somn agitat...ajutor!

somn agitat...ajutor! | Autor: nicoleta_ior

Link direct la acest mesaj

Mamicilor, nu stiu ce sa mai ma fac cu fetita mea de aproape 7 luni. Pana la 4 luni, dormea toata noaptea fara intrerupere,doar papa si adormea. De la 4 luni, se trezeste plangand, agitata, isi freaca mainile, se intoarce pe toate partile, uneori din ora in ora. Am incercat toate posibilitatile, am ajuns sa doarma si cu mine in pat. Papa lapte praf, biberonul nu il vrea. I-am schimbat programul, plimbarea de seara dureaza si 3 ore, o obosesc cat de mult pot, adoarme instant dupa biberonul de seara, binenteles ca se trezeste dupa o ora, am dat vina pe dinti dar nimic, nici macar urma de dinti, i-am dat baby calm, plimbari cu masina....rezultatul 0. Spre dimineata doarme dusa de pe la 4 pana la 8 30.Ce sa fac? E sanatoasa tun conform analizelor. Sunt obosita, fizic, psihic si simt ca cedez...Nu inteleg schimbarea asta brusca...Intr-o noapte am lasat-o sa planga vreo 15 minute pana a adormit dar mi-a fost mila de ea si nu am mai repetat procedura. Va rog dati-mi un sfat cum sa scapam de tulburarile astea de somn...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

in astfel de situatii unii pediatri recomanda peritolul. eu i-am dat fetitei mele pt ca am trecut prin aceeasi situatie ca si tine si chiar a dat rezultate, doarme mult mai linistita. multe mamici au spus aici ca nu este bun...dar in lipsa de alta soluti eu l-am incercat si nu i-a facut nici un rau, din contra are un somn mai linistit. incearca macar 2 zile si vezi cum e, sau suna pediatra si spune-i de aceasta agitatie a fetitei poate iti recomanda ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Nicoleta, esti sigura ca nu sta sa-i iasa un dintisor?
daca o tii in brate, se linisteste?
e posibil sa simta nevoia unei apropieri.
oricum, la varste asa de mici , isi poate shimba comportamentul nocturn de la o luna la alta.

nu stiu ce sa=ti zic sa te linistesti.
eu am facut asa(pt ca si noi am trecut prin asta): plimbat, in brate, prin casa, ore intregi.

Nu e usor, stiu, poate nici nu am facut bine, dar eram atat de disperata, incat nu mai stiam ce sa fac.

Fetita mea numai asa se linistea, plimbata cu orele prin casa.
CUm ma asezam, cum urla.

So, m-am conformat, cu lacrimi siroind, pt ca simteam ca ma duc, ca mi se taie tot, picioare, respiratie, mijloc, rabdare, toatemintile, tot.

La noi era intervalul 1 noaptea 4 dimineata, parca.

La 4 adormea zambind...si adormeam si eu in secunda urmatoare, pana la 6 cand cerea de mancare.

Si apoi pana la 7 cand ma trezeam sa plec la servici, atunci cand l-am inceput.

La noi nu au fost dintii, ci pur si simplu nevoia ei de a fi cineva langa ea.

De cateva ori ii era foame, iar eu, tuta, nu mi-am dat seama

A avut apoi o perioada mai buna, apoi au inceput dintisorii.I-au trecut dintisorii, iar acum, doarme dusa pana la 4 dimineata, iar la 4 se trezeste ca vrea cu cineva. Solutia mea ([poate nu cea mai buna, dar alta n-am avut, cel putin deocamdata) a fost ca in intervalul 4-7 dimineata, doarme cu noi in pat. Ea fericita, so, noi fericiti.
Ne mai trezim cu cate un picior in ochi, sau in alte parti mai dureroase, dar....asta e...riscul meseriei

Eu ti-as sugera sa incerci sa dormi ziua, cand doarme ea, iar seara, daca poti, sa te culci mai devreme, ca atunci cand se trezeste, sa fii cat de cat ok.

Si sa iei vitamine.

Mult succes

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Baietelul meu a fost asa.
Vestea buna este ca trece, vestea proasta este ca la noi a tinut cam un an perioada asta. Pana la 5-6 luni a dormit toata noaptea.
De la sase la 11 luni exact cum povesteste si Andra, cu minimum 5 treziri pe noapte, de la 4 la 6 dimineata avea program de joaca.
Nu l-am lasat niciodata sa planga, l-am plimbat in brate, l-am leganat, i-am dat lapte la cerere, l-am luat in pat cu noi....si am sperat ca e doar o etapa. Pe atunci nu mergeam la servici si imi era mai usor. La 11 luni ale lui am inceput serviciul si a fost crunt, f f obositor. Se culca la 8.30, dormea neintors pana la 12 apoi incepeau trezirile.

