HELP - cred ca fetita mea are herpangina !
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
eumada,
problema imbolnavirilor cred ca nu are legatura neaparat cu Bulgaria, la fel se poate intampla si la noi
eu pur si simplu nu mi-am putut scoate copila din apa piscinei, decat pe perioade foarte mici de timp si cu diverse smecherii, altfel, daca o lasam de capul ei, ar fi stat non-stop in apa
inevitabil, apa din piscina ajunge in gura, fie ca sunt stropii aruncati de alti copii care se balacesc, fie ca e inghitita accidental o gura de apa, fie ca mai pune copilul mana uda pe la gura/nas
asta vreau sa incerc sa explic : in aceste vacante pe litoral, copiii nostri sunt mult mai expusi la anumiti factori si imprejurari, pe care acasa nu le intalnesc.
cati dintre copiii nostri se balacesc toata ziua in piscina, la gramada cu sute de oameni, pe toata perioada verii ? nici-unul sau extrem de putini
cati dintre copii mananca preparate alimentare gatite la restaurant, cu apa total diferita de cea de acasa, cu expunerea alimentelor la temperatura mediului inconjurator pe o perioada mai indelungata, cu posibilitatea contaminarii de la mustele care nu pot fi exterminate, sau de la alte persoane, care ating vasele/tacamurile/painea cu mana nespalata, stranuta sau tusesc deasupra felurilor de mancare (am vazut personal cum un pusti de vreo 12 ani a tras un stranut zdravan chiar deasupra tavii cu musaca - deci, daca ar fi fost bolnav, a contaminat mancarea, corect? iar cel care a venit imediat in urma lui, clar si-a pus o portie de musaca cu germeni cu tot) ? de curiozitate, ati urmarit sau remarcat cati dintre cei care iau masa de pranz venind direct de la plaja, se spala pe maini inainte de a manca ? majoritatea NU se spala, daca pe terasa erau zeci de persoane la masa, la chiuvetele de la grupul sanitar daca gaseai vreo 2 persoane...
deci, e vorba de factorii de risc la care ne expunem copiii in aceste vacante, nu cred ca este intotdeauna vina hotelierilor, tine mult si de obiceiurile tuturor in privinta igienei personale...
iar despre herpangina, asa cum scrie pe net, calea de transmitere este prin materii fecale si secrettii nazale, deci asa ceva se gaseste din belsug intr-o piscina in care intra poate sute de persoane pe parcursul unei zile...clorul se pune in piscina doar seara, in timpul zilei nu cred ca isi mai face efectul...
iar enterovirozele, la fel, se transmit cam pe aceeasi cale...
plus ca, in aceste vacante, o parte dintre copiii/adultii intalniti pot fi in faza de incubatie a diverse boli, asadar nu au inca simptome, dar sunt purtatori contagiosi ai diferitilor germeni...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)