ajutor pentru o mamica vitrega
Raspunsuri - Pagina 11
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ony2k2 Draga Denizel, Daca citeai atent prima mea postare ai fi vazut ca am scris acolo despre criza care a durat cateva ore. Se jucasera afara, se facuse ora pranzului, micutul mancase deja si vroia si sotul meu sa manance pe langa ca noi in curte nu avem absolut nici un copac si nu poti sa lasi un copil in soarele asta dupa o anumita ora. Nu ne-am uitat la el ca o ciudatenie la circ si imi pare rau ca sufletul tau are atata uratenie in el de-ti permite sa faci o asa afirmatie. In tot timpul asta a fost tinut in brate si i s-a repetat ca este iubit si pana la urma s-a facut seara, ma rog, s-a dus soarele si sotul meu a plecat cu el ca sa se linisteasca. Iar asta tot pe forum aici am citit ca trebuie sa faci unui copil in crize. Da, am vrut sa vedem cat tine inainte sa ne dam peste cap sa-i facem pe plac pentru ca in momentul ala nu vroia ceva ce i-ar fi facut bine. Macar citeste tot inainte sa faci anumite afirmatii de prost gust doar pentru simplu motiv ca poti sa o faci si simti ca ai superioritatea morala de a o face ceea ce nu e cazul. |
Vedeti ca nu va pricepeti deloc?
In loc sa chinuiti copilul ore in sir cu declaratii de dragoste , mai bine luati o umbreluta, dadeati cateva ture prin curte, ii aratati copilului cat e de cald, va uitati impreuna la frunzele care sufera din cauza caldurii, poate gaseati si vreun gandacel toropit de caldura si... rezolvati problema in asa fel incat copilul sa sufere cat mai putin.
Dar nu, voi ati preferat sa ii aratati cine e seful (e drept, un sef plin de dragoste) si l-ati tinut inchis in casa si napadit de frustrare, pana cand ati considerat ca e cazul sa iesiti afara.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Ony2k2 spune:
Uite ca iarasi nu ai citit ce am scris.
Tatal a dus copilul la doctor, la doi doctori in timpul casatoriei. A fost mare scandal pe tema asta. Si atunci mama nu a vrut sa continue cu vizitele acolo.
Da, si primul doctor i-a sfatuit sa-l lase sa planga pentru ca atunci nu vorbea deloc doar maraia si arata spre ce vroia si urla daca nu te intelegeai cu el. Ignorandu-l a trebuit sa-si dea drumul la vorbire altfel in stadiul asta ar fi fost si acum.
In cabinet cand a inceput sa tipe i-a pus sa-si tina mainile pe genunchi si sa se bage cu scaunul sub masa pentru ca cel mic sa nu se poata catara p ei.
Si doctorita la care am fost noi dupa divort ne-a spus sa incercam sa nu-i facem pe plac imediat mai ales daca e ceva ce nu e bine pentru el si da, era esential sa vada cat timp face scandal pentru ca un copil fara probleme se calmeaza pana la urma dar unul cu probleme tine mai mult.
In fine, nu a fost exprimarea asta dar nu-mi aduc acum aminte exact cum a spus.
Copilul nu a fost traumatizat atunci. Cred ca ar fi fost mai traumatizat cu o insolatie dar asta e doar parerea mea se pare pentru ca a tine un copil de 4 ani afara dupa ora 12 in conditiile in care nu-i poti asigura minim de umbra mi se pare o tampenie dar esti asa dornica sa ma contrazici de treci si peste aberatia asta.
In rest, tu esti libera sa-ti ti copilul in soare dupa 12, eu insa nu o sa fac asta cu cel mic chiar daca tipa cand e bagat in casa.
Sabina spune:
sau va jucati cu furtunul cu apa pe canicula aia.
trebuie sa ii indepliniti acum toate dorintele (in siguranta), nu sa va puneti impotriva.
Doar asa isi va reveni.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
denizel spune:
citat din mesajul lui Ony2k2 Uite ca iarasi nu ai citit ce am scris. Tatal a dus copilul la doctor, la doi doctori in timpul casatoriei. A fost mare scandal pe tema asta. Si atunci mama nu a vrut sa continue cu vizitele acolo. Da, si primul doctor i-a sfatuit sa-l lase sa planga pentru ca atunci nu vorbea deloc doar maraia si arata spre ce vroia si urla daca nu te intelegeai cu el. Ignorandu-l a trebuit sa-si dea drumul la vorbire altfel in stadiul asta ar fi fost si acum. In cabinet cand a inceput sa tipe i-a pus sa-si tina mainile pe genunchi si sa se bage cu scaunul sub masa pentru ca cel mic sa nu se poata catara p ei. |
oh my!!!!!
Doctorii la care tatal a dus copilul erau pur si simplu niste limitati incompetenti si cruzi si nu ma mir ca mama s-a opus altor vizite.
Doamne, bietiul copil prin cate a trecut... :(.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Sabina spune:
Ony, doctorii aia sunt idioti.
Nu asa se procedeaza cu un copil oricare ar fi acela.
Nu il ignori cand plange. Dumnezeule!!
Ai citit linkurile de la mine?
Nu facea insolatie daca il protejati cu sapcuta si umbrela si va jucati cu el cu apa.
Nu te lupti cu un copilas si nu iti impui vointa, ci te adaptezi ritmului sau, de la nastere pana cand devine independent in mod real, natural.Pe romaneste, faci ca el!!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Ony2k2 spune:
Da Denizel, am incercat sa facem ceva de genul asta dar nu a mers.
E un copil plin de energie pe langa asta puteti sa ma bateti, nu avem umbrela sau umbreluta. Casa nu e terminata de mult timp, curtea nu e amenajata , nu avem iarba pe jos ci o gramada de buruieni, inca este santier, nici terasa nu este facuta.
Din cauza asta am spus ca luam scaune si toate cele cand terminam totul. De ce sa le iau, ca sa le tin in casa? mai avem usi de pus, o gramada de lucruri de facut si nu stam asa bine cu banii, ne dramuim si noi cheltuielile.
Nici gand, nu va ganditi la ce e mai rau, nu l-am luat pe sus ca sa-i aratam cine e seful. Deja epuizasem toate variantele.
Nici umbrela de ploaie nu am pentru ca nu am carat toate lucrurile de la mama. In momentul ala era deja de destul de mult timp afara, transpirase rau si el nu are voie sa stea transpirat, face niste eruptii urate, il schimbasem de cateva ori, il luasem cu frumosul cand eu, cand sotul cand sora sotului care era la noi.
Intr-un final a trebuit luat pe sus.
buli spune:
Ony2k2,
nu poti sa zici nimanui (mai ales unui copil intr-o situatie dificila!!), dar nimanui: "te iubesc, dar te oblig sa faci ce vreau eu".
tre sa-i arati ca il iubesti si ca e si el persoana.
ia imagineaza-ti ca te tine cineva strins in brate si iti spune, " te iubesc de nu mai pot, dar nu te mist de aici"
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
denizel spune:
citat din mesajul lui Sabina Nu te lupti cu un copilas si nu iti impui vointa, ci te adaptezi ritmului sau, de la nastere pana cand devine independent in mod real, natural.Pe romaneste, faci ca el!!! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Simt nevoia sa repet ce a spus Sabina:
Nu te lupti cu un copilas si nu iti impui vointa, ci te adaptezi ritmului sau, de la nastere pana cand devine independent in mod real, natural.Pe romaneste, faci ca el!!!
denizel spune:
citat din mesajul lui Ony2k2 Da Denizel, am incercat sa facem ceva de genul asta dar nu a mers. E un copil plin de energie pe langa asta puteti sa ma bateti, nu avem umbrela sau umbreluta. Casa nu e terminata de mult timp, curtea nu e amenajata , nu avem iarba pe jos ci o gramada de buruieni, inca este santier, nici terasa nu este facuta. Din cauza asta am spus ca luam scaune si toate cele cand terminam totul. De ce sa le iau, ca sa le tin in casa? mai avem usi de pus, o gramada de lucruri de facut si nu stam asa bine cu banii, ne dramuim si noi cheltuielile. Nici gand, nu va ganditi la ce e mai rau, nu l-am luat pe sus ca sa-i aratam cine e seful. Deja epuizasem toate variantele. Nici umbrela de ploaie nu am pentru ca nu am carat toate lucrurile de la mama. In momentul ala era deja de destul de mult timp afara, transpirase rau si el nu are voie sa stea transpirat, face niste eruptii urate, il schimbasem de cateva ori, il luasem cu frumosul cand eu, cand sotul cand sora sotului care era la noi. Intr-un final a trebuit luat pe sus. |
Scuze, nu am incredere in schimbari sensibile ale povestii initiale.
inbox spune:
citat din mesajul lui Ony2k2 Copilul nu a fost traumatizat atunci. Cred ca ar fi fost mai traumatizat cu o insolatie dar asta e doar parerea mea se pare pentru ca a tine un copil de 4 ani afara dupa ora 12 in conditiile in care nu-i poti asigura minim de umbra mi se pare o tampenie dar esti asa dornica sa ma contrazici de treci si peste aberatia asta. |
Poate psihologul ala la care mergeti pe rand va invata si cum sa convingeti copilul,sau sa-l faceti sa ceara el singur in casa...nu vrea nimeni sa te contrazica, tu vezi numai ce vrei.
Pe mine m-a pus pe ganduri o simpla contradictie : sotul isi vede fosta sotie dand cu copilul de cateva luni de pat si o si altoieste si la acteva mesaje dupa, sotul nu concepe ca fosta lui sotie sa bata copilul ca doar e mama lui...
Eu din tot ce ai scris aici vad ca esti foarte idragostita de sotul tau, ceea ce este normal si firesc mai departe nu ma bag, dar retine un lucru, ca am avut si tata si mama vitrega, tu nu esti mama acestui copil si nici vreun viitor partener al mamei lui nu va fi tatal acestui copil..acest copil cel mult isi va respecta parintii vitregi, ii va aprecia, ii va lua drept model, si spun cel mult, insa, pe parintii lor naturali ii vor iubi neconditionat.
Plus ca mi se pare absurd ca acest psiholog sa te invete sa fi "o mama buna", ai spus ca astea au fost cuvinetele ei...mie mi-au sunat total aiurea, fiindca practic tu nu esti mama acelui copil, ii poti fi un sprijin, orice altceva....
mamica de printesa Maria si 30s