Viatza in Germania (62)
Raspunsuri - Pagina 6
Christel spune:
Fetele vreau sa va intreb daca ati cumparat bijuterii sau ceasuri de la magazinele online, daca aveti incredere in ele.Vreau sa-mi iau un ceas si nu pot sa ma hotarasc intre cele doua:
http://www.uhrinstinkt.de/longines-primaluna-quarz-primaluna-p-5634.html
http://www.uhrinstinkt.de/longines-primaluna-quarz-primaluna-p-5635.html
Initial am vrut Tissot dar dupa ce le-am vazut pe astea Prima Luna de la Longines, m-am indragostit de ele, nu mai zic de cele din aur si diamante de peste 2000 de euro, sunt superbe dar si scumpe,chiar daca sunt Longines.
Am fost sambata in Leipzig si le-am vazut la Christ, erau acolo 730, respectiv 910 cel cu diamante, aici pe situl asta sunt ceva reduse, dar mie teama sa nu iau plasa, desi ei spun ca iti dau certificat de autenticitate si tot ce trebuie.
Voi ce spuneti?
cristina30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Christel Fetele vreau sa va intreb daca ati cumparat bijuterii sau ceasuri de la magazinele online, daca aveti incredere in ele.Vreau sa-mi iau un ceas si nu pot sa ma hotarasc intre cele doua: http://www.uhrinstinkt.de/longines-primaluna-quarz-primaluna-p-5634.html http://www.uhrinstinkt.de/longines-primaluna-quarz-primaluna-p-5635.html Initial am vrut Tissot dar dupa ce le-am vazut pe astea Prima Luna de la Longines, m-am indragostit de ele, nu mai zic de cele din aur si diamante de peste 2000 de euro, sunt superbe dar si scumpe,chiar daca sunt Longines. Am fost sambata in Leipzig si le-am vazut la Christ, erau acolo 730, respectiv 910 cel cu diamante, aici pe situl asta sunt ceva reduse, dar mie teama sa nu iau plasa, desi ei spun ca iti dau certificat de autenticitate si tot ce trebuie. Voi ce spuneti? |
Hi,
de pe internet eu cumpar de obicei numai daca are sigla, Trusted Shop... ce am citit aici la ei pe pagina e ca poti sa mergi chiar la ei in magazin sa cumperi, poate chiar mai obtii o reducere de pret... altfel mi se pare riscat, zic eu, sunt multi bani.
Uite, asta e de ex un trusted shop
https://www.uhren-lounge.de/a-4399/longines-primaluna-l81144166?category=552
si mai poti plati cu PayPal ceea ce mi se pare tot sigur..., dar trebuie sa decizi singura ce vei face; eu una n-as da asa multi bani pe un ceas, ca eu il mai trantesc...dar fiecare are pasiunile lui.
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
nasuc spune:
Multumesc tare mult fetelor!
Excelente sugestii de la voi Blackpanterro si aschiutza, o sa vad ce altfel de scoli sunt in Fr. Ma bucur ca e comunitate romaneasca, poate reusesc sa cunosc si eu pe cineva pe-acolo si ... sunt sigura ca o sa-mi para mai putin complicat totul.
Oricum mai avem timp, o sa venim numai de la inceputul anului viitor (asta in cazul ca o sa gasim o scoala care sa-mi accepte fata), dar mie imi place sa ma organizez dinainte pe cat posibil, ca sa ne fie cat mai usor :))
Noi am mai locuit in DE (2ani si ceva -la studii) dar asta a fost acum... 10-12 ani, germana noastra e cam ruginita (ca sa nu zic ca e gaunoasa rau) dar suntem optimisti. Iar fata mea, ea nu prea stie ce si cum cu lb. germana, dar i-am prezentat zonele de atractie din jur (Europa Parc, Hasenhorn, Franta la 30 de km, etc) si pare entuziasmata. Dar cum zic, ea habar n-are ce greu e sa inveti o lb straina. De aceea am mare nevoie de o scoala care sa o accepte si care sa o ajute. Chiar, sunt ceva programe speciale de invatare a limbii pentru cei care "aterizeaza" in clasa fara sa cunoasca limba? Sau se descurca fiecare cum poate.
kariguld spune:
citat din mesajul lui nasuc De aceea am mare nevoie de o scoala care sa o accepte si care sa o ajute. Chiar, sunt ceva programe speciale de invatare a limbii pentru cei care "aterizeaza" in clasa fara sa cunoasca limba? Sau se descurca fiecare cum poate. |
in Bayern sunt scoli unde merg copii auslanderi ptr a invata limba. scoli care au clase numite "ubergangsklasse". copilul invata limba, cu profesori speciali pregatiti sa se ocupe de ei.
si adulti pot invata limba, se fac in toata Germania cursuri de limba ptr auslanderi. zilnic, de trei ori pe saptamana sau de doua ori.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
M-am nascut pentru succes!
helbi spune:
Alina, DA, azi a inceput clasa a 5-a si, desi emotiile au fost ff mari si de o parte de si alta, totul a decurs ca la "carte". Sunt 30 de copii in clasa, DAR, din astia, 5 au fost in clasa 1-4 in aceeasi clasa, apoi cele 2 prietene ale ei sunt iar in aceeasi clasa si mai cunoaste inca 2 fetite, deci..........1/3 din clasa ii sunt deja familiari, prieteni. Au zilnic 3 materii, cite 2 ore fiecare materie, ceea ce e f bine, ca nu au pt ziua urmatoare decat 3 materii de pregatit. Au de 2x cite 30 min de pauza. Incep la 7.45, termina la 13. Daca vor AGs sau Wahlunterricht au de la 13.50 in continuare ore. Ea va merge la tenis, Mathe-Club si Erweitertekunstunterricht ca Wahlunterrichten. 2 zile pe sapt. merge in Nachmmittagsbetreung.
Vineri toti cei 151 de copii de clasa a 5-a (sunt 5 clase de a 5-a anul asta) merg impreuna cu directorii, Klassenlehrerinen si Mentorinnen (fiecare clasa a primit 4 copii de clasa a 9-a ca mentori) sa manince impreuna la clubul de Rudeln. Saptamina viitoare joi au Waderntag.
Mie mi-a lasat totul o impresie f frumoasa. Scoala e mare, are 1150 de copii si 103 cadre didactice. Proful de tenis e roman
Dupa Feiern-ul de la biserica, am mers 4 familii cu cele 4 bobocele din dotare si am mincat impreuna. Apoi la ceva cumparaturi pt scoala, caci la ei e asa: fiecare profesor le va spune ce "pretentii" (caiete, coperti, etc) au de la ei.
Cam asta despre prima zi de Gymnasiu!
Nasuc, fata ta in citeva luni va intata limba, mergind la scoala. E posibil insa, sa nu o bage in clasa a 4-a, ci intr-a 3a ca nu stie germana. Ar trebui sa ai in vedere ca la inceputul anului, in cam toata Germania se termina semestrul 1.
Eu am o prietena brazilianca. Pt baietul ei, care terminase BAC-ul in Brazilia, a vorbit anul trecut la un Gymnasiu aici si l-au acceptat sa mearga doar ca sa aiba cu cine conversa si unde auzi germana. El mai facuse niste cursuri aici la Volkshochschule. A mers undeva prin mai, deci, s-a putut. Dar asta a fost aici in Frankfurt, oras destul de mare. Nu stiu cum va fi in Freiburg, dar te interesezi.
Fara asigurare medicala e riscant. Daca Doamne fereste patiti ceva, suntetzi buni de plata. Poate ca iesi mai "rentabil" sa.tzi inchei in RO o asigurare de calatorie, dupa ce itzi expira cea canadiana.
Ai aici link la parohia RO din Freiburg. Potzi sa-l contactezi pe Parintele si sa discutzi cu dinsul. Sunt sigura ca te poate ajuta cu info de la "fata locului" sau, daca nu le are, sa incerce sa va ajute:
http://www.ortodoxia.de/html/_info-_freiburg_-_romana_.html
Daca imi mai amintesc cite ceva, mai revin pe joi, caci maine ajung ff tarziu acasa, iar acum sunt cam "zombi" dupa ziua de azi. Cu masina nu vei avea pb. Se gasesc destule.
Alina, sa stii ca si aici a plouat azi toata ziua sia fost f rece. Exact asa a fost si la Einschulung-ul din clasa 1, dar Biancai i-a purtat "noroc".
Cind pelcatzi in Mallorca! Ce va invidiez!!! Vreau si eu
Amonar spune:
Felicitari Mycya si Aschiutza.
Alina, vacanta placuta. Si pe noi ne bate gadul de o Grecie ceva...in octombrie. Anul asta chiar ca a fost nebun ca vreme...
Christel spune:
citat din mesajul lui cristina30 Hi, de pe internet eu cumpar de obicei numai daca are sigla, Trusted Shop... ce am citit aici la ei pe pagina e ca poti sa mergi chiar la ei in magazin sa cumperi, poate chiar mai obtii o reducere de pret... altfel mi se pare riscat, zic eu, sunt multi bani. Uite, asta e de ex un trusted shop https://www.uhren-lounge.de/a-4399/longines-primaluna-l81144166?category=552 si mai poti plati cu PayPal ceea ce mi se pare tot sigur..., dar trebuie sa decizi singura ce vei face; eu una n-as da asa multi bani pe un ceas, ca eu il mai trantesc...dar fiecare are pasiunile lui. Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006) |
Multumesc Cristina pentru sfaturi, ramane sa mai cercetez, stiam si eu situl indicat de tine,le vazusem si acolo, dar sunt la preturile din magazin, asa mai bine merg si-l iau direct din magazin, e mai sigur. pe situl asta de la uhrinstinkt am inteles ca ar fi mai ieftine ca-s reimportate, dar ma rog nu stiu, de aia intreb si eu, pana acum am tot facut cumparaturi pe net si n-am luat niciodata plasa dar la electronice, elecrocasnice, chestii din astea.
In fine mai studiez problema.
Christel spune:
Andreia, bafta la scoala atat pentru Bianca cat si pentru tine,sper sa mai vorbim, dar acum stiu ca ai program incarcat.
Alina vacanta placuta, cand plecati?
Uf si la noi zici ca vine toamnaploua, ploua chiar nu mai vedem si noi soare ne scoatem hainele groase deja? mai ales dimineatae tare frig pentru luna august.
nasuc spune:
Fetelor, sper ca nu va deranjeaza ca m-am bagat si eu peste voi cu intrebarile mele :)
Multumesc Kariguld pentru info. E exact ce ne-ar trebui, sa fie bagata intr-o clasa din asta ajutatoare (ubergansklasse) pana invata limba. Unde se tin cursuri pentru adulti? La VHS? daca tot n-o sa am ce face, poate o sa ma duc la cursuri de lb. Ai un link, ceva, cu detalii despre cursurile astea pentru auslaenderi?
Helbi wow, ce interesant suna orarul la Gymnasium! E grozav ca pot sa faca atatea activitati extrascolare: tenis, mathe, kunst. Se platesc extra activitatile astea? Intreb asta pentru ca la noi tot ce e in afara scolii costa.
Si inca un wow, clasele incep la 7:45. Si cei mai mici sau numai din clasa a 5a in sus? O sa ne fie greu la inceput sa ne adaptam, e cam devreme dupa "gustul" nostru.
Aici cursurile incep la 9. Pe la 10:15-10:30 au pauza.
Apoi continua clasele pana la 12:00 cand au pauza de o ora din care 1/2 ora mananca, iar cealalta 1/2 h se joaca in curte. De la 13 la 14:15 sunt in clasa, apoi iar o pauza de 15 minute. Scoala se termina la 15:30. La ora aceea copiii sunt fie imbarcati in autobuzul scolar (din ala galben) care-i aduce pana in fata casei, fie se duc la serviciul de "after school" pana vin parintii sa-i ia . Teme au foarte putine (eu as spune ca n-au aproape deloc), dar fac multe exercitii/ proiecte la scoala. Sunt sigura ca o sa fie o experienta deosebita pentru fata mea E diferit de ce avem noi aici.
Multumesc pentru toate informatiile, ne sunt de mare ajutor.
Va doresc multa vreme frumoasa de acum inainte!
helbi spune:
Christel, ne auzim pe WE sau seara, cu exceptia zilei de miercuri, cind ajung spre 9.30.
Nasuc. cei mici incep cel tarziu la ora 8 si termina cel tarziu la 13.15 (cei de clasa a 4-a, care pot avea si 6 ore intr-o zi). Au o pauza de 5 min de mic dejun, una de 20 min. (pauza mare) si inca una de 5 nim. daca au 6 ore. Copii sunt luatzi de parintzi dupa ore, sau merg in Hort (daca prinzi loc, ca si aici e o pb.de care va trebui sa te interesezi, mai ales ca e vb de mijlocul anului scolar).
La fata mea nu se platesc activitatile extra. Ce am scriu eu, e numai ce va face ea. Pt a 5-a se mai ofera: orchestra, percutie, cor, flaut, gradinarit, caiac-canoe, si Kunstlicht.
La www.vhs.de potzi alege localitatea si apoi vezi ce cursuri au. A aparut deja programul valabil pina la sf. lui ianuarie si, ar fi bine, daca stii ca venitzi pina atunci, sa te inscrii, caci dureaza pina primesti un loc (sau asa e in Frankfurt).
Exista mai multe scoli de limba, vezi ca pe prima pagina la subiect, erau trecute niste link-uri. Potzi primi si cursuri de integrare, platesti 1 Euro/ora, esti "obligata" sa faci 600 ore si apoi sa dai un examen, din ce am inteles. Didialex a scris despre asta, poate revine cu info, cind revine din RO.
Pune intrebari si, in masura in care ne pricepem, incercam sa te lamurim.