America (208)
Raspunsuri - Pagina 19
Ramona J spune:
Welcome back AB, deci va pregatiti de intoarcere in US?
Imi pare rau ca ati avut atitea probleme in vacanta asta. Refacere rapida mamei tale. Vine cu voi?
Mai, dar copiii nu erau vaccinati?
Ana mea va fi tot ca minzul tau. Macar ea abia asteapta sa mearga, eu sint cea cu nodul in git.
Nu i-a pus nici o substanta lui Alex, pe cind a fost gata examenul eu inca asteptam sa inceapa. Am lasat-o asa, am facut deja comanda pentru ochelari, ca incepe scoala si nu vreau sa-l mai tin in ceata (la propriu).
Cenia, stiu ca m-am vaitat mult pe aici si poate n-am laudat destul scoala Anutei. Ea a avut mare noroc in anii astia de pre-k, a avut teacher foarte buna. Vedem ce mai urmeaza acum ca incepe scoala adevarata, dar mi-am dat seama deja ca are teacher buna si anul asta.
Alex a avut si el un start bun, dar in ultimii doi ani a avut techer slab. In primul an a fost cum a fost, dar cind am vazut ca se repeta isotria si anul trecut deja am inceput sa-mi fac griji.
Ruxij, mie mi se par importanti primii ani de scoala, sa ai teacher bun pentru ca atunci iti formezi deprinderile, atunci pui bazele.
Eu am avut noroc de invatatoare foarte buna si chiar daca mai tirziu s-a nimerit sa am cite un profesor mai slab nu a fost un capat de tara, n-am simtit ca nu mai pot recupera materia respectiva. Aici nu ma gindesc la chimie, ci la matematica, romana si alte cele despre care am invatat cit de cit in primii ani.
AB_AC spune:
Da si al meu super fericit si io sta cu hartia igienica in mana sa-l verific si cred ca fac crize de closca:))
Si io cred ca-s importanti primii ani. La fatuca a fost o problema mare limba si profa slaba si ea mereu bolnava si absenta. E aproape rezolvata prin anul de intarziere, dar inca imi sta pe suflet. Baietul a avut si noroc si fiind al doilea si prinde tot.
Nu mama nu poate inca veni... nu-i bine inca...
Copii is vaccinati mey si cica au facut o forma usoara :(( e drept ca nu se sufocau tusind, dar era epuizant, mai ales ca era noaptea.
Ah si le-a placut mancarea provensala ... si mie:)
ruxij spune:
ABAC, bine ai venit pe la noi! Succes la scoala ambilor copilasi! Poate aveti dreptate cu primii ani. Eu cand ma gandesc la scoala buna, ma gandesc mai mult la copiii care o compun si mai putin la profesori. Cred ca profesori buni poti gasi si la scoli asa zis mai slabe si invers, profesori prosti la alea asa zis bune. Dar pe la preadolescenta incepe sa conteze anturajul, ma gandeam eu. Dar sigur ca poate ca gresesc privind lucrurile din punct de vedere anturaj (care impune si nivelul academic) si mai putin dpdv profesori si deprinderi. Cred ca intr-adevar un profesor bun poate avea o influenta f. mare.
Ramona J spune:
Acum am inteles ce zici. Da, de la o virsta acolo sint tare sensibili copiii legat de ce cred altii despre ei, chestii din astea minore, dar care lor li se par un capat de tara.
I'm getting there cu Alex.
Mi-a placut "crize de closca", nici ca puteam sa le zic mai bine!
buflea spune:
ABAC bine a revenit ...
Fetelor, sutn ingrijorata - Alex m-a facut "idiot" ... am stat asa sa ma gandesc ca sa-i fac, sa-i dau una de sa-l lipesc de tavan, sa nu mai vorbesc cu el, cat si cum sa-l pedepsesc ...etc. Nu am reactionat in nici un fel cand mi-a spus, apoi am mai vorbit minim cu el toata ziua si la final nu la-m lasat la desene, l-am culcat la 8:00 P.M. Problema este ca nu mi s-a parut ca a suferit prea tare - adica nu a plans, nu m-a rugat sa-l iert, a spus de cateva ori ca "a glumit" si atunci am tinut o mica teorie, ca eu fac totul pentru el si el vorbeste asa, ca unde a auzit asta ca noi nu folosim in casa acest cuvant ...etc.
Cand a venit ta-su insa i-a cerut un avion cu telecomanda si i-a spus ca asteapta ca eu sa uit ce a facut - si ta-su l-a amenintat, ca daca mai scoate asa ceva pe gura il da afara din casa. Nu a zis nimic, ceea ce e confuzant ...
S-a mai izbit cineva de asa ceva ? Pai daca la 5 ani ma face "idiot" la 15 cred ca pleaca de acasa.
cenia spune:
Fetelor, multumesc frumos ca mi-ati spus parerile voastre.
geezz.. am niste prietene aici super adevarate, numai super cuvinte pt ele, dar cind e vorba de scoala copiilor nu au cunostinta de nik!parintii lor nu au dat importanta scolii, nici ele. ii trimit la scoala, dar parca asta e tot. eu m-am informat, invatat, cercetat, (de la voi in mare masura) si asa am gasit ca scoala asta are rezultate foarte bune la teste. inseamna ca depun efort teacherii sa tina standardul sus. in iasi era o adevarata fobie sa fii la o scoala buna. sa zica Philip de nu e asa!
uneori nu ai ce face cu diplomele de la cele mai bune scoli din Ro si faci alte scoli in America.
ma puneti pe ginduri cu atitea scoli mai fetelor. ce v-ati apucat toate?! aici e fobia cu ultrasound ca se cistiga bine.
in alta ordine de idei, cu baia (la scoala)am cosmaruri cu baiatu meu care inca nu e deprins cu igiena....cu incheiatul nasturelui etc. s-o descurca el la scoala ca e baiat mare. a plecat o romanca care nu a mai fost de 30 de ani in ROmania si intreba de ce nu au hirtie la wc nicaieri(din aia ce se pune pe colac). totul e asa de simplu in America, inclusiv cu masa de infasat pt bebe la orice baie.....eu cu doi toddler cu diapers, nu e usor.
cine intreba de pachet de mincare la scoala? iesi mai iefin daca cumperi de la scoala dar au mincare americana si risti sa nu mai aprecieze cea romaneasca. din experientele altora vorbesc. plus ca nu e asa healty.
Abac: sa vii cu bine acasa. sau in America. cum sa-i zic?
si nu conteaza ca fetita are probleme. recupereaza extrem de usor. ai sa vezi! ei sunt ca buretzii: absorb informatie mai multa decit putem noi concepe. noi suntem closca cea ingrijorata !
ha ha suna bine de nik name! va las ca am ramas cu fetele mele: una e alaptata exclusiv la 5 luni, cealalta e geloasa exclusiv la 2 ani.
incercam sa ne descurcam cu munti de haine, vase, jucarii ....cine le-a adus in casa mea?
Delia21 spune:
Buflea,poate ca ar fi bine...sa-i spui pe cel mai blajin ton posibil ca esti suparata pe acel cuvant,...ca...cuvintele pot sa doara...si ca tu iti doresti si meriti de la el doar cuvinte frumoase.Ceva de genul :"this kind of word is not worth of you to say"...decat sa pedepsim copilul la nesfarsit...plus sa-i ceri sa isi ceara scuze...si eventual...sa ceri si o promisiune ca nu va mai folosi acel cuvant la adresa parintilor.Repet...cred cu mare tarie in dulcele duh al blandetii...si in efectele lui benefice.Multa rabdare iti doresc si te felicit ca ai ales sa nu reactionezi impulsiv la intamplare.A educa inseamna a explica..si iar a explica...nu a brusca si a-l face pe cel din fata sa se simta foarte mic.Acuma...sa nu iti faci impresia ca eu reusesc sa am control 100% asupra reactiilor mele,dar ma straduiesc sa am..si de cele mai multe ori reusesc.Prefer calmul englezesc...impulsivitatii balcanice ...
Noi suntem la NY,..ploue,e rece....si ne pregatim sa zburam in seara asta inapoi catre Florida...unde-i cald si bine.La NY ne vazuram cu lumea noastra de cunoscuti,prieteni,nasi...si suntem gata sa incepem scoala cu bateriile incarcateAB AC wellcome back
buflea spune:
Nu stiu Delia, eu am dubii cu explicatul asta ... mie imi pare asa o metafora, sa iei un copil de 4 ani si sa-i explici si el sa inteleaga, ca eu nu am vrut sa merg in parc cu el din motive obiective (care pe el nu-l intereseaza) si el de aceea considera ca eu sunt "idiot".
