ce se poate face - cadavru animal?
Un vecin de-al tatalui meu a aruncat un cadavru de caine langa casa tatalui meu (la o jumatate de metru de gard) - pe terenul sau e adevarat - dar doar la noi se simte mirosul, mai ales pe caldurile acestea. Calea amiabila este exclusa, nici nu putem intra abuziv pe terenul lui. Ce se poate face in acest caz? La cine putem apela, evental in baza carei legi?
Multumesc!
Raspunsuri
emilia.m spune:
Nu-i mai simplu sa aruncati pamant peste gard, peste cadavrul animalului, sa-l ingropati cum ar veni? In ideea ca distanta nu-i mare. Eu asa as face. Si i-as bate obrazul vecinului, ca nu-i normal ce-a facut.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
xelanoimis spune:
Intrebati la politia din zona. Sigur este ilegal sa lase cadavrul animalului asa. Chiar daca nu se ocupa politia, aflati unde trebuie sa va adresati, eventual vine o echipa sa arunce o privire si poate e suficient sa-l determine pe vecin sa rezolve problema.
alina023 spune:
Cred ca si o reclamatie la sanepid ar rezolva problema...
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
dicirstea spune:
O sesizare la Garda de mediu Judeteana!!
Una din atributii este
"controleaza respectarea prevederilor legale privind gestionarea, depozitarea si valorificarea deseurilor provenite în urma activitatii de crestere si îngrasare a animalelor si pasarilor, de prelucrare
si industrializare a produselor animaliere si cerealiere, precum si activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animaliera;"
Are si un TelVerde si se poate sesiza on-line.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
CorinaDani spune:
Cu reclamatiile s-o rezolva ceva-candva, insa caldurile fac situatia insuportabila si trebuie gasita o solutie rapida...
Wapi, faceti rost de var nestins si aruncati o cantitate suficienta peste cadavru; o varianta mai periculoasa si total nerecomandata ar fi sa incendiati hoitul, insa ati putea avea probleme serioase din partea vecinului, ar putea sa va reclame ca ati incercat sa-i incendiati proprietatea
Oricum, puteti sa faceti reclamatie (telefonic sau in scris) la Politie, Politia Comunitara, Directia de Sanatate Publica, Garda de Mediu, Adminstratia Domeniului Public si Privat.
Nu ar strica sa intrebati la operatorul de salubritate in sarcina carei institutii intra ridicarea cadavrelor de animale de pe domeniul public/privat.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
inaioana spune:
Da, sunati pur si simplu la toti cei din mesajul de mai sus, fara sa uitati sa mentionati la fiecare ca ati sunat si la ceilalti (e important sa stie ca nu pot musamaliza pentru ca si alte institutii sunt la curent cu situatia). Insistati ca Politia sa rezolve intr-un fel situatia urgent, sa colaboreze cu garda de mediu si cu sanepidul sau cum se mai numeste acuma. Daca va tin nervii sa faceti mai mult tam-tam decat atat, puteti face poze/filma si trimite pe la presa locala cazul.Sa mai sune si ei la institutiile mentionate.
Nu poti face nimic pratic pe proprietatea vecinului, dar crearea unui mediu infectios pentru ceilalti nu este un drept al unui proprietar, dimpotriva.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).