Fimoza
Buna seara mamici. Am un baietel de un an si as vrea sa-mi dati o parere la problema pe care o am cu el. De vreo doua luni, pe puta, sub piele i-au aparut ca doua vene mai mari sau chisturi (nici nu stiu cum sa le zic) albe. Eu l-am decalotat mereu la baita si l-am spalat acolo in fiecare seara. Nu se decaloteaza complet iar atunci cand incerc sa decalotez se vad cele doua chisturi albe. Cand avea vreo patru luni am fost cu el la sp Gr Alexandrescu dar medicul de acolo mi-a zis sa-l las in pace ca e ok si sa-l decalotez eu. Saptamana asta merg la chirurgie iar cu el dar ma macina rau gandul ce ar putea sa fie alea. Citeam ceva pe net de chisturi preputiale.
Raspunsuri
zmotocel spune:
este doar smegma acumulata pentru ca nu este decalotat. se rezolva la prima decalotare
Natasa spune:
E smegma si nu e un pericol, nu intra in panica. Daca se umfla cumva putica, pune-i comprese cu rivanol (daca sta in pampers e mai usor de facut asta) si spala bine la baie fara sa fortezi.
dana820 spune:
Multumesc mult pt raspunsuri. Am mai cautat si pe net si mai m-am linistit. Problema era ca pe cine intrebam nu auzise de asa ceva. Chiar si medicul de fam. cand l-am intrebat prin telefon mi-a zis ca nu stie, sa vada la fata locului. Acum ma gandesc daca sa merg cu el la chirurgie. La el se decaloteaza dar nu foarte mult.
roli25 spune:
Au avut si ai mei. Sunt depozite de smegma. Nu e de chirurgie. Seara dupa baie, decalotam usor,cat permitea fara sa fortez, ungeam cu crema de galbenele si in cateva saptamani a iesit.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
dana820 spune:
Si iese asa pur si simplu? Pentru ca la el pielicica e lipita. Nu are fimoza dar se decaloteaza ff putin.
ali spune:
Si eu am patit la fel cu Andrei al meu.Incercam la baie sa-i fac cate putin si nu reuseam decat sa-l fac sa planga.La fel era lipita si mie imi era frica sa trag foarte tare. Si inainte de 2 ani am fost la dr ( cu alte probleme) si am rugat-o sa se uite putin.I-a facut decaltarea complet si i-a curatat bine acolo. O zi l-a piscat cand facea pipi dar apoi a fost Ok. Dr mi-a zis ca era un inceput de fimoza.
Problema mea e ca acum e mare copilul si are frica sa-i ating putulica si tocmai acum cand incerc sa-l fac sa renunte la pampers. Sper sa reusim cumva dar cred ca va fi greu.
Sfatul meu e sa mergi la un medic pediatru sa-i faca decalotarea.E mic inca si va uita repede momentul.
ali
Mama fericita de Andrei