Mabrouk Ramadan
Deoarece maine incepe postul musulman, luna Ramadan, tuturor musulmancelor de pe forum, le doresc o luna Ramadan binecuvantata.
Mabrouk Ramadan!
Raspunsuri
Deus spune:
o luna Ramadan binecuvantata
nu-s musulmanca dar va doresc asta...
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
hannen spune:
Multumim ca v-ati gindit la noi!
Whatever happens don`t let go of my hand!
valentinag spune:
Ramadan Karim!
Post usor si luminat!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Happy_in_TO spune:
Happy Ramadan
Hannen, e mult mai mult decit sa te abtii de la mincare si apa... e o stare interioara, e mult mai mult decit suprafata.
Azi este a patra zi de post si pentru mine, pentru prima data in viata. O parte din reusita mea ti-o datorez tie iar alta, surprinzator, lui IngridS care m-a facut sa ma gindesc mai mult la ceea ce inseama de fapt Islamul.
hannen spune:
Happy,MashaAllah!!Mi-au dat lacrimile de bucurie
Categoric ,postul nu inseamna doar sa te abtii de la bautura(apa) si de la mincare pt. ca asta ar insemna sa suferi degeaba de foame si de sete fara ca postul sa-ti fie primit.
In Ramadan postim cu sufletul,cu ochii,cu gura,cu gindul !Ramadanul este luna mai buna decit 80 de ani de fapte bune(rugaciune si post) si Ramadanul are Lailatul Kadr,noaptea care valoreaza cit 1000 de luni.
Happy,sa ai un post luminat si sa-ti fie acceptat iar eforturile tale rasplatite cu mult sawab!Si nu uita rugaciunile !!!
hannen spune:
Happy,in Canada comunitatea islamica este mare si cred ca poti gasi ajutor cu orarul de rugaciune/post insa pt. orice eventualitate (si e mai comod sa-l ai la tine`n casa)uite :
http://www.islamicfinder.org/
faci download la athan si setezi pt. tara si orasul tau si gata,ai athan zilnic
Eu am un blog al unei canadience pe care o citesc des,acum vreo 3 zile citeam "how to avoid Ramadan weight gain" iar pt. comunitatea islamica din ro.(activitati &co )inclusiv Dobrogea si comunitatea tatareasca da-mi de stire pe pm sau email.
Abu Huraira a relatat ca Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus, "Aceluia care posteste in timpul lunii Ramadan cu credinta sincera si sperand la rasplatile lui Allah, i se vor ierta toate pacatele sale anterioare." (Bukhari, 37)
Abu Huraira a relatat ca Trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus, "Cand luna Ramadan incepe, portile Paradisului sunt deschise, iar cele ale Infernului inchise, diavolii fiind inlantuiti." (Bukhari, 1785)
Abu Huraira a relatat ca Trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus, "Postul actioneaza precum o pavaza [paravan sau scut]. Asadar, persoana care posteste trebuie sa evite
relatiile intime cu sotia sa
comportamentul nesabuit si nerusinat, iar
daca cineva se lupta cu el sau il injura, sa-i spuna de doua ori ca 'Eu postesc' "
Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a adaugat,
"Pe Cel in ale Carui maini se afla sufletul meu, mirosul gurii celui care posteste este mai bineplacut in fata lui Allah decat cel de mosc.
[Allah spune despre persoana care posteste], 'Ea a renuntat la mancarea sa, la bautura si dorinte de dragul Meu. Postul imi apartine. Asadar, Eu voi rasplati [persoana care posteste, pentru acest lucru], iar rasplata faptelor bune va fi multiplicata de 10 ori." (Bukhari, 1780)
hannen spune:
Happy,where are u?Cum merge postul?Maine e a 10-a zi,sper ca esti pe baricade.
Happy_in_TO spune:
Hannen , multumesc pentru incurajari, postul merge bine si inshallah o sa am puterea sa il tin pina la capat. De doua zile sint la pauza insa pentru ca este timpul ala al lunii cind femeile nu il pot tine. Miine cred ca il reiau.
Nu am tinut post niciodata pina acum, dar postul de Ramadan a fost parte din viata mea toata copilaria. Am crescut in orasul Medgidia care a fost numit asa in cinstea Sultanului Abdul Medgid care a cladit o moschee in jurul careia s-a format orasul. Deci nucleul orasului a fost www.youtube.com/watch?v=Kn1NXMml2AI&feature=related" target="_blank">Moscheea Abdul Medgid care se afla si acum in centrul orasului.
Cit am fost copil nu am auzit niciodata ezanul cintat de la minaret, pentru ca a fost interzis de comunisti. Dar, ca sa anunte lumea ca perioada de iftar a venit, au pus becuri multe de jur imprejurul partii de sus al minaretului si cind venea timpul, aprindeau luminile. Lumea se ghida dupa luminile de la minaret. Pe noi, copiii, ne trimeteau sa ne uitam la minaret si, cind vedeam luminile aprinse, fugeam spre casa fiecare strigind cit ne tinea gura "Aksham okidi, siberec kokida"... pe tatareste " a venit vremea sa mincam, miroase a siberec" :)) www.youtube.com/watch?v=sqH7g6jOIjc&feature=search" target="_blank">Siberec (sau ciborec) este mincarea traditionala tatareasca.
Intram in fuga in curtea care era plina de flori, regina noptii mirosea asa frumos!, si in mijlocul curtii era smochinul meu drag, plin de smochine. In bucataria de vara, separata de casa, mincarea era deja pusa pe masa. Afara, la intrare, erau citeva sticle cu apa incalzita de soare. Ma spalam pe miini si pe picioare de praful de la joaca si intram. Bunica si bunicul incepeau sa manince dupa ce beau trei inghitituri de apa si mincau curmale uscate, spunind rugaciunea care inseamna ceva ca "Allah, am postit in numele Tau. Cred in Tine si imi pun credinta in Tine, si acum maninc ceea ce este facut de Tine".
Si tot in perioada de Ramadan era noaptea de Kadr sau "Kadr Ghecesi" in care se ducea toata lumea la moschee, era o seara magica pentru mine. Avea aer de sarbatoare mare, de ceva important si bun, de speranta si acceptare. Imamul citea mai frumos ca niciodata, se imparteau dulciuri copiilor in cornete facute din ziar, femeile purtau cele mai frumoase marame si stateau toate ca de obicei in partea de sus a moscheii, la balcon. Era noaptea in care bunica mea spunea ca ti se implinesc toate dorintele.
Cind ma gindesc la copilarie, la ceea ce inseamna "din" (credinta), islam , ramadan, sawap... imi vin in minte cuvintele: ordine, curatenie, liniste, calm, compasiune. Asta este islamul.