rasul cu lama pe cap, are efect sau nu?
Raspunsuri - Pagina 3
Anka74 spune:
Numarul firelor de par, culoarea, structura firului...predispozitia de a cheli, toate, dar toate sunt stabilite GENETIC. Ne dam mari si tari ca citim cate-n luna si stele despre cresterea, ingrijirea si educarea copiilor si ne radem capii in cap
Nu mi-am tuns zero baiatul...acum are aproape 6 ani si are parul destul de des. Genetic! Ca si eu am o claie de par, chiar daca ai mei nu au auzit de barbieritul asta! Slava domnului!
mirela0521 spune:
dupa tot ce am citit, si va multumesc frumos pe aceasta cale tuturor pentru raspunsurile primite, sunt convinsa 95% ca nu se merita sa ii chelesc zero. par destul de argumentate raspunsurile bazate pe genetica, dar recunosc ca acolo un 5% as spera ca poate-poate. sincera sa fiu nici eu nu am o podoaba capilara de laudat sau de invidiat, dar pana la urma majoritatea femeilor sunt nemultumite in privinta parului lor: daca e drept de ce nu e cret si viceversa. sotul meu are un par negru, cu fir gros, cret gen "fir de telefon" daca si l-ar lasa lung, insa se pare ca cei mici nu l-au mostenit in aceasta privinta. o sa ii tund mai scurt cat sa nu mai transpire asa de rau, pt ca tot este canicula, dar nu cred ca ii voi "barbieri" vreo-data. cel putin deocamdata m-am calmat in aceasta privinta.
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
emilia.m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adelamaria Emilia, departe de mine dorinta de a intra in discutii contradictorii...Insa tu spui ca daca ai fi rasa in cap la varsta asta ai fi privita ciudat. E firesc sa gandesti asa, imaginea ta, asa cum o stii tu si cei din jurul tau, ar fi afectata. Nu crezi ca se intampla acelasi lucru si cu un copil de doi ani sau orice varsta(fetita sau baiat, dar poate mai ales fetita - din cauza stereotipurilor sociale)? De ce plecam mereu de la premiza ca "sunt mici si nu-si dau seama"? Si daca-s mici si nu-si dau seama, cu atat mai mult nu faci ceva care sa-i afecteze imaginea, fizicul sau psihicul radical,nu? Ca e corpul lui si parca nu-i ok sa iei decizii radicale doar fiindca tu esti adult si stii mai bine...Mai ales ca poate sa functioneze sau nu... Oi fi eu exagerata, nu stiu... Ade, mami de Ilana http://www.ilanaandreea.blogspot.com/ |
Da, ai dreptate. Eu am zis insa ce am crezut eu pentru mine.Dupa ce am implinit 4 ani si m-am dus la gradinita, am inceput sa am "viata sociala" si sa fac parte dintr-o colectivitate in care aspectul fizic conteaza, am inceput sa am mare scandal cu ai mei la fiecare tuns pt ca ma tundeau scurt-baieteste de fiecare data. Si plangeam zile in sir pe tema asta, ca ma uram ca aratam groaznic si ii uram si pe ei ca-si exercitau astfel autoritatea parinteasca, luand decizii referitoare la parul meu. Si acum mi se pare nedrept si le reprosez faptul ca toata copilaria mea am fost tunsa ca un baiat ca sa "nu-mi manance parul toate vitaminele si calciul". Deh... idei de oameni mari!
Dar daca m-ar fi ras in cap cand aveam 1 an jumatate - 2 ani spre exemplu, n-as fi avut nici o problema ca nu aveam cine stie ce viata sociala in carucior. Ba chiar le-as fi multumit alor mei ca au incercat sa faca ceva care la varsta respectiva n-ar fi fost privit straniu si care ar fi putut, poate, sa-mi aduca un beneficiu cat de mic.
As fi fost impacata cu gandul ca macar au incercat-o si pe asta (acum vorbesc din perspectiva unei femei care are probleme hormonale din cauza carora la un moment dat se gandea sa-si puna peruca si care cheltuie milioane pe lotiuni gen Hair Grow).
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
ralcat spune:
Emilia, ce te inteleg, stiu perfect prin ce treci. Si cred ca m-as da pe cap si cu pipi de pisica daca ar face parul sa creasca.
Si recunosc, ca fiind lovita rau in suflet, nu doar in cap de saracimea podoabei mele capilare ... mi-am ras cupilu in cap pe cand avea un an.
Care cupil s-a nascut chelutz de tot, nici sprancene nu avea, arata ca un martzian cu gura mareee si galagioasa .