Programul i s-a reglat cat de cat pe la 15-16 luni (acum are 18). Nu am facut nimic special, doar am fost langa el atunci cand a avut nevoie. Acum adoarme la 8 si se trezeste la 5.30-6 (fie weekend...nu conteaza, la 5.30 da trezirea. Uneori se mai trezeste noaptea din diverse motive, il iau in pat lanag mine si adoarme rapid.

Solutia sa nu clachez a fost sa merg si eu la culcare mai devreme, in jur de 10 maxim astfel incat sa nu pic de oboseala a doua zi la servici.
Ziua doarme maxim 2 ore si jumatate acum, inainte (pana la un an avea doua reprize de somn).

Rabdare...o sa treaca si perioada asta, motivele pot fi nenumarate, dinti, burtica, vise urate, sau pur si simplu nevoia de a te simti langa el.

Nu sunt de acord cu peritol sau alte siropele, nici cu lasatul sa planga, ...rabdare si incearca sa te odihnesti si tu odata cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Baietelul meu are 1 an si 9 luni si are somnul asa agitat de pe la 3-4 luni. Spre dimineata adoarme si el si la 6 e in picioare. Ziua e vioi, nici nu zici ca nu a dormit toata noaptea. Si eu cred ca e doar o etapa...inca astept sa treaca... Noi am incercat cu calma baby...nu pot spune ca a dat super rezultate.
Ziua e ar fi bine daca ai putea sa dormi cu ea. In rest...multa rabdare!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta_ior spune:

offf, ce usor ar fi sa dorm si eu atunci cand doarme printi insa eu nu am dormit niciodata ziua, cateodata stau si doua ore cu ea dupa amiaza in pat si nu ma ia somnul oricat de obosita as fi, stau ca bleaga si ma uit la ea.

De vreo doua zile, vad ca se mai trezeste o singura data, pe la 3 si se joaca pana pe la 3 30 si adoarme.

alex_andra, nu sunt sigura ca nu este vorba de dintisori, cel putin asa mi-a spus pediatra insa eu vad ca e plina de bale si musca din orice. Nu se linisteste cand o iau in brate, o pun jos si apoi incepe sa se joace.

Oricum nu o voi mai lasa sa planga niciodata noaptea, apropo ea ziua nu plange nici macar o singura data, stateam si ma gandeam ca poate ea asta vrea la ora 3, sa planga

Toata ziua este cineva in preajma ei pentru a-i satisface micile pretentii de printesa, eu, tati, bunicii, in permanenta este cineva langa ea ca sa isi consume energia si ce spuneti, se mai trezeste si la 3 sa se joace

Voi intreba la pediatra daca sa ii dau sau nu peritol.

Aaaa si inca ceva, ziua se trezeste fix peste 45 de minute nici un minut in plus sau minus...de aceea stau langa ea la somnicul de dupa amiaza caci dupa ce se trezeste ii cant si adoarme la loc...chiar inca doua ore...e tare dificila bebita mea

Nicoleta 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

nici ai mei nu dorm linistiti, andru si acum se trezeste de 3-4 ori.
posibil , in cazul tau sa fie dintisorii.
eu nu le-am dat nimic.flavi s-a reglat singurica cu somnul.

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Draga Nicoleta
fetita mea are 2 ani si pana saptamana trecuta se trezea si de 7 ori pe noapte cateodata. Nu pot sa/ti spun daca o durea ceva, dar nu cred pentru ca nu plangea. Pur si simplu se ridica in fundulet si ma striga. O luam in brate, o mangaiam si o puneam inapoi si tot asa.... cateodata si de 7 ori pe noapte. Avea perioade cand dormea mai bine si altele cand o tinea asa toata noaptea.
De o saptamana se trezeste doar o data pe noapte pentru a bea apa si adoarme in 2 minute inapoi. Eu in schimb ma trezesc de vreo 3 ori pe noapte s/o vad daca e bine (am ramas cu reflexul).
Deci in cazul nostru in jur de 2 ani s/a mai asezat cu somnul. Sper sa o tina tot asa.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana2010 spune:

baietelul meu de 8 luni jumate a dormit f agitat pana pe la 5 luni cand am inceput diversificarea si am observat ca in zilele in care ii dadeam suc de morcov proaspat stors doarme mai bine si nu mai este agitat...Acum nu stiu ce sa zic, fiecare copil e diferit dar poate functioneaza si la fetita ta... sa ma tii la curent..

Mergi la inceput