M-am saturat de gamboazele din casa!
Gamboazele sunt armata de insecte care imi intra in casa. M-am saturat de ele.
Pe langa muste, tantari, paianjeni si eventual molii, care exista peste tot in tara asta, in zona asta m-am confruntat cu niste oratanii cum nu mai vazusem. Am o oroare de ele, de numa', le casapesc cum apuc, dar cu scarba si impresia ca raman plina de microbii lor, le si vad cum se tarasc prin canale, prin toti rahatii, si mi se intoarce stomacul pe dos.
Concret, de cand stau la Braila, am intalnit asa:
- cel mai frecvent, libarci sau gandaci de apa, niste gandaci mari si negri, care locuiesc in canale, de obicei ii prind in baie, odata am prins unul in camera copilului, acum e unul in camara si nu-l pot prinde (in dictionar vad ca libarca = gandac de bucatarie, dar nu e asa, ca ii stiu pe aia, is maronii)
- niste gandaci negri mai mici, care zboara si aveau o placere deosebita de-a ateriza fix in patul meu
- cosasi cu picioare mari, mi-a aterizat unul direct pe tastatura, nu stiu cum, ca stam la etajul 2
- furnici - am pe balcon
- urechelnite - doar ce-am casapit una in camara
- niste gandaci lunguieti, rosu cu negru, am avut inclusiv pe monitor
- niste gandacei translucizi, i-am gasit tot in camara, in carutul copilului, care sta pliat acolo, habar n-am ce era cu astia
- niste insecte cu mustati in cap si-n coada, astea se urca si pe perete
- ocazional cate un purice
Cu ce pot sa le starpesc pe toate? Am nevoie de un produs/produse super-eficiente, eventual dintr-alea care duc moartea in colonie.
Recomandari?
Multumesc.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Raspunsuri
madyrizi spune:
scuza-ma, stiu ca tie nu-ti vine sa razi, dar eu nu m-am putut abtine. solutii nu mai am nici eu ca le-am epuizat pe toate. n-am incercat cu regent, dar eu stau la curte si cred ca ar fi total ineficient. iti dai seama ca eu am toate orataniile pe care le-ai descris plus capuse (de care am eu oroare). stand si aproape de apa am niste tantari balena .
o sa urmaresc si eu subiectul sa vad daca altcineva are solutii.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
http://bazar.desprecopii.com
emilia.m spune:
In afara de plasa de insecte la toate geamurile nu stiu ce altceva sa sugerez....
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
emilia.m spune:
Tocmai am vazut ca se discuta ceva ce te-ar putea interesa aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154543
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Selene_Bunny spune:
emilia, plasa de insecte la gandacii de apa, care vin din canalizare, nu vad sa mearga...
Aseara am mai gasit un pui de-asta, sub usa de la baie, doar ce scrisesem subiectul...
La bucatarie si la balcon este plasa de insecte, ca sunt geamuri termopan.
La dormitor nu este, ca sunt geamuri clasice.
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
anya spune:
Plasa la toate geamurile + niste insecticid pentru cele deja existente. Pentru gandaci - trebuie lipite toate rostrle, gaurelele de la faianta, langa tevi (de apa, calorifer...orice portita cat de mica) dupa care din nou insecticid. La noi a mers cu K-600/300/2000 (e israelian). Tot mai pot intra prin canalizare, dar mai pui si tu niste Domestos, mai fasai cu insecticid...mai ramane cate 1, dar nu e chiar asa dezastru cum zici tu. Dupa ce te blindezi-geamuri si rosturi- trimiti copilul de acasa si dai 2-3 zile cu insecticid in mod repetat (poate dormiti si voi in alta parte). Bafta!
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Plasa la toate geamurile + niste insecticid pentru cele deja existente. Pentru gandaci - trebuie lipite toate rostrle, gaurelele de la faianta, langa tevi (de apa, calorifer...orice portita cat de mica) dupa care din nou insecticid. La noi a mers cu K-600/300/2000 (e israelian). Tot mai pot intra prin canalizare, dar mai pui si tu niste Domestos, mai fasai cu insecticid...mai ramane cate 1, dar nu e chiar asa dezastru cum zici tu. Dupa ce te blindezi-geamuri si rosturi- trimiti copilul de acasa si dai 2-3 zile cu insecticid in mod repetat (poate dormiti si voi in alta parte). Bafta! Anya |
anya, pentru mine cam e, eu nu m-am confruntat pana acum cu asa ceva, in zona de unde vin eu (Cluj) nu sunt asa porcarii in casa, gandaci negri cu sau fara aripi n-am vazut pana acum, asa cum exista aici.
In fine, o sa dau cu insecticid, eventual cand plecam in concediu, ca nu avem unde dormi in alta parte.
La noi baia nu are geam de aerisire, apartamentul e inchiriat, tevaraia e veche, picura, in baie e plin lunar de mucegai, mie mi-e greata sa curat, dar n-am ce face.
anya spune:
Ori cureti, ori te muti - alege varianta cea mai simpla. Nici mucegaiul nu e prea sanatos pt copil (exceptie cand e transformat in penicilina)....poate da forme de astm. Recunosc ca un sortimet atat de diversificat de carcalaci n-a avut vre-odata. Poate apropierea Dunarii ii favorizeaza.
kariguld spune:
din pacate problema nu este numai in apartamentul tau. "indivizii" vin si de la vecini. oricata curatenie ai face si toate gaurelele daca le astupi, tot gasesc ei pe unde sa vina.
si cred ca si umezeala le prieste unora.
din pacate solutii nu stiu....
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
M-am nascut pentru succes!
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya La noi a mers cu K-600/300/2000 (e israelian). |
Si la mine. E primul insecticid care vad ca are si rol de preventie, in sensul ca pana acum dadeam cand vedeam cate unul si ala murea (de ex. cu Raid). Ei, cu K-xxx asta dau si efectul tine 1-2 saptamani sau pana spal foarte, foarte bine locul cu pricina. In bucatarie nu prea imi vine sa dau (pare foarte concentrat si deci periculos) insa am dat in dreptul usii. Pe dunga aia pe care am dat am gasit doi cu picioarele in sus, atat de puternic e.
In baie dau cam o data la doua saptamani, de vreo 2 luni nu am mai vazut piciorus de gandac.
Ai doar grija sa dai si sa nu stai in camera respectiva (eu nici in casa nu stau vreo 3-4 ore).
olympia spune:
Curatenie generala, astupat gaurele, foloseste chit de rosturi, pune capace la chiuveta si cada noaptea si da periodic cu insecticid pe pragul usii de la intrarea in apartament.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina