am o mare problema

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Au mai spus si alte fete ...ce ar fi sa iti lasi copilul la mama, cauti serviciu si cu venitul marit va mutati cu chirie ?

Pe mine ma uimeste mentalitatea asta "sa mi se dea" - CIC, ajutor de somaj, mama bani de lumina, soacra spatiu mai mult. Esti tanara, ai unde lasa copilul, poti munci orice daca nu gasesti in specialitatea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Alina, ajutorul de somaj e doar o situatie temporara.
Incearca sa gasesti ceva de munca.

Soacrei ii place sa stea singura, dar ar fi dispusa sa stea cu nepoata ei cat timp tu esti la servici?
Asta, in cazul in care iti gasesti de munca.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

soacra mea lucreaza la Apa Nova,apropo fetele m-ati inteles gresit nu am spus ca nu vreau sa particip la cheltuielile casei ci doar vreau ca si sotul meu sa yi roage pe ai lui sa ne ajute cum si ai mei ma ajuta pe mine,platesc tot ce am de platit,si mama si tata lucreaza,de cresa astept raspuns dar nimic nu se face in tara asta de k..t fara binecunoscutya SPAGA

Mergi la inceput

deci, situatia ar fi cam asa:
stati cu ai tai, participati la toate cheltuielile casei;
toti bunicii lucreaza, deci nu poti lasa fata cu bunicii, doar o cresa ar fi varianta;
ai tai te mai ajuta financiar
singurul venit e al sotului.
Si tu ai dori ca si soacra ta sa va mai ajute financiar, macar pana iti gasesti tu de munca, pentru ca nu va puteti descurca cu banii, dupa ce platiti cheltuielile casei si rata la banca.

Am inteles bine?

In situatia asta, intr-adevar, pana iti gasesti tu de munca, vb cu sotul tau, poate apeleaza la mama lui, pt putin timp, sa va ajute un pic financiar.

Poate, cine stie, vei avea parte de o surpriza placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

voi stiti cat a ajuns spaga la o cresa? eu m-am crucit. mi s-au cerut 300 de euro si pila pe la primarie, politie sau DGASPC. e normal asa ceva? un amarat care vrea sa munceasca n-are nici o posibilitate sa-si dea copilul la cresa.

asta a fost oarecum offtopic.
acum la topic. eu din cate am inteles ai vrea sa moara si capra vecinului. adica daca ai tai te ajuta, soacra de ce sa n-o faca? ca doar e vorba de baiatul ei si e si nepotelul/nepotica ei... daca soacra nu vine dispusa sa te ajute si e comoda (ca a mea ) atunci i-ati gandul. nu o va face niciodata, cu atat mai mult daca i se va spune.
parerea mea.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

mady, m-ai lasat masca
cum naiba spaga pt cresa???
pe-asta chiar ca nu o stiam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu nu inteleg, si pace, de ce se da spaga la cresa/gradinita/scoala. Eu nu am dat niciodata nimic altceva decat flori sau bomboane sau cafea.
Sume de bani nu mi-a cerut nimeni, nicicand.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

si mie mi s-a cerut spaga la cresa si la primarie la fel dar de unde sa dau daca nu avem decat un singur salariu,si soacra mea orice as face nu vrea sa ma ajute cu nimic pentru ca dansa spune ca nu ne-a pus sa facem copii dar si dansa a facut copil la aceeiasi varsta la fel ca mine adica la 20 de ani si jumatate dar dansa a fost ajutat de soacra dumneaei adica de bunica sotului meu si dupa urma bunicilor sotului meu are ea apartamentul in care sta acum si sotulului meu cred eu parerea mea sincera din moment ce nu vrea sa vorbeasca cu mama lui sau cu tatal lui care acum se muta in Franta(dar tatal lui intodeauna se plange ca o duce rau cu banii dar cand vine in Romania in concediu asta nu se observa)sotul meu imi spune ca ne descurcam noi singurii dar in aceste vremuri nu se mai descurca nici cei cu salarii de 3000-4000Ron apoi noi cu 1500Ron,nu stiu voi ce parere aveti dar eu mai am putin si ajung la disperare,vreau sfaturi cum sa il fac pe sotul meu sa vorbeasca cu parintii lui sa se faca inteles ca nu se poate descurca singur(mai ales ca are si niste probleme de sanatate-epilepsie in urma unui accident care l-a avut in Maroc cand statea acolo)va rog niste sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Sa stii ca sunt multe familii care traiesc, avand aceasta suma ca venit.
Secretul supravietuirii unei familii, care are o asemenea suma pt traiul zilnic, este sa stii cum sa cheltuiesti banii si ce prioritati aveti.
In primul rand, iei in calcul facturile, apoi mancarea, apoi medicamentele si, daca mai ramane ceva, puneti deoparte pt diverse.
Cand plecati la cumparaturi fa o lista cu ce aveti nevoie pt 2 saptamani ( daca sotul ia salariul de 2 ori pe luna ).
Cata carne mancati, cate legume, lapte pt copil si toate celelalte.
Nu este greu, ai nevoie doar sa te concentrezi doar pe ceea ce este prioritar pt tine, copil si sot.
Este gresit sa traiesti cu impresia ca parintii tai sau ai lui au obligatia de a va ajuta cu bani, mai ales daca si acestia au cheltuielile lor.
Tu, copilul si sotul formati o familie. Fa un exercitiu si incearca sa calculezi necesarul pe o saptamana sau 2 saptamani. Vezi ce iese.

Succes pe drumul vietii de sotie si mama.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

allinta sa stii ca am incercat si asta dar sotul meu ia banii doar o data pe luna,si am mers si cu lista dar ce sa mai pun deoparte din 100Ron ca sa traiesc toata luna pana la urmatorul salariu al sotului meu,astept idei,am incercat sa ma angajez sa mai fac ceva sa mai aduc si eu un ban dar nimic,daca mai stiti ceva ce as putea face va rog sa veniti cu idei,un sfat o idee nu strica niciodata.O zi buna si un week-end asemenea,sa ne auzim sanatoase

Mergi la inceput