rasul cu lama pe cap, are efect sau nu?
copiii mei au parul destul de rar, in special fetita de 2 ani. i-am tuns pe cap cu masina marimea cea mai mica, dar nu am dat si cu lama. prima data anul trecut fara nici o imbunatatire vizibila, anul acesta parca cu o usoara indesire. pe langa faptul ca firul de par este f moale, pisicos, fetita are lateralele, putin spre tample, destul de dezgolite. nu are nici macar pufulet in acele zone, cam ca la barbatii care incep sa aibe calvitie. unii spun ca degeaba tunzi cu masina daca nu dai si cu lama. este oare adevarat? va intreb pe voi cele care ati incercat si mai ales cele care ati avut rezultate vizibile. dati-mi un sfat.
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
Raspunsuri
Ilinca_M. spune:
Da, datul cu lama are efect, in sensul ca are drept efect o chelie stralucitoare, de la soare te poti uita da' la ea ba.
E doar o impresie ca parul "se indeseste" de la "laminat", de fapt e un dat genetic cate fire de par avem, cat de bogat ne e parul si putem cel mult sa-l impiedicam sa cada in cantitati necorespunzatoare, dar de indesit...din pacate nu.
Lasa gura lumii si nu slutzi bietii copii...care-i problema daca nu au plete asa bogate ca altii?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
marutzu spune:
si a mea are par de pisicuta destul de moale si rar desi eu si sotul avem par des...am ras o cu lama de ras dupa ce am tuns o zero de 2 ori si nici o imbunatatire parca un pik mai des sa zik numa o idee asa...are 2 ani si acum am hotarat sa nu o mai rad in capusor pt ca o manca f tare kelia pana crestea un pik de pufulet
adelamaria spune:
Stiu ca e o "reteta" des folosita, din pacate. Dar eu nu cred sa functioneze. Cat de des e parul sau cum e firul e stabilit de genetica. Si mai stiu ca si hormonii joaca un rol, dar nu stiu sa explic exact care.
Daca fetita ta are parul asa cum descrii, asta nu inseamna ca asa ii va ramane toata viata. Gaseste o tunsoare care sa-i vina bine si usor de purtat pentru o fetita de varsta ei, dar atat.
Nu intentionez sa critic pe nimeni, fiecare face cum si ce vrea, dar personal mi se pare trist sa vad copii tunsi zero prin parcuri.
PS. Descrierea procedurii in sine, ideea de dat cu lama mi se pare de-a dreptul medieval si periculos, dar asta e, din nou, o parere strict personala.
AVoogt spune:
Tunsul asta la 0 nu are nici un evect..nu mai tundeti copilasii degeaba ..in special fetitele:(! Copii mici au putin par ( cei mai multi dintre ei ). Cu cat cresc li se va indesi parul, textura parului se schimba.
Eu nu am tuns-o scurt pe fata mea niciodata decat ii tai varfurile aaa si i-am taiat si motul la 1 an . Atat! Acum are un par frumos si destul de bogat
emilia.m spune:
Pe mine ai mei nu m-au ras in cap.
Nici macar cu masina de tuns, daramite cu lama.
Am avut par ok in general (nu foarte des dar nici rar).
Acum insa am capatat PCOS si nu mai e ok. E rar mai ales in varful capului si se ingrasa repede.
Sincer va spun ca regret ca atunci cand eram mica ai mei nu au incercat macar o data sa ma rada in cap. Pe picioare parul creste mai gros dupa ras deci nu vad de ce n-ar functiona si in cap... Macar sa fi incercat. Nu mergea - nu mergea si gata. Ce-ar fi avut de pierdut ca oricum eram mica si n-as fi tinut minte. Acum insa... daca m-ar rade in cap as fi privita tare straniu.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
mirela0521 spune:
asa m-am gandit si eu ca nu are nici un efect dupa ce am tuns-o anul acesta pt a doua oara cu masina de tuns cat de scurt s-a putut si neobservand nici o imbunatatire, insa tot povestind problema asta la birou colegele m-au "asigurat" ca trebuie musai rasa cu lama ca altfel este fara efect, iar ca spuma/sapunul deschide porii nu stiu cum si apoi dat cu lama si parul va fi mai tare la fir si mai des. sincer nu prea am inteles efectul (nu vad ce mare efect ar avea sapuneala si apoi barbieritul asta) si tocmai de asta am si scris sa intreb daca a avut cineva o experienta cu rezultate sau doar ii chinuiesc. nu de alta dar ar trebui sa inventez tot felul de metode ca sa stea linistiti la toate aceste demersuri.
la drept vorbind in adolescenta ma radeam cu lama pe picioare (deh, nu aveam epilator la vremea aceea) si daca ar fi sa ma iau dupa "babe" ar insemna sa fiu padure pe picioare, ceea ce chiar nu e cazul... de ce ar functiona in cap altfel acest proces?!?
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
adelamaria spune:
Emilia, departe de mine dorinta de a intra in discutii contradictorii...Insa tu spui ca daca ai fi rasa in cap la varsta asta ai fi privita ciudat. E firesc sa gandesti asa, imaginea ta, asa cum o stii tu si cei din jurul tau, ar fi afectata. Nu crezi ca se intampla acelasi lucru si cu un copil de doi ani sau orice varsta(fetita sau baiat, dar poate mai ales fetita - din cauza stereotipurilor sociale)?
De ce plecam mereu de la premiza ca "sunt mici si nu-si dau seama"? Si daca-s mici si nu-si dau seama, cu atat mai mult nu faci ceva care sa-i afecteze imaginea, fizicul sau psihicul radical,nu? Ca e corpul lui si parca nu-i ok sa iei decizii radicale doar fiindca tu esti adult si stii mai bine...Mai ales ca poate sa functioneze sau nu...
Oi fi eu exagerata, nu stiu...
adelamaria spune:
Ah, ocazional, din lipsa de timp cronica, si eu mai dau cu lama de ras pe picioare. Nu e nici mai des parul, nici firul mai gros. Doar pielea pare sa fie afectata de acest proces si arata mai rau decat dupa epilat cu ceara.
Cum ziceam, eu stiu ca tine de genetica si activitatea hormonala.
Natasa spune:
Ma bucur ca ai primit acelasi sfat de la toata lumea! Nu chinui copiii degeaba, au atita par cit le e genetic sa aiba. Cu virsta se mai indeseste, ai copii mici asa ca stai linistita!