Voi credeti ca va fi razboi in Iran?

Voi credeti ca va fi razboi in Iran? | Autor: Deborah77

Link direct la acest mesaj

Este incredbil ce sforaie mass-media pe tema asta in ultima vreme. Si colac peste pupaza a mai venit si Shimon Peres sa se pupe cu Basescu si sa-i promita asta ajutor neconditionat in relatia cu Iranul. Americanii tuna, rusii ameninta, evreii se antreneaza pe la noi prin Piatra Craiului, apar zilnic povesti despre cum isi chinuie aia femeile, cica ca sa sensibilizeze opinia publica. Ce reactia ar putea avea de ex Turcia in cazul unui atac americano-israelian? Ca doar sunt membri NATO, dar si prieteni cu Iranul si suparati foc pe Israel. Si ce cautam noi in toata mizeria asta? Au innebunit toti? Inclusiv Obama, cu tot Premiul lui Nobel pt pace? In ce lume o sa ne crestem copiii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai..noi cautam ca suntem in NATO si in UE , organizatii un pic inghesuite in ultima vreme de lumea islamica.
E greu de presupus cum va reactiona Turcia, dat fiind ca se grabeste intru islamizare.Un scenariu pesimist ar spune ca se va grabi de partea lumii islamice, pe de alta parte ca membru NATO si ca tara cu ceva traditie seculara, mie nu prea imi vine sa cred ca o va face, cel putin nu imediat. Deocamdata e ca la poker sau eu in blonzimea mea inca nu pricep cat sa fac si previziuni.
Dar de cand cu flotila ma uit cu ingrijorare la Turcia, recunosc. Si nu imi place deloc ce vad.Tocmai au trecut modificarea constitutiei si de curtea constitutionala,au referendum in septembrie care daca e cu "succes", presedintele va numi 14 dintre cei 17 judecatori ai curtii , iar parlamentul pe ceilalti 3. Justitia ramasese ultimul garant al secularitatii si democratiei in Turcia. Daca le iese si asta (ca deja de parlament, presedinte si curte a trecut proiectul) atunci islamizarea e calea.

Edit:Aud si ca Israelul si-a dublat (daca nu triplat) importurile de arme in ultima perioada deci..s-or pregati si ei mititeii de ceva scandal.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Atunci cand cu flotila m-am speriat groaznic, turcii au facut atat de urat ca eram sigura ca vor reactiona militar. A trecut.... Dar Iranul e prieten cu ei, a dezv si ceva relatii cu Pakistanul (alti dementi), iar Rusia...nu stiu ce sa spun de Rusia, de partea cui va fi. Ce sa mai zic de China. Nu sunt fun teoria conspiratiei, dar s-au tot facut paralele cu criza din anii 30 si razboiul ce-a urmat. Mi-as mai fi dorit un copil, dar in lumina ultimelor evenimente, stau sa astept ce se mai intampla. Oricum, ciudat an....cutremure cum n-am mai vazut, acum incendiile din Rusia, vulcanul, de-abia a trecut gripa ca a inceput virusul West Nile plus bacteria ucigasa rezistenta la antibiotice. Sa nu mai zic de exploziile solare, si nici de faptul ca pretul grauluia crescut cu 50% in ultimele saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Rusia a strans relatiile cu Turcia si ea cu Siria si chiar Iran de la care inteleg ca asteapta niste uraniu slab imbogatit.
Dupa parerea mea birocratimea bruxelleza e cam puzzled si se uita ca la tenis, iar Obama e cam depasit de situatie si ii mangaie pe cap pe palestinieni cam tandru.
De China, habar-n-am, deja lucrez cu prea multe variabile.
Sa vina cineva mai luminat sa explice.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Nu stiu ce sa zic de Obama...are niste declaratii f razboinice la adresa Iranului in ultima vreme. Ca sa nu mai zic de ce s-au bucurat iranienii de aventurile elicopterelor israeliene in Ro. Oare cat de imputita ar deveni treaba daca ar fi atacat Iranul? E tara serioara, mare,bogata, nu un desert prapadit ca Irakul. Plus interesele si aliantele care o incojoara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Traim intr-o lume a intereselor politice meschine. Si asta explica multe din actiunile din ultima vreme. Un razboi de asta omoara oamenii nevinovati , dar infloresc unii de pe urma banilor storsi de la guverne , bani care se duc pe arme, multe tot mai multe. Eu as spune ca razboaiele duse in zilele noastre sunt create artifical, comercial de marile puteri financiare care castiga enorm de mult pe seama industriei armelor.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Eu tin minte ca am vazut un film documentar prin anii '90, pe caseta video, legat de profetiile lui Nostradamus. Nu mai stiu cum se numeste. Foarte interesant. De cand am vazut filmul, de mai bine de 10 ani, mi-e teama de razboiul cu Iranul. Si cand a fost atentatul de la 11.09 m-am socat, ca si asta era in film.
Asta ca a venit vorba de Nostradamus .
Editez, ca am gasit filmul, poate vrea cineva sa-l vada, aici e fara traducere.
http://video.google.com/videoplay?docid=-96451066421781901#

Cred ca sunt off topic

Mergi la inceput