Fibrom uterin (28)
Raspunsuri - Pagina 19
prettysunshine spune:
Olimp,cred ca tu vorbesti de histeroscopie,nu?Introducerea unei camere de luat vederi in uter pentru a se vedea exact cam ce e pe acolo.Mi-au facut inainte de operatie si au hotarat ca operatia se poate efectua laparoscopic si intravaginal combinat,insa din pacate nu au putut scoate fibromul asa.Asa ca am facut miomectomie clasica.Aici mi s-a dat voie sa incerc sa raman insarcinata dupa doua luni fiindca nu au fost nevoiti sa taie adanc in peretii uterului.Deci de asta depinde,de cat de adanc este implantat fibromul in peretii uterului.Insa din cate au spus fetele nu cred sa-ti recomande mai putin de 6 luni in Romania.
Va doresc o primavara frumoasa si sa vi se implineasca toate dorintele!
Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)
olimp spune:
prettysunshine exact despre histeroscopie vorbeam , voi face interventia pe 13 martie , acum sunt la menstruatie asa ca pana marti dupaamiaza nu voi sti exact cum se poate actiona asupra lui , dar imi redai speranta cand imi spui ca dupa cateva luni se da liber la bebe , sti cum e cand astepti asa de mult timp sa se intample minunea , inca 6 luni nu mi-i se mai par o vesnicie .
olimp spune:
prettysunshine vad ca ai stegulet de Belgia , sa inteleg ca tu ai facut interventia in Begia , ma refer la miomectomie ?
prettysunshine spune:
Da,Olimp,eu le-am facut pe toate in Belgia,histeroscopia, operatia laparoscopica si miomectomia.
olimp spune:
buna sunshine am inteles , ma gandeam eu ca trebuie sa fi facut interventia altundeva decat in Romanica , aici doctorii mi-au zis ca pot sa incerc sarcina doar dupa 1-1,5 ani dupa miomectomie clasica . Sa inteleg ca si pe tine te-au taiat ca la o cezariana , doar ca anvergura operatiei nu este asa de mare ca la o cezariana normala ? mi-e si groaza sa ma las pe mana medicilor de aici ?
prettysunshine spune:
Olimp,da,m-au taiat exact pe taietura de la cezariana,diferenta fata de cezariana fiind faptul ca uterul nu este sectionat si daca fibroamele nu sunt adanc implantate in peretii uterului si nu trebuie sa taie mult,nici nu trebuie asteptat mult dupa miomectomie.Mie aici mi-au spus inainte de operatie maxim 6 luni dupa.Dupa operatie la primul control mi-au spus sa mai astept o luna si gata.Pai daca pentru miomectomie iti spun sa astepti 1-1,5 ani,dupa cezariana cat iti spun sa astepti,3 ani?Eu am doua cezariene,facute la diferenta de 13,5 ani una de cealalta,miomectomia a fost facuta dupa 8 luni de la cezariana,iar pe doctori i-a interesat sa fie destul timp de la cezariana in momentul in care incerc sa raman insarcinata,miomectomia nu e atat de invaziva ca cezariana.
Dupa ce am fost operata aici iti spun sincer ca nici eu nu m-as mai lasa pe mana doctorilor din Romania,de exemplu mie mi-au spus aici clar ca ei nu fac embolizare femeilor care mai doresc copii,fiindca risca sa taie si alimentarea cu sange a unei portiuni din uter si atunci adio sarcina.Am vazut ca in Romania se fac embolizari in toate cazurile.Aici nu vor sa riste in cazul in care se vrea un copil.Am vazut ca sunt si mai relaxati in cazul cezarienelor,cred ca in Romania a treia cezariana deja e o problema,aici nu.Eu,daca am noroc,o voi face si a pe a treia,din pacate la mine nasterea naturala este exclusa fiindca la miomectomie mi-au cusut colul care ramasese deschis dupa nastere.
olimp spune:
sunshine da sa sti pe aici iti spun 3 ani diatanta de la o cezariana la alta , iar daca va trebui sa fac operatia de miomectomie poate am sa aleg alta destinatie , posibil ungaria unde ma duc si pt FIV , la noi am facut 3 IUI si nu au reusit , cat despre fibrom l-am embolizat ca sa nu-i permit sa creasca mai mare , cred ca ma spus ca a crescut in 2 ani pana la 8/9 cm si mi-ar fi compromis tot uterul , in momentul respectiv nu aveam alta alternativa . Doctorii din ungaria nu au spus nimic de embolizare ...ca ar fi fost o alegere nechibzuita , oricum voi vedea marti 13 martie dupa ce fac histeroscopia cum stau si ce trebuie facut . Spar sa fie varianta cea mai comoda si putin invaziva , daca nu am sa vad ce am de facut, ne dorim asa de mult un copil.... si eu si sotul , sparam sa fie bine ....
prettysunshine spune:
Olimp,eu am avut un fibrom de 8 cm,insa in afara uterului,in timpul sarcinii ajunsese la dimensiuni gigantice si incepuse sa se si necrozeze fiindca nu mai era bine irigat cu sange,ceea ce dadea dureri destul de mari.
Daca te poti opera in Ungaria,banuiesc ca e mai bine decat in Romania.Eu iti urez mult succes,te rog sa ne tii si pe noi la curent,sper sa se poata fara miomectomie in cazul tau,ca sa nu fii nevoita sa astepti prea mult.
olimp spune:
multumesc sunshine pentru incurajari , al meu fibrom se pare ca este in peretele uterului sau cel putin asa pare , mai multe detalii despre el voi avea dupa ziua de marti. Am sa va tin la curent cu totul , orice sfat e bine venit.
prettysunshine spune:
Am vazut lista de la inceput,sa va dau si eu informatii referitoare la mine,nu stiu cine se ocupa de listuta de pe prima pagina.Am 36 de ani,am uter fibromatos,descoperit prima data la 29 de ani.Am avut doua fibroame in interiorul uterului, de 3 si 2 cm si unul in afara uterului pediculat de 9 cm.Mi s-a spus in Romania ca nu pot ramane insarcinata daca nu ma operez.Am urmat tratament cu Duphaston 10 zile pe luna.L-am oprit dupa un an pentru ca aveam hemoragii foarte mari la menstruatie,atat de mari ca nu puteam iesi din casa uneori.Dupa ce l-am oprit menstruatiile s-au normalizat.Am ramas insarcinata natural in mod cu totul neasteptat.Fibromul exterior a ajuns la 14 cm in timpul sarcinii,mi s-a spus ca nu pune in pericol sarcina.Am nascut prematur la 5 luni jumatate,cauza nu este foarte clara,se da vina pe fibroame,insa nu sunt siguri suta la suta ca asta a fost cauza.Am nascut prin cezariana.La trei luni de la cezariana am facut histeroscopie in urma careia au spus ca vor putea scoate fibroamele prin operatie laparoscopica combinata cu histeroscopie.Fibromul exterior avea 8 cm,in urma sarcinii se micsorase cu 1 cm,probabil din cauza necrozarii,insa tot era mai mare decat uterul in sine,uterul meu avand doar 6 cm.Am facut operatia dupa doua luni.Nu au reusit sa scoata fibroamele fiindca nu era clara delimitarea intre fibrom si peretele uterului.Dupa alte trei luni jumatate am facut miomectomie clasica,au scos fibromul mare exterior si unul interior,cel mai mare.Mi s-a spus clar ca se vor reface in timp.Dupa doua luni mi s-a dat liber la incercat sa raman insarcinata.