America (207)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Fetele care va lasati copilasii la tv nu va e team de asta

http://www.sciencedaily.com/releases/2004/04/040406090140.htm

Posibil sa aiba legatura un mic procent din cazurile de ADHD cu suprastimularea prin uitat la TV. Violenta si obezitatea e prea simplist sa le punem pe seama Tv-ului--da, normal ca dc. un copil e sedentar are sanse sa fie gras, dar nu din cauza ca se uita la TV e sedentar, ci din cauza ca e sedentar se uita la TV; cu violenta, posibl sa mai invete cate ceva violent de la TV, dar depinde la ce se uita, de la Baby Einstein nu invata. Copiii mai violenti cred ca provin din familii mai fara educatie/low income si modeleaza ce vad acasa si in acelas timp acele familii ii tin cel mai mult pe copii la TV, deci cred ca cc cauzalitatea este falsa. In general cred ca ADHD e mai degraba genetic. Nu am asa mare incredere in orice fel de studii, tocmai pt. ca vad doar studii prin jurul meu si nu toate sunt asa de incredere. Asta e la fel cu aia ca copiii crescuti de single moms au sanse sa ajunga in puscarie. De fapt nu faptul ca sunt crescuti de single moms ii duce la asta, ci saracia si lipsa de educatie din mediul in care exista cele mai multe single moms. Ca aia crescuti de single moms educate si cu venit corespunzator sunt bine merci. Astia cu studiile fac pur si simplu chestionare si nu diferentiaza pe medii sociale and such asa ca pt. mine nu's prea valide sorry.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Corina daca te referi la noi, nu nu mi-e frica pt simplul motiv ca nu am tv, adica nu avem cablu, la noi in casa tv-ul merge doar dc ne uitam la vreun film pe calculator. de obicei seara dupa ce se culca Aidan.

Iar Baby Einstein sunt niste filmulete care dureaza maxim 20 de minute si de obicei i le pun pe un laptop micut pe care il tine in poalasau pe masuta.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Ah si gasii si pe net ca children from low income families are more likely to have ADHD. Here you go:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu MIere, nu la voi!dar tot citesc cu privitul la tv :(. Oare de ce nu le mai place copilasilor sa se joace cu jucarii sau te miri ce de prin casa si s atrasi de tv???
Ori noi nu mai avem timp de ei? si tv ul e pe post de nanny?!

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Dar oare de ce? ce are income ul cu atentia?!

Noi avem un prietenut, are casa pliiiiiiiiiiiina de jucarii; nu le baga in seama decat f rar si atunci 1 sec. in rest sta in fata tv si urla cand e luat de acolo :( si nu s low income...

Mergi la inceput

Da, cand se sta excesiv la TV, e pe post de nanny. Low income-ul are legatura cu nivelul de educatie si nivelul de educatie cu atentia sau lipsa de atentie acordata copilului. "more likely" nu inseamna 100%. Eu nu sunt pt. interzicerea totala a nimic. Excesele de orice fel sunt daunatoare, calea de mijloc e cea mai buna. TVul in cantitati limitate eu cred ca e relativ OK. Interzicerea totala pt. mine nu e ok. Ce spuneam eu este ca studiile astea nu's o Biblie pt. mine, ganditi-va cum se fac. Se trimit niste chestionare: cati copii intre 1 si 3 ani se uita la TV mai mult de X ore pe zi? Atatia-Y. Dintre astia care se uita si aia care nu se uita, cati au ADHD, sunt obezi sau violenti la 7 ani? Atatia-Z. Concluzia: TVul duce la ADHD, obezitate si violenta. Gresita, pt ca nu s-au luat in calcul multe variabile.

Mergi la inceput

asta asa este moderatie in tot; chiar si ptr noi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Bravo Aidan! Ce ma bucur, in primul rand, ca se simte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Noi avem un prietenut, are casa pliiiiiiiiiiiina de jucarii; nu le baga in seama decat f rar si atunci 1 sec. in rest sta in fata tv si urla cand e luat de acolo :( si nu s low income...

Asa a fost si Dan toata copilaria lui. Cum zice Ruxij n-a avut, cel putin in cazul nostru, legatura nici cu income-ul, nici cu educatia nostra sau lipsa de timp si atentie pentru el.A fost si este doar genetic.

Efortul pe care l-am facut noi ca familie pentru el este greu de imaginat din perspectiva unei familii cu copii sanatosi.
Eu m-am dus la servici cind el avea 2 luni dar l-am lasat cu sotul care lucra de acasa iar eu mi-am luat part time. Cind avea 2 ani am renuntat eu la servici pe termen nelimitat. Petreceam si cite 8 ore pe zi cu el pe afara fiindca era extrem de hyper pe vremea aia si eram convinsa, ca asa mi se spusese ca va incepe sa vorbeasca daca va petrece mai mult timp intre copii, ceea ce nu s-a intimplat.

Motivul pentru care el nu se juca cu jucariile era lipsa cronica de rabdare, inatentia si lipsa de indeminare. Nu ai cum sa gasesti placere in ceva cind acel ceva te scoate din minti. Mi-au trebuit ani sa inteleg asta.

Eu am depasit demult etapa emotionala in care ma afectau afirmatiile astea, insa pentru parintii care trec chiar acum prin aceste momente cu copiii lor poate fii extrem de painful sa citeasca aberatiile alea de studii sau sa asculte opiniile prietenilor. Asa ca atentie cum puneti problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

mai si noi suntem cu tv-ul, dar nu sta nedezlipita.. sa zic ca sta maxim 30 min legate/zi, nedezlipita, in rest daca merge in fundal ea se joaca cu alte jucarii.. si chiar voiam sa spun ca m-a lasat rece studiul asta ..

apropo de tv in dormitor si noi avem, dar zau ca e pe post de bibelou .. nici eu nu pot sa dorm daca merge, dar al meu asa le mai doarme la tv, dar nu in dormitor, ci in living ca acolo avem LCD-ul ...

Mica dansatoare

www.aboutsiluan.com/" target="_blank">Ajuta-l pe bebe Siluan sa traiasca!!!

Mergi la inceput