Viatza in Germania (62)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

Dragele mele,

Va multumesc tuturor pentru sfaturile, recomandarile si informatiile utile. O sa le iau pe rand sa le ,,procesez", sunt intr-adevar o gramada de stiut, facut etc. Recunosc ca ma simt deja putin coplesita, dar imi revin eu

Sotul meu Razvan are deja o adresa stabila in Frankfurt. Din momentul inregistrarii trebuie sa ai asigurarea imediat ce te-ai inregistrat sau poti si mai tarziu? Eu imi propusesem sa vin in Germania la anul in ianuarie sau februarie cel tarziu, dar din cate inteleg de la voi ar fi cazul sa vin mai devreme (la sf lui 2010)? E obligatoriu sa merg la un medic de acolo inca de acum sau cam din ce luna de sarcina? Daca da, atunci se vor schimba radical planurile pe care le facusem, insa important e sa fie totul ok si sa mearga bine sarcina.

Ce norocoasa sunt ca sunteti aici:) Asta o sa faca tranzitia spre Germania mai usoara.

Va astept cu orice info considerati ca ar fi important pentru mine sa stiu.

Anda (sau Adriana in buletin:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Adriana: frelicitari pt bb-ita, si multa, multa sanatate la amandoua!

harnici la de 40 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Teoretic, cred ca potzi sta is fara asigurare. Practic, mai ales in situatia ta, e un MUSS asiguarrea. Ce te faci daca ai pb si n-ai asigurare? Va trebui sa platesti totul din buzunar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Anduc, eu as veni cat mai repede, pt ca, ti-e si tie tranzitia mai usoara avand mai mult timp la dispozitie, apoi te muti cu o burtica mai mica, ai mai mult timp la dispozitie sa te "dezmeticesti", si dupa cum vezi, ai intr-adevar multe de facut. De obicei la sfarsitul lui septembrie cele mai multe din scoli isi reincep programul, pt tine, pt limba ar fi asta f important. La Geburtsvorbereitung, iara, te inscri cel tarziu in luna 4-5, ca sa ai locul cand vrei tu si-ti pica bine, cursurile de sport le poti incepe inca din luna a treia.
Si esentialul, facut de hartii propriuzise, dureaza si ele. De-abia apoi te poti asigura medical. SI de-abia apoi poti incepe pregatirile pt nastere. Mai aveti apoi si de clarificat pt actele nou nascutului, ai de depus dosarul ca sa-ti primesti banii pt Elternzeit (perioada cand stai acasa cu BB) samd...
Nu vreau sa te speriu, dar ar trebui sa te fi mutat "ieri"...

harnici la de 40 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Uraaaaaaaaaa! Sa-ti traiasca fetita, Adriana! Sa fie sanatoasa ! Cee ma bucuuuuur! Of, m-au apucat emotiile! Imi imaginez ce fericire e sa iti tii in brate copilasul!
Numai bine si te asteptam cu vesti!

Hai ca se pare ca eu sunt la rand .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna fetele!

Felicitari Adriana!Sa-ti traiasca bebita,sa va aduca bucurii pina la adinci batrineti!

Ne-am reintors ieri din concediu,offf,ce vreme groaznica am gasit:ploaie si frig .
Miine incepem si noi scoala,clasa a 3 a,Doamneeee,ce rpd trece .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

Felicitari, Adriana, multa sanatate tie si bebitei! Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!

Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anduc
...

Sotul meu Razvan are deja o adresa stabila in Frankfurt. Din momentul inregistrarii trebuie sa ai asigurarea imediat ce te-ai inregistrat sau poti si mai tarziu? Eu imi propusesem sa vin in Germania la anul in ianuarie sau februarie cel tarziu, dar din cate inteleg de la voi ar fi cazul sa vin mai devreme (la sf lui 2010)? E obligatoriu sa merg la un medic de acolo inca de acum sau cam din ce luna de sarcina? Daca da, atunci se vor schimba radical planurile pe care le facusem, insa important e sa fie totul ok si sa mearga bine sarcina.

Ce norocoasa sunt ca sunteti aici:) Asta o sa faca tranzitia spre Germania mai usoara.

Va astept cu orice info considerati ca ar fi important pentru mine sa stiu.

Anda (sau Adriana in buletin:))

Anda, nu iti fa griji. Par multe info la inceput, dar e normal. Oriunde te-ai stabili te-ai lovi de aceste formalitati. Lucrurile s-au complicat doar un pic, prin faptul ca esti gravida, deci vei merge mai des la ginecolog.

Asigurarea de sanatate e bine sa o faci repede, tocmai pt ca esti gravida si la orice vizita la medic te vor intreba de cardul de asigurat. Daca nu-l ai, vei plati ca "privat" o groaza de bani si nu si-ar avea rostul din moment ce sotul tau oricum plateste aici taxele de sanatate.

Nu e musai sa vii repede aici, dar e indicat...asa vei invata mai rapid germana, vei avea timp de "acomodare" pana nasti. Ti-ai face prietene, cunostinte, ai avea timp sa te informezi de una alta, etc.In plus, daca apar complicatii cu sarcina, aici ai primi ingrijire mai buna decat in Romania (parerea mea!)

La doctor poti merge din orice luna de sarcina (cred eu!!!), insa cu cat mai repede cu atat mai bine, ca sa te monitorizeze ca lumea. Daca vei naste aici, tb sa te inregistrezi la spitalul ales sa nasti (Anmeldung zur Geburt), primesti de regula o programare (Termin)prin saptamana 30-32 si acolo completezi formulare, stai de vorba cu o moasa si un doctor ref. nastere, dorinte (cu sau fara PDA, in apa, etc), riscuri, etc. Asta nu inseamna insa ca nu te vor primi, daca te duci la ei mai tarziu, doar ca n-o sa-ti doresti sa stai sa completezi formulare in durerile de travaliu. Aici medicii iau foarte in serios treburile astea si tocmai pt ca o nastere e imprevizibila, isi iau toate precautiile necesare, adica te informeaza foarte bine despre nastere (modalitati de ameliorare a durerilor, posibile complicatii, tipuri de anestezie si riscuri, etc). Ei discuta adica cu tine modalitatea de nastere, in fctie de evolutia sarcinii tale pana in acel moment.

Ah, intr-adevar, sunt atatea de spus...as putea vorbi ore intregi!

Toate astea insa le vei "trai" aici, adica le iei asa cum vin...informatii si decizii. Daca iti povestim noi prea multe tare mi-e ca te vom agita prea mult...

Edit: si inca un factor imp. de care era sa uit! daca burtica e inca mica, apuci sa mai faci una alta, sa alergi dupa acte, etc. mai incolo va fi mai greu cu deplasatul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

deschid un capitol nou. poate i-l inchide un amin. pe asta. multumesc!

Mergi la inceput