L-am ras dupa ce m-am sfatuit temeinic cu pediatra, va dati seama ce rabdare a putut avea femeia cu mine ... ce problema de mare durere aveam. Si mi-a zis ca desi la 4 ani se stabilizeaza radacinile si numarul foliculilor, cantitatea si calitatea parului, sa nu neglijam totusi anumite remedii populare care totusi au efect. Si mi-a zis ca ea si-a ras baiatul in cap pe cand era micut, si ca nu imi poate da un motiv stiintific pentru care a facut-o, dar asa a simtit ea ca e ok. Si l-am ras si eu, tot gandindu-ma ca daca ma rad, mai ales in raspar ... mama ce se intareste si cum ies si cate 2 fire din aceeasi radacina. Si l-am ras si in raspar, ca sa fie completa treaba. L-am ras timp de o vara ... de cate ori ii mai crestea perisorul. Cam de 2-3 ori as zice ...
No acu, ce sa zic, dupa ras ... i-a crescut parul. Nu pot sa ma exprim nici daca e mai des sau mai tare sau mai stiu eu cum. Ce-i drept e drept, eu sunt linistita ca am facut-o si pe asta, dar ... fiu-meu are parul ca al meu si al lui tata-sau: fin si pisicos. Dar e destul, cel putin pana o incepe sa cheleasca.
Iar legat de traditii ... din toate smacurile de pus in par cu care m-am dat pe cap ... cea care mi-a oprit caderea masiva a parului (tot din motive hormonale) e combinatia de ulei masline+usturoi stors+lamai+galbenus de ou, pe care o stie mama de la bunica ei. Pute ustoroiul ala de mori pana faci dus ... da nu mai culeg paru cu pumnu de prin casa.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Deus spune:
logic parul creste din interior asa ca ce efect sa apara daca tai un fir de par la exterior!
nu tundeti in special fetitele ... pacat de dragalasenia lor
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Deus spune:
citat din mesajul lui kikineata La noi a avut efect f bun. O imbunatatire de 50% sa zic poate mai bine. Era ca o pisica plouata acum are par frumos, nu Ileana Cosanzeana dar e tare dragutza. Si a ramas si nitel ondulat la varfuri. Tuns cu masina, apoi ras de 3 ori consecutiv la diferenta de o saptamana. Am purces dupa ce am vazut efecte vizibile la alta fetita. Bafta sa iei decizia care o consideri buna pt. voi. |
nu de la ras a crescut frumos ci atunci a venit randul unui alt fir de par cu o alta structura in functie de varsta/hormonii/dezvoltarea copilului! nu recomanda la nimeni sa faca ce ai facut fiindca este apa de ploaie, efect 0
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Deus spune:
citat din mesajul lui mirela0521 dupa tot ce am citit, si va multumesc frumos pe aceasta cale tuturor pentru raspunsurile primite, sunt convinsa 95% ca nu se merita sa ii chelesc zero. par destul de argumentate raspunsurile bazate pe genetica, dar recunosc ca acolo un 5% as spera ca poate-poate. sincera sa fiu nici eu nu am o podoaba capilara de laudat sau de invidiat, dar pana la urma majoritatea femeilor sunt nemultumite in privinta parului lor: daca e drept de ce nu e cret si viceversa. sotul meu are un par negru, cu fir gros, cret gen "fir de telefon" daca si l-ar lasa lung, insa se pare ca cei mici nu l-au mostenit in aceasta privinta. o sa ii tund mai scurt cat sa nu mai transpire asa de rau, pt ca tot este canicula, dar nu cred ca ii voi "barbieri" vreo-data. cel putin deocamdata m-am calmat in aceasta privinta. Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008) |
al meu are 5 ani jumate si are parutul lung si este dulce foc...baietii sunt dragalasi cu putine plete, fetitele nu transpira? pe ele de ce nu le tundem scurt ca-i vara?
la gradi copilasii tunsi f scurt par mai maturi, mai seriosi..
uite ce bine arata bucle la baieti http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48423&cid=34505
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
Anka74 spune:
citat din mesajul lui Deus http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48423&cid=34505 |
Pai cum sa tai asemenea bucle?
inaioana spune:
citat din mesajul lui Deus fetitele nu transpira? pe ele de ce nu le tundem scurt ca-i vara? |
Pentru ca ele stau la clame si codite. Baietii nu prea vor, fi-r-ar sa fie.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
Deus spune:
asa-i ele au codite...nici al meu nu-l are lung pe spate, il are doar nitel buclat cat sa fie dragalas.
Are vreme o viata intreaga sa fie serios
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro