divort fara avocat

divort fara avocat | Autor: alexa_bebe

Link direct la acest mesaj

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat!E vorba despre o prietena si cum nimeni nu o ajuta cu un sfat gratuit m-am gandit sa va cer ajutorul!
SITUATIE:are 26 de ani.,2 ani de casnicie cu el,un baietel de 2 ani si 3 luni sii nu au bunuri comune de impartit(deci nu va exista partaj),ea sta la parinti momentan iar tatal ei e pensionar(si mai munceste la negru in interioare),cu locuita stau bine,locuiesc la casa ,au toate conditiile
EL:si-a pierdut interesul pentru familie,ii place hoinareala prin baruri cu prietenii iar de adus bani in casa nu se oboseste ..intre ei exista nepotrivire de caracter si nu comunica...nu poate sa intretina o familie,el nu este interesat sa obtina custodia copilului dar in schimb nu este de acord sa divorteze...si inca ceva el este plecat in anglia(posibil sa nu se prezinte)
EA: nu are venituri momentan si o intretin parintii ei

INTREBARE:ii mai trebuie avocat la divort dat fiind faptul ca nu exista partaj si el nu este interesat de custodia copilului?

Ea: momentan nu are venituri,o intretin parintii ei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa_bebe spune:

ea nu are posibilitati sa plateasca un avocat...in circumstantele date exista vreaun risc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Riscul este reprezentat de pozitia lui. Nu se poate stii daca el va cere sau nu custodia, fie si macar pentru a amana divortul sau pentru a o necaji pe ea. In acest caz, este riscant ca ea sa nu aiba un avocat.
Sigur, ea se poate prezenta la prmul termen si vedea daca el emite vreo pretentie sau nu. Daca el declara (si isi mentine pozitia)ca nu e interesat de copil, atunci e ok.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Riscul este reprezentat de pozitia lui. Nu se poate stii daca el va cere sau nu custodia, fie si macar pentru a amana divortul sau pentru a o necaji pe ea. In acest caz, este riscant ca ea sa nu aiba un avocat.
Sigur, ea se poate prezenta la prmul termen si vedea daca el emite vreo pretentie sau nu. Daca el declara (si isi mentine pozitia)ca nu e interesat de copil, atunci e ok.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

ma cam si eu in seama Ioana, felicitari pentru buburuza!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea Licuriciului iubit!

Claudia si Raul-Andrei

http://www.gheorghe-filipciuc.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

eu sfatui ca prietna ta sa deschida actiunea si sa se prezinte singura la primul termen si in fct de ce ii va zice judecatoarea sa se prezinte la urm termen cu avocat...

sincer nu prea merita avocat la divort at cand nu au ce inparti

sunt jurist de profesie si vad multe in instanta

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Pai daca nu are venituri nu i se poate da un avocat din oficiu? Cred ca totusi ar trebui un avocat pt. ca nu se stie ce poate aparea si pe urma sa nu ii fie mai greu. Multa putere prietenei tale si sa scape cat mai repede de acest cosmar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Din cate stiu eu, oricine poate solicita un avocat din oficiu, dand o declaratie ca nu-si permite sa plateasca unul. Sa mearga la registratura si sa intrebe care e procedura.

Mergi la inceput