Sigur, nici bataia nu e o solutie si nici amenintarile. Poate pedeapsa, refuzul de a mai comunica cu el ... nu stiu exact care este solutia. Sper sa nu se mai repete, dar totusi nu am uitat replica "lasa ca o sa-ti treaca si o sa uiti".
miereamara spune:
Buflea eu as fi reactionat imediat si i-as fi atras atentia asa cum a zis si Delia. nu e un capat de tara ca te-a facut idiot, au si ei dreptul la propriile opinii, suparari, etc, doar ca a ales un mod gresit de a-ti transmite supararea lui. In plus tu ca parinte vrei ca () copilul tau sa comunice cu tine, ceea ce asteapta si el de la tine, daca nu i-ai vorbit toata ziua ce ai realizat cu asta? Doar i-ai transmis mesajul ca e bine sa isi ascunda supararea si sa nu comunice ceea ce il deranjeaza.
nu l-as fi pedepsit la sfarsitul zilei, pedeapsa (sau consecintele)dc o aplici, o aplici imediat dupa fapta, la sfarsitul zilei nu mai are nici o valoare
no...ce ai fi vrut sa zica dupa ce l-a amenintat taica-su ca il da afara din casa? o astfel de amenintare nu are nici o valoare, deja este destul de mare sa stie ca tatal doar ameninta si nu va putea pune in practica...
mie mi se apre ca situatia a fost abordata gresit de la inceput si pana la sfarsit...in fine asta cred eu si asa incerc sa aplic la Aidan, el e mic acum, dar cam asta e abordarea pe care vreau sa o am cu el daca ma voi lovi de o astfel de problema.
ABAC imi pare bine sa aud despre voi! Welcome back!
Ieri Aidan s-a electrocutat. Groaznic a fost, ne-am speriat...avem toate prizele acoperite, dar a reusit sa scoata un incarcator de laptop din priza, partial si a atins cu degetelul partea metalica in timp ce acesta inca mai era in priza. L-a scuturat nitel, i se invinetitse si manuta...vai...si noi eram la 2 m de el, un moment de neatentie costa scump
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
buflea spune:
Miere, nu stiu ce sa spun ... tu crezi ca el nu stie ca "idiot" este un cuvant gresit ? Ce i-ai fi spus ? ... ca sa nu mai spun ca de fapt nu mi-a spus in fata "idiot" ci a spus in masina, de fata cu Flavia care a venit si mi-a spus (deocamdata). Cand Flavia a inceput cu "mama, stii ce a spus Alex", Alex a replicat "Flavia, nu-i spune ...". Deci asta imi da de inteles ca stia exact ca nu trebuie sa spuna asta, ca idiot este un "bad word" - ce sa-i fi explicat ? M-am gandit cum sa-mi manifest supararea, sa ii arat ca pe langa faptul ca "idiot" nu trebuie folosit niciodata, cu atat mai putin trebuie folosit cu parintii. Am vrut sa fac un "big deal" din asta pentru ca este un big deal. Pai daca imi spune idiot de pe acum mai incolo imi da si una, ca manifestare a frustrarii - nu stiu de ce am senzatia ca inca la 5 ani "vorba multa este cam inutila". Eu de cate ori am incercat sa le explic ceva logic, niciodata nu a mers, nu stiu, logica la varsta asta nu functioneaza - oare cand o sa functioneze ?
Despre pedeapsa, ce pedeapsa sa-i fi dat pe loc ? Ne pregateam sa ne ducem la Costco - sa nu ma mai fi dus la Costco nu l-ar fi durut prea rau ca oricum nu vroia sa mearga acolo, sa il tin in casa si ce sa faca acolo ?
La 2 ani il trimiti in time-out si asta se poate face in momentul greselii. La 5 ani trebuie sa le iei ceva ce "ii doare", deocamdata pe Alex il doare TV-ul la care se uita seara - de aia pedeapsa s-a intamplat tocmai seara ...