Cum ingrijesc o orhidee?
Raspunsuri - Pagina 2
Natasa spune:
Eu am doua si stau in geam, in plin soare multe ore pe zi. Le ud in tavita cam o data la 4 zile. Le-am schimbat de 2 ori pamintul in 4 ani. Am inteles ca radacinile alea aeriene sint foarte importante si nu trebuie in niciun caz bagate in pamint. Eu nu stiu o floare mai prietenoasa si mai frumoasa pentru apartament. Sta inflorita 6 luni si apoi reinfloreste dupa alte 2-3 (mi s-a intimplat de curind ca imediat ce s-a uscat o tija cu flori sa dea a doua, asa ca pauza de flori a fost de maxim o luna).
Anda08 spune:
Ce pot sa va mai spun este ca a trecut o luna de cand am minunata orhidee si este la fel de frumoasa ca in prima zi.
O recomand tuturor!
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
andanii spune:
si eu am o orhidee de vreo sase saptamani , e ca-n prima zi de frumoasa , fac exact ce s-a mentionat aici de fete ... lumina filtrata , ma uit la ranacini cand sunt albe si atunci o pun in apa las apoi la scurs ... deci cam tot ce s-a zis aici
singura chestie ca nu stiu dupa ce ii cad florile ce sa fac cu ea ,anul trecut am avut alta careia i-am taiat tija pe care erau florile complet si nu a mai dat alta crenguta cu flori niciodata
nu stiu cum sa fac acuma
andanii
maria2mami spune:
...hop si eu....am acasa vreo 20...dif specii.. phalaenopsis,cambria, mocara, dendrobium, miltonia, cymbidium, zigopetalum...dar cea mai frumoasa phalaenopsis, pe care o am de 7 ani de la "Mos Craciun" are 7 tije....si in varful perioadei de inflorire a avut 50 de cupe de flori albe si mari cat o palma de adult....era o splendoare.
La mine stau la geam, au doar de dimi 2-3 ore de soare, toate sunt schimbate in ghivece mari de plastic transparente si apoi sunt puse pe un strat gros de nisip sau/si pietris (care este mereu umed)in vase de sticla transparente.
Le ud (le scufund)....cand imi aduc aminte, cu apa decantata ...la fel si cei 3 bonsai ficus benjamin si de fertilizat la fel.......am observat ca daca nu le bagi foarte mult in seama sunt din ce in ce mai frumoase.
Cand raman fara floricele le tai/ciupesc doar varful fiecarei tije si nu cum scrie pe eticheta......asa fiind tija mai lunga va face mult mai multe tije mai micute, implicit mai multe flori.....si, in cateva luni, max 2 infloresc din nou
O seara buna
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006
andanii spune:
maria da cate orhidee poti avea .... cred ca e un paradis la geamurile tale
da oare cum e cea cu 7 tije , nu ai poza cumva sa-mi arati , n-am vazut cu mai mult de doua tije niciodata vreuna
am sa respect ceea ce ai zis tu si sper sa am noroc de orhideea asta mult si bine ,asta e phalanopsis alba cu glori mare si are 7 flori pe tija, e superba , ca o mireasa .... acuma vreau sa-mi mai cumpar una dar mov, ticlam .... sa fie colorata
multumesc de sfaturi
andanii
Anda08 spune:
Tocmai am observat niste puricei (zic eu..) in ghiveciul orhideei - ce sa fac? Cine a ma intampinat astfel de probleme si cum a scapat de ei? Nu am nici o planta in jur care sa-i fi transmis ganganiile...
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
Anda08 spune:
Citat: |
luisa1983 Publicat la - 12/02/2011 : 19:42:55 -------------------------------------------------------------------------------- Daca sunt puricei albi ,incearca cu un macerat de tutun, adica tutunul din cateva tigari lasat la macerat 3-4 zile in cam 200 ml apa.Stropeste pamantul cu acest lichid (nu uda frunzele), trebuie sa insisti cateva saptamani , eu cam in doua luni am scapat de ei, cat p-aci sa-mi omoare orhideea primita de la fiul meu sau DECIS dar intr-o concentratie foarte slaba cred ca 0,1% la 10 l apa este ok (cei de la magazinul de produse fitosanitare cred ca te pot indruma mai bine in functie de planta) ,am folosit DECIS dar m-am oprit la timp era sa omor un arbore de pagoda, a avut zile saracul si din fericire si-a revenit repede . Bafta! |
mersi de sfat - chiar o sa incerc de maine cu macerat de tutun
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
Oana_B spune:
Ahhh exact la fix subiectul asta
Am primit si eu o orhidee de ziua lu' sota-miu si habar n-am cum s-o ingrijesc.
Am mai avut dar mereu au murit ba le-am pus prea multa apa, ba prea putina, ba a prins pamantul ala miros de mucegai si-a facut ca niste musculite si in final tot la gunoi au ajuns.
Pe asta as vrea sa o tin mai mult si numa' bune sfaturile de la voi. Multam
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank"> I love pink!
NicoletaB spune:
Mie mi-a inflorit o orhidee dupa 4 ani. Nu e genul celei din poza de mai sus. Este inalta cam de 1m si ceva, are frunze lungi, ascutite si sculate. Scuzati termenul. Cand am primit-o si dupa ce i-au cazut florile, am pus-o in 2 ghivece, caci avea 2 bulbi.
Eu le-am pus in ghivece maro de plastic mari. Dupa ce am citit aici, iar sambata am vazut minunea, ditamai tija cu vreo 7-8 flori pe ea, m-am dus in Hornbach, mi-am luat ghiveche de orhidee (transparente), pamant de orhidee si am transmutat-o pe cea fara flori, poate, poate infloreste si asta. Cand i-or pica florile celei inflorite, ii schimb si ei ghiveciul si pamantul. Mi-am mai luat una in genul celei de mai sus (din poza), dar un galben pestrit.