia nu e atat de grava si precum si celor atat de deosbite si intuitive cu asa exprimari frumoase si instincte de detectiv. Voua va multumesc pentru ca mi-ati aratat exact mentalitatea primitiva cu care ne luptam si modul in care este primit cineva care incearca sa schimbe ceva.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Ony, incerc eu sa iti raspund la niste intrebari (chiar cu riscul de a supara pe cineva).
Intrebi daca numai mamele decid, daca tatii nu au drepturi. Bineinteles ca tatii au drepturi. Cand parintii sunt casatoriti, locuiesc impreuna, se iubesc si vor amandoi binele copilului, sunt uneori de pareri diferite. Discuta, uneori ajung la o concluzie, alteori raman de pareri diferite. Un exemplu ar fi gradinita, program scurt sau lung. Pana la urma unul din parinti va trebui sa cedeze. Ideal ar fi sa cedeze pe rand. In unele familii cedeaza mai mult unul decat altul...Cand parintii sunt despartiti exista in mod firesc o anumita doza de ostilitate intre ei. Asa incat nici unul nu va dori sa cedeze. Ei, bine, justitia a incredintat copilul unuia dintre parinti si acela decide. Ca e bine sau rau...cineva trebuie sa decida. Asa cum spuneam mai devreme, nu se poate da cu banul si nu se poate face referendum.
Mai pui o intrebare, legata de boli grave. Daca copilul ar avea...Si in bolile grave exista diferite tratamente. Unii medici indica o operatie, altii indica alta, altii indica intai un tratament, apoi operatia. Mai exista si "tanti Floarea" care indica terapia naturista sau sa mergi in fiecare vineri la biserica X. "Tanti Floarea" poate a si cunoscut un copil care a murit in urma operatiei indicata de unul din medici si un copil care s-a facut bine cu tratamentul cu plante. Sunt oameni care refuza tratament citostatic sau transfuzia de sange. Si iti pot da justificari. Pentru copii parintii aleg tratamentul. Si anume parintele care a primit prin justitie dreptul de a alege pentru copilul lui.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
monalac spune:
Monalac, dar tu ai idee cat de tare trebuie sa dai ca sa se invineteasca ochiul? Hm, de ce nu ne povestesti? ti-a scapat si tie o palmuta ceva?
da,mi a scapat frate meu prin clasa a 6 a un pumn de am vazut stele verzi...
asa ca,lasa persuasiunea ca nu tine....fa ti copilul tau,creste ti l,iar pe ai altora lasa i in pace....doar mama[cea adevarata] si tatal tb sa decida pt copil,nu tu...
Maya_I spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ony2k2 Eu cred ca voi va temeti ca o sa fiti niste foste si din cauza asta va comportati asa. Va imaginati cum ar fi sa fiti in locul mamei acelea si va apuca panica si va comportati asa. Sotul nu e prea fericit langa voi, este? |
Cred ca asta spune totul despre tine. Ti-ai dat arama pe fata.
Fomalhauti spune:
Inca ceva: indiferent cum ar sta lucrurile intr-o familie, psihologii tot gasesc mici probleme. Poate fiindca intotdeauna exista mici probleme. Si intotdeauna iti ofera ajutor. Poate fiindca intotdeauna exista "loc de mai bine". Sau fiindca doresc sa castige si ei un ban.
Si doctorii au pareri diferite. Asa cum ii explicam la un moment dat sotului meu: vine un moment cand trebuie sa te opresti din a cere pareri si sa te decizi la recomandarea unui doctor anume. Poate mama s-a decis la parerea medicului care a spus ca e doar un copil rasfatat. (Parerea mea nu este asta, eu cred ca exista niste probleme, dar nu o boala. Si eu nu l-as duce la medic, nici la psiholog, as face niste incercari dupa mintea mea si dupa "tanti Floarea"; si as incerca unele metode de aici, de pe forum.)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ony2k2 Monalac, dar tu ai idee cat de tare trebuie sa dai ca sa se invineteasca ochiul? Hm, de ce nu ne povestesti? ti-a scapat si tie o palmuta ceva? Faptul ca anumite mamici au spus ce fac copii lor nu inseamna ca s-au laudat ci ca au spus ceva ce eu le-am intrebat. Daca al tau nu face acele lucruri nu trebuie sa lasi veninul sa curga aici ci poate sa te ocupi mai mult de el? Eu cred ca voi va temeti ca o sa fiti niste foste si din cauza asta va comportati asa. Va imaginati cum ar fi sa fiti in locul mamei acelea si va apuca panica si va comportati asa. Sotul nu e prea fericit langa voi, este? Iar daca relatia mea se va termina o sa stiu sa ma port cu decenta si cel mai sigur nu o sa-mi folosesc copilul sa-l supar pe fostul. Reactiile voastre atat de inversunate, atat de cunoascatoare si atat de zeflemiste ma fac sa-mi dau seama ca frustrarile acasa la voi sunt in floare si ca forumul e singurul loc unde intrati sa va laudati unele pe celelalte ce mame bune sunteti si cand spun asta nu ma refer la toate ci la cele care sunt atat de inflacarate in a contrazice pana si doctorii psihologi si care simt ele dom'le ca e ceva putred la mijloc si au simtit de la inceput. Pe bune???? Cum asa? Ti s-a zbatut ochiul stang sau cum? Sau pur si simplu cuvantul vitrega te-a facut sa-ti faci o idee????? Pe voi, va felicit pe toate. Ati esuat lamentabil ca oameni in primul rand. Sper sa nu va puna pe voi ever sa raspundeti la telefonul copilului abuzat astfel o sa intrebati " cine te bate puisor, mamica? Atunci inchide telefonul si du-te si rabda pentru ca intre mami si tine e o legatura speciala iar tu tocmai faci cunostinta cu ea" Faptul ca dai nastere unui copil nu te face imediat o mama buna. Exista mame bune si mame care nu-si merita aceasta denumire. Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre. Celor care mi-au spus asa cum le-am rugat de evolutia copiilor, m-au facut sa realizez ca poate situatia nu e atat de grava si precum si celor atat de deosbite si intuitive cu asa exprimari frumoase si instincte de detectiv. Voua va multumesc pentru ca mi-ati aratat exact mentalitatea primitiva cu care ne luptam si modul in care este primit cineva care incearca sa schimbe ceva. |
Mai, dar ce schimbare de atitudine, tz, tz...
![](icon_smile_big.gif)
Nu, eu una nu ma tem ca voi fi o fosta, sunt in stare sa intretin o realtie decenta cu sotul meu, iar el e in stare de acelasi lucru.
In plus, deocamdata ne iubim foarte mult.
Nu a avut foste sotii pe care sa se razbune si pe care sa le hartuiasca si umileasca, a avut doar relatii incheiate decent, deci, chiar daca voi deveni o fosta, sunt sigura ca va da dovada cel putin de aceeasi decenta si integritate pe care le-a manifestat fata de tipele cu care a fost inainte de mine.
La restul presupunerilor tale nici macar nu ma obosesc sa raspund.
Chiar daca in momentul asta pari a fi incapabila de empatie si compasiune reala, poate ca, cu timpul, poate cu putina terapie si ceva cunostinte de psihologie, vei reusi sa consideri normal sa fii empatic vizavi de o fiinta umana care sufera si care e pe cale sa piarda tot.
Si poate, odata cu aparitia propriului copil, vei avea mai multa compasiune fata de copiii tratati aberant de asa zisi psihologi si, vei reactiona mai sanatos in fata aberatiilor prezentate drept metode de educatie si ajutorare a copilului traumatizat.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
Fomalhauti spune:
Inca o experienta importanta de mamica: nu tot ce e scris in carti se aplica in practica. Nu tot ce e demodat e ineficient (nu discut despre bataie). Si mai ales: unele metode miraculoase la un copil nu au niciun efect la altul.
Cand te loveste copilul, pune-ti mainile la ochi si "plangi" - la unii functioneaza. Sau, cand mai este si alt adult cu tine si poate ramane cu copilul, pleaca - s-ar putea sa-i pese (sau s-ar putea sa se bucure ca ramane singur cu tatal lui si sa te bata si mai rau...).
kj74 spune:
vai ce patetica esti
poi pe mine m a cucerit barbatu meu tocmai ca era inebunit dupa copilul lui ca niciodata nu si a barfit fosta sotie ca si a recunoscut greselile unui mariaj prea devreme ca nu le a mai repetat ca e un tata intelegator ca se poarta in continuare frumos cu ea ca are grija de copilul lui
si i tot repet pt ca el are teoria ca baiatul lui e prea mamos si i repet de o suta de ori ca atata timp cat nu a participat zi de zi la cresterea lui sa nu aiba pretentii sa fie copilu lu zmeul zmeilor si ca e normal ca doar mama are si ea sta cu el si cu bunica toata ziua
eu sper in continuare sa ai cat mai putin contact cu baietelul spre binele lui
Fomalhauti spune:
Pentru colegele mele de forum: eu cred sincer ca Ony este plina de bune intentii. Dar in primul rand isi iubeste prea mult sotul si nu accepta, in sinea ei, faptul ca si el este vinovat de divort. El este minunat, nu putea fi vinovat de nimic, e familist convins, tata bun (Ony isi doreste copii cu el...). Ony are sincer o parere proasta despre fosta...
Ony crede sincer ca baietelul este batut, educat gresit, poate chiar bolnav psihic si chiar vrea sa ajute. Crede sincer ca ar fi mai bine pentru copil sa locuiasca alaturi de ea si de tata. Chiar doreste sfaturi, desi nu le accepta pe toate (normal